Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

MiG: Αυτό είναι το νέο μαχητικό με την τεράστια και θρυλική κληρονομιά

Πολλές χώρες χρησιμοποιούν ακόμα μαχητικά MiG, ενώ δεν είναι μυστικό ότι το θρυλικό MiG-21 ακόμα πετάει και εκτελεί επιχειρήσεις και αποστολές, όπως φάνηκε από τις εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν το 2019 και η τεράστια κληρονομιά φαίνεται πως θα πέσει τόσο στο νέο μαχητικό που αποκαλυφθηκε όσο και στο MiG-35.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της κατασκευάστριας εταιρείας, πρόκειται για ένα «ελαφρύ» μονοκινητήριο μαχητικό αεροσκάφος, ενώ οι αναλυτές τονίζουν την ομοιότητά του με το Yak-130, ένα άλλο ρωσικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο μπορεί, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις και αναβαθμίσεις, να μετατραπεί σε ένα ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος.

Ο στόχος των Ρώσων για τις εξαγωγές

Επίσης, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εταιρεία United Aircraft Corporation, στην οποία ανήκουν τόσο η MiG όσο και η Sukhoi, προωθεί το νέο stealth αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς LTS «Checkmate» με μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή για να αυξήσει τις διεθνείς πωλήσεις χάρη, «διαφημίζοντάς» το ως εναλλακτική λύση στα αμερικανικά F-35, όμως «σε τιμή F-16». Δεν θα είναι απίθανο, αν το νέο μαχητικό της MiG είναι ακόμα πιο φθηνό.

Και αυτό μπορεί να υποστηριχθεί από το «target group» που θα διαμορφώσουν οι Ρώσοι για να εξάγουν το αεροσκάφος, καθώς θα μπορεί να είναι ιδανική λύση σε χώρες που εξετάζουν επί του παρόντος το κινέζικο-πακιστανικό JF-17, χώρες όπως η Νιγηρία, η Μιανμάρ και άλλες χώρες που έχουν περιορισμένη αγοραστική δύναμη για την προμήθεια αεροσκαφών, στην Αφρική, στη Νοτιανατολική Ασία αλλά και σε περιοχές της Ευρώπης.

 


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...