Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Αφρικάνος Μάγος: «Εσείς οι ορθόδοξοι ιερείς είσθε όλο φωτιά!»

 Μαρτυρίες από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική (Κονγκό)

του Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτου

Η Ορθόδοξη Εκκλησία καθυστέρησε πολύ να μεταφέρει το χριστιανικό μήνυμα στην Αφρική.


Μόνο φλογεροί Κληρικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τις ευλογίες των κατά τόπους ορθοδόξων Επισκόπων, εγκατεστάθησαν σε διάφορα μέρη της Αφρικής και άναψαν μικρές εστίες πνευματικού φωτός. Μόνο, λοιπόν, αυτό το φως της Ορθοδόξου πίστεως και ζωής είναι δυνατόν να ζωογονήσει τον Αφρικανό και να τον απαλλάξει από τα βάσανά του, που σχετίζονται αποκλειστικά με την μαγεία και την ειδωλολατρεία.

Τα αλλεπάλληλα ταξίδια μου για ιεραποστολικούς σκοπούς στην Κεντρική Αφρική με βοήθησαν να αποκτήσω μια αυθεντική εικόνα του παγανιστικού στοιχείου και να βγάλω τα αντίστοιχα συμπεράσματά μου…

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αφρική για όσους δεν την γνωρίζουν εμπειρικά και δογματικά, θεωρείται σαν μια από τις πολυάριθμες θρησκευτικές προτεσταντικές Κοινότητες. Εκπλήττονται όμως από τα θαυμαστά έργα που επιτελούνται μέσα σ’ Αυτήν με την Χάρι του Αγίου Πνεύματος. Οπότε, βγάζουν πρόχειρα το συμπέρασμα, σύμφωνα με την σταθερή θρησκευτική νοοτροπία τους, ότι οι ορθόδοξοι παπάδες είναι φοβεροί μάγοι. Είναι ανώτεροι απ’ όλους τους μάγους της Αφρικής!

Όχι μόνο ορθόδοξοι, αλλά και άνθρωποι άλλων θρησκειών και ειδωλολατρικών πεποιθήσεων προστρέχουν στους ορθοδόξους ιερείς μας για να λυτρωθούν από τα βάσανα της μαγείας. Ο ιθαγενής ιερέας μας π. Ιάκωβος Μπάνζα εργάζεται επί 20 χρόνια στο Κλιμάκιο του Κολουέζι. Έχει το θείο χάρισμα ν’ ανοίγει τις καρδιές των ανθρώπων. Κατ’ εντολήν του υπευθύνου του Κλιμακίου μεταβαίνει για να επιλύσει μπερδεμένες δαιμονοδουλειές. Κάποτε προσκλήθηκε από δύο ορθόδοξες οικογένειες μιας συνοικίας του Κολουέζι, διότι κάποιος νεαρός μάγος μόλις 12 ετών είχε μαγέψει δύο παιδιά τους. Συνωμίλησε με τον νεαρό μάγο. Τον ερώτησε:

-Πώς κάνεις τα μαγικά σου;

-Εγώ έχω τέτοια δύναμι που, αν ακουμπήσω το δάκτυλό μου επάνω στο ρούχο αυτού που θέλω να βλάψω, αμέσως γίνεται αυτό που επιθυμώ.

-Δηλαδή, αν ακουμπήσεις επάνω και στα δικά μου ράσα, θα ημπορέσεις να μου προκαλέσεις αυτό που θέλεις;

-Εσείς οι ορθόδοξοι ιερείς είσθε όλο φωτιά. Αν ακουμπήσω επάνω σου, θα καώ. Θα χάσω την δύναμί μου!!

…Γνωρίζουν πλέον εμπειρικά ότι μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο κυματοθραύστης όλων των κακών ρευμάτων της μαγείας και της ειδωλολατρείας.

από το βιβλίο: «Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ» , του Γρηγοριάτου Μοναχού Δαμασκηνού (Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη).


* (απόσπασμα από άρθρο)

https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...