Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

"Χτυπάει" το νερό η Τουρκία: Έκοψε την παροχή του στη Β. Συρία


Νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το τουρκικό καθεστώς.


Φιλότουρκοι αντάρτες και Τούρκοι στρατιωτικοί έκοψαν το νερό σε 400.000 Σύριους, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων παιδιών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο.

Πρόκειται για μία απίστευτα ωμή πράξη κατά ανυπεράσπιστων ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού στην ανατολική Συρία, πιθανόν ως αντίποινα για τις επιθέσεις που δέχονται οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή και αλλού.

Έρχεται δε στη χειρότερη δυνατή στιγμή για τη Βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένων των κουρδικών και χριστιανικών μειονοτήτων, διότι όλος ο πληθυσμός βρίσκεται πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω της πανδημίας και τώρα δεν έχουν ούτε νερό.

Η περιοχή απειλείται ήδη από τον ιό, επειδή η διεθνής κοινότητα έχει διακόψει τη βοήθεια και δεν παρέχει κανένα έλεγχο για την πανδημία.

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις νίκησαν το ISIS πριν από ένα χρόνο στην ανατολική Συρία, αλλά τώρα εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στην περιοχή δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές ανάγκες.

Σύμφωνα με αναφορές οι φιλότουρκοι Τζιχαντιστές που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία επιτίθενται σε άμαχους, ενώ εκτέλεσαν και μία γυναίκα πολιτικό καθώς προκάλεσαν τον εκτοπισμό 200.000 ατόμων από τα σπίτια τους.
Η Τουρκία δεν παρέχει στους κατοίκους στις περιοχές αυτές πολλές βασικές ανάγκες. Αντ 'αυτού, οι τοπικές πολιτοφυλακές κατηγορούνται για λεηλασίες, απαγωγές και εκβιασμούς. Τους τελευταίους έξι μήνες έγιναν προσπάθειες διακοπής του νερού και σε άλλα μέρη της Συρίας.

Στις 21 Μαρτίου οι κάτοικοι ανέφεραν ότι το νερό είχε κοπεί από το σταθμό Allouk, επηρεάζοντας την ζωή 460.000 ανθρώπων, ενώ ο ΟΗΕ και άλλοι οργανισμοί έχουν καταγράψει απλά τα περιστατικά.

Οι άνθρωποι στη Hassakah και τα γειτονικά χωριά, υπό τον έλεγχο των Κούρδων του SDF, δεν έχουν πλέον νερό. Το νερό μεταφέρεται με φορτηγά, αλλά σε μια εποχή που ο ΠΟΥ συστήνει κοινωνική αποστασιοποίηση, αυτό οδηγεί όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερες απειλές εξάπλωσης του ιού.

Η Τουρκία δεν έχει παράσχει στήριξη στις περιοχές που έχει καταλάβει, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται γρήγορα στην Τουρκία, αφήνοντας τους Σύρους πρόσφυγες και τους μετανάστες να αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει.

Οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία παρατάξεις κοντά στο Tel Abyad ελέγχουν πλέον τις πηγές ύδατος και ο φόβος μεγαλώνει.

Πρόκειται σαφώς για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με μεθόδους που θυμίζουν τα ζοφερά χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι Τούρκοι είναι υπόλογοι στην διεθνή κοινότητα και στον πλανήτη ολόκληρο για πράξεις που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπόσταση.

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...