Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Τα ορθόδοξα σωματεία της Θεσσαλονίκης και η συμβιβαστική «λογική» τους σε αυτήν την στημένη φαρσοκωμωδία


Γράφει η Φαίη


Φοβάμαι ότι θα είμαι πολύ σκληρή και θα δυσαρεστήσω κάποιους. Διαβάσαμε πρόσφατα στην «Επιστολή των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων Θεσσαλονίκης προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.», ότι…
Πρώτον, τα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης παραδέχονται ότι ακόμη και μέσα στους Ιερούς Ναούς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης εάν δεν τηρηθούν τα «μέτρα προφύλαξης» (αποστάσεις ανά τετραγωνικό μέτρο) της κυβερνήσεως:

«Κατανοοῦμε πλήρως τόν κίνδυνο πού τονίζουν οἱ ὑπεύθυνοι φορεῖς τῆς Πολιτείας μας (Ὑπουργεῖο Ὑγείας, εἰδικοί ἰατροί κ.ἄ.) ἀπό τόν συγχρωτισμό πολλῶν ἀτόμων σέ κλειστούς χώρους καί ἀπό τήν ἀπουσία μέτρων προσωπικῆς ὑγιεινῆς καί προφύλαξης. Θεωροῦμε ὅμως ὅτι αὐτό δέν ἀφορᾶ σέ καμία περίπτωση στήν τέλεση τῆς Θείας Λατρείας καί στήν τέλεση τῶν ἱερῶν ἀκολουθιῶν τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, ἐφόσον βέβαια τηρεῖται ὁ ὅρος γιά τόν ἐπιτρεπόμενο ἀριθμό ἀτόμων ἀνά τ.μ.» Έτσι όπως το έγραψαν ποιούς ήθελαν να κοροϊδέψουν; Τους εαυτούς τους ή αυτούς που θα τους διάβαζαν;
Δεύτερον, τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης ζήτησαν να τελούνται «έστω προσωρινώς» οι Θείες Λειτουργίες και οι Ιερές Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών:

«Ζητοῦμε νά τελεῖται ἡ Θεία Λειτουργία ἀλλά καί οἱ κατά τήν τάξιν ἀκολουθίες τῆς περιόδου σέ ὅλους τους ἱερούς Ναούς, ἔστω καί κεκλεισμένων τῶν θυρῶν, ὡς προσωρινή καί ἔσχατη λύση στό διάστημα ἔξαρσης τῆς ἐπιδημίας.» Τις «προσωρινές» και «έσχατες» «λύσεις» σας καλά θα κάνατε να τις ζητούσατε μυστικώς (δεν μπορούμε να σας το απαγορεύσουμε, «δημοκρατία» έχουμε) και όχι δημοσίως καθότι (εν αντιθέσει με τις μεμονωμένες εκκλήσεις άλλων) εσείς επηρεάζετε κόσμο. Είναι δυνατόν να τελούνται Θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες δίχως πιστούς; Εσείς κύριοι και κυρίες νομίζετε ότι προσφέρετε σε όλους εμάς «υπηρεσίες» προτείνοντας μία συμβιβαστική «λογική» λύση σε αυτήν την στημένη φαρσοκωμωδία και δεν έχετε καταλάβει ότι μας στρίμωξαν επίτηδες για να προτείνετε εσείς αυτά που θα ήθελαν να προτείνουν εκείνοι.
Αναφέρεστε στην «έσχατη» αυτή «λύση» μέχρι να περάσει η «έξαρση της επιδημίας» και δεν καταλαβαίνετε ότι δημιουργείτε προηγούμενο και δίνετε με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα στους κρατούντες να παίρνουν παρόμοια μέτρα κάθε φορά που «εμφανίζεται» μία επιδημία. Δεν σας προβλημάτισε γιατί ο ΠΟΥ χαρακτήρισε το κορωναϊό «πανδημία» ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις.
Οι Αρχιερείς έτσι όπως έστρωσαν κοιμούνται, η ηττοπάθειά τους δεν είναι σημερινή. Μόνοι τους έδεσαν την πέτρα στον λαιμό και σκάβουν ολοένα βαθύτερα τον λάκκο. Εσείς όμως κυρίες και κύριοι σε ποιους έχετε να λογοδοτήσετε και δεν μπορείτε να μιλήσετε ελεύθερα;
Τα Χριστιανικά Σωματεία βρεθήκατε απροετοίμαστα διότι όλον αυτόν τον καιρό κάνατε πως δεν βλέπατε τι συμβαίνει γύρω σας. Ξαφνικά «ξυπνήσατε» και είδατε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Με όλες τις γνωριμίες που έχετε αποκτήσει με τις δράσεις σας όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσατε αυτήν την στιγμή, αντί να προτείνετε πολιτικά ορθές, ανόητες και επικίνδυνες «λύσεις», να οργανώνατε κατά τόπους δίκτυα επαφής Ιερέων (που το λέει η καρδιά τους) και λαϊκών για να πάνε να λειτουργηθούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ και να κοινωνήσουν. Λίγο μυαλό θέλει και θέληση και δεν θα κάτσουμε να τα γράψουμε εδώ δημοσίως.
Πολύ φοβάμαι, ότι όταν τελειώσει αυτή η ιστορία (πριν αρχίσει η επόμενη) εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα κάνετε τεμενάδες στους Δεσποτάδες που μας άφησαν αλειτούργητους μέσα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Το βασικό σας πρόβλημα είναι ότι έχετε μολυνθεί από την νοοτροπία της κακής υπακοής, σε τέτοιο βαθμό όπου είστε καταδικασμένοι να άγεστε και φέρεστε από μισθωτούς Ιεράρχες. Σε αυτήν την εποχή που η Εκκλησία βρίσκεται εν διωγμό και χρειάζεται ομολογητές, εσείς αποτελείτε κακό πρότυπο και μάλλον λειτουργείτε ως μηχανισμός υποταγής και επιστροφής στο μαντρί.
Συμβουλή: Επειδή ό,τι συμβαίνει σήμερα θα έχει αντίκτυπο και στο μέλλον, πρώτον, κλείστε τις τηλεοράσεις, δεύτερον, κρατήστε τις «λύσεις» σας για τους εαυτούς σας.
Το είπα από την αρχή ότι θα είμαι πολύ σκληρή και θα δυσαρεστήσω κάποιους.

πηγή

11 σχόλια:

 1. Αχ!!Ετσι ειναι.Ποσο δικιο εχεις!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε παιδιά. Συγγνώμη κιόλα.
  Ποιά διαφορά έχει το χριστιανικό σωματείο που υποτίθεται έχει κάποιες χιλιάδες μέλη, νομική μορφή, δυνατότητα νομικών δράσεων και συλλογικών παρεμβάσεων. Που είναι αυτά τώρα που η ΔΙΣ πρώτα και μετά η κυβέρνηση κατήργησαν όλες τις ιερές ακολουθίες και την Θεία Λειτουργία;
  Τι να τις κάνουμε τις επιστολές;
  Από αυτές στάλθηκαν χιλιάδες από τους πιστούς και απλούς πολίτες.
  Που είναι η έννομη άσκηση πίεσης με αγωγές προς την κυβέρνηση και με φυσική παρουσία κατά εκατοντάδες στις μητροπόλεις;
  Καμία ορθόδοξη χώρα στον πλανήτη δεν διέκοψε τα άγια μυστήρια.
  Κεκλεισμένων των θυρών κάνουν όλες στην χειρότερη των περιπτώσεων. Κι εδώ στην Ελλάδα συμπαιγνία ΔΙΣ και κυβέρνησης έκαναν το πρωτάκουστο. Να παύσουν την τέλεση των αγίων μυστηρίων.
  Και τα χριστιανικά σωματεία κοιτάνε αμίλητα και ακούνητα.
  Όντως εκπροσωπούν τις τοποθετήσεις των μελών τους ή εκφράζουν μόνον τελικά τα προεδρεία τους, τα αντιπροεδρεία τους και τα μέλη των δ.συμβούλων τους;
  Μάλλον αυτό συμβαίνει.
  Υπάρχει μια πικρία για την στάση τους σε πολλά θέματα.
  Αλλά δυστυχώς και μεταξύ των χριστιανικών σωματείων δε υπάρχει αγαστή συνεργασία σε βασικά τουλάχιστον θέματα.
  Έκαναν π.χ. μια ημερίδα το ένα για το ουκρανικό σχίσμα και δεν πάτησε κανείς από τα άλλα.
  Έκανε άλλο για τον Οικουμενισμό ομιλία δεν πάτησε κανείς από τα άλλα.
  Εντάξει ρε παιδιά αν είναι το κάθε σωματείο να κάνει αυτό που το υπαγορεύει ο λογισμός, ο φόβος μην στοχοποιηθεί από την θολοκουλτούρα και τα μέσα αποβλάκωσης, τότε άστο...
  Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.
  Δίδαξε με την στάση του ο ομολογητής Μητροπολίτης Κυθήρων κ.Σεραφείμ.
  Αν περίμενε σαν τα χριστιανικά σωματεία να μην τον στοχοποιήσει η κυβέρνηση, να μην τον στοχοποιήσουν τα μέσα πλύσης εγκεφάλων, να μην κατατρεχτεί εντάξει...τότε θα έκανε ότι κάναν οι υπόλοιποι 79 μητροπολίτες και τα χριστιανικά σωματεία...
  Με λύπη,
  Νίκος Απ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τους τα έχει μαζεμένα η Φαίη.
  Κάτι φαίνεται ότι ξέρει.
  Ας γράψει ένα πιο προσεγμένο κείμενο με τα αρνητικά που εντοπίζει επ' ωφελεία όλων.
  Ν.Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν.
  «ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής» (Ματθ. 10, 35).
  Η κατάργηση της θείας λειτουργίας και η στάση απέναντι στο γεγονός φανέρωσε πολλών καρδιών διαλογισμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λουκάς Παπαδάκης28 Μαρτίου 2020 - 10:46 μ.μ.

  Από την στιγμή που πέσανε αυτά τα σωματεία στο κλειστό ελιτιστικό λόμπι ήταν καταδιακσμένα να αποτύχουν. Ότι δεν οδηγεί στο Χριστό αλλά σε ομάδες και ομαδούλες είναι καταδικασμένο στην εκοσμίκευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έχω γνωρίσει εξαιρετικούς ανθρώπους από τα διάφορα σωματεία σε όλη την Ελλάδα με τους οποίος έχω διατηρήσει μια πολύ δυνατή φιλία και πιστεύω ότι δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν θετικά υπάρχουν και αρνητικά. Υπάρχει σπουδαίο έργο αλλά υπάρχει και η ομαδοποίηση. Ανθρώπινο. Ας κρατήσουμε τα θετικά και ας έχουμε στο νου ότι πάνω από όλα τα κόμματα, ομάδες σωματεία, είναι ο Χριστός και η Εκκλησία του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΙΖΕΙ Η ΦΑΙΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ . ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ. ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ . ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΟΧΙ. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΘΕΗ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ Σ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ,ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. . ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΘΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΘΥΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ . ΑΝΑΞΙΟΙ , ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ. ΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ορθοδόξος Χριστιανός31 Μαρτίου 2020 - 8:44 π.μ.

  Η Φαίη μιλάει με γλώσσα πεζοδρομίου κάπου και να κοιτάξει την καμπούρα της των δικών της αμαρτημάτων αντί να κατακρίνει τόσο εύκολα φαρισαϊκά τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία τσουβαλιάζοντας τα όλα αδιακρίτως!!!!

  ΝΤΡΟΠΗ της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα σωματεία που αναφέρεις, ή τουλάχιστον αυτά που ξέρω εγώ, δεν είναι ούτε ορθόδοξα, ούτε χριστιανικά. Αντίθετα, έχουν μέλη που βάζω στοίχημα ότι τα βρήκαν σε κάποιο πεζοδρόμιο ή και σε χειρότερα μέρη (μασονικές στοές και δεν συμμαζεύεται). Πέρασα από εκεί και ξέρω πολύ καλά τι λέω. Λυπάμαι που δεν άκουσα αυτούς που με προειδοποιούσαν πριν μπλέξω μαζί τους. Θυμάμαι τον εαυτό μου να συλλογίζεται "πόσο κακοί μπορεί να είναι πια, δεν μπορεί... υπερβάλλουν". Κούνια που με κούναγε... Λίγοι είναι αυτοί που από άγνοια τους πλησιάζουν και δεν είναι σαν κι αυτούς. Και ακόμα και αν δεν είσαι σαν κι αυτούς, κάνοντάς τους παρέα κινδυνεύεις να γίνεις. Ακόμα ψάχνομαι να βρω πόσα άτομα αδίκησα κάνοντάς τους παρέα και ικανοποιώντας τα χατίρια τους.

   Επίσης, αν δεν θέλουν να τσουβαλιάζονται μαζί αδιακρίτως, ας διαφοροποιήσουν την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά τους σε κάποιο θέμα επιτέλους! Αν δεν το κάνουν αυτό, δεν κατανοώ γιατί δεν θέλουν να τσουβαλιάζονται. Άντε, ας μην ανοίξω το στόμα μου, γιατί έχω πολλά παράπονα και ιστορίες, δικές μου και άλλων...

   Εσύ που την ξέρεις την Φαίη; Μήπως εσύ είσαι αυτός που κατακρίνει;
   Κρίνοντας από το έργο της και την συμπεριφορά της, θα έλεγα ότι είναι καλός άνθρωπος και αγωνιζόμενη χριστιανή. Έχω κάποια μικρά παράπονα εναντίων της, αλλά δε θα την κρίνω.

   Η ντροπή ανήκει αλλού. Σε αυτούς που φίμωσαν την συνείδησή τους, που αυτοονομάζονται ορθόδοξοι χριστιανοί χωρίς να είναι και χωρίς να προσπαθούν να γίνουν, που συμβιβάστηκαν με τις αντίχριστες εξουσίες, που παραπλανούν και καθησυχάζουν τους πιστούς με ανούσιες δράσεις και αθεολόγητες αρλούμπες υποτιθέμενης πνευματικότητας.

   Διαγραφή
 9. ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ , ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΙΤΑΤΑΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ. ΑΣ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ . ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ . ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΕΜΕΝΟΥΜΕ. ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ . ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να βγει ολη η Ελλαδα με κερια και λιβανια στα μπαλκονια και να περασει ο Επιταφιος να φυγει το κακο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...