Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Αλεξ/πολη: Οι Αμερικανοί άδειαζαν τα απόβλητα της στρατιωτικής βάσης σε ρέματα της πόλης - Συνελήφθησαν 3 υπάλληλοι!

Αυτά είναι τα οφέλη της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Το περασμένο Σάββατο τρεις υπάλληλοι της αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθησαν μετά απο καταγγελία κατοίκων, καθώς άδειαζαν τα απόβλητα της βάσης στα ρέματα της πόλης(!) σε ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο έχει «θαφτεί» και που ανέδειξε χθες το pronews μέσω της ανακοίνωσης του κόμματος ΑΚΚΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι ένα φορτηγάκι μάρκας Mercedes με ξένες πινακίδες έριχνε από δεξαμενές που είχε, λύματα στο ρέμα Μαίστρου, τα οποία προέρχονταν από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα από το πλύσιμο και την απολύμανση των αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων που έρχονται από βαλκανικές χώρες και καθαρίζονται πριν φορτωθούν σε πλοία για να μεταφερθούν στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία συνέλαβε δυο Ρουμάνους οδηγούς και έναν Πορτογάλο που εκπροσωπούσε την εταιρεία, η οποία ανέλαβε να κάνει και την επεξεργασία και την διαχείριση των αποβλήτων που συγκεντρώνονταν από τις απολυμάνσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων δεν ήταν η πρώτη φορά που χύθηκαν τα απόβλητα στο ρέμα Μαίστρου, ενώ αν ήταν επεξεργασμένα, θα χύνονταν κανονικά στην θάλασσα.

Δείγματα από τα απόβλητα στάλθηκαν από την περασμένη Δευτέρα στο χημείο του κράτους για ανάλυση και αν βρεθούν -όπως αναμένεται- τοξικά ή επιβλαβή για τον άνθρωπο τότε δημιουργείται τεράστιο πολιτικό και διπλωματικό ζήτημα, καθώς οι ΗΠΑ στις οποίες η τωρινή αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ(!) στρατιωτικές βάσεις, δείχνουν να θεωρούν την Ελλάδα «μπανανία» και να αδειάζουν τα απόβλητά τους μέσα στην πόλη βάζοντας σε κίνδυνο τους Έλληνες κατοίκους.

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο σκοτεινός Αμερικανός πρέσβης Πάιατ δεν έχουν τοποθετηθεί για το ζήτημα, παρόλο που υπάρχουν ερωτήματα που καίνε: 

Γνώριζαν για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων τους;

Συνεχίζουν τη συνεργασία μαζί τους; 

Ποιος θα αποζημιώσει τους κατοίκους από τις πιθανές βλάβες που υπέστησαν; 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...