Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Αϊσέ Ιμάμ: “Δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις ελληνική σημαία στα Πομακοχώρια”

«Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά λάθη, όμως δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις στο μπαλκόνι σου -στα Πομακοχώρια- την Ελληνική σημαία. Να είσαι ενάντια σ’ όλο το χωριό.
Ενάντια στο Τουρκικό Προξενείο. Ενάντια σε αυτούς “που το παίζουν” Τούρκοι», γράφει η Αϊσέ Ιμάμ από τα Πομακοχώρια Ξάνθη, σύμφωνα με άρθρο από fonirodopis.gr
Η Αισέ είναι απ’ τα Πομακοχώρια Ξάνθης. Το κείμενο δημοσίευσης που έγραψε στο facebook το κοροϊδεύουν. Δύσκολα διαβάζεται. Όχι τόσο για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Όσο για τον κόμπο που προκαλεί στον λαιμό. Πλημμυρίζει όμως από ανθρώπινη περηφάνια. Σ’ ένα τόπο που οι Πομάκοι μαθητές, καλούνται να μάθουν στα σχολεία και να μιλούν στη ζωή τους Πομάκικα, Τουρκικά, Ελληνικά, Αραβικά, αλλά και Αγγλικά. Η Αισέ αναφέρει:
«…. Εσείς συνεχίζετε να με κοροϊδεύετε ότι δεν ξέρω να γράφω. Εσείς όμως δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις στο μπαλκόνι σου -στα Πομακοχώρια- την Ελληνική σημαία. Να είσαι ενάντια σ’ όλο το χωριό. Ενάντια στο Τουρκικό Προξενείο. Ενάντια σε αυτούς «που το παίζουν» Τούρκοι, μόνο και μόνο να παίρνουν χρήματα, δύναμη και «προνόμια».
“Εγώ λοιπόν που κοροϊδεύετε ήρθα αντιμέτωπη μ’ όλη την Θράκη. Γιατί εσείς δεν ξέρετε τι είναι στην δική μας κοινωνία, να είσαι Πομάκα μουσουλμάνα χωρισμένη και με παιδί… Να κρεμάσει γυναίκα στο χωριό την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι της. Να το πληρώνω καθημερινά με τη ζωή μου και τη ζωή του γιου μου. Να έχω μάθει όσο κανείς τις λέξεις ρατσισμός, μπούλινγκ, λεκτική και σωματική κακοποίηση. Να μου κάνουν συνέχεια μηνύσεις, προσβολές. Να με έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην ανέχεια, γιατί κανείς δεν δίνει δουλειά, ούτε βοήθεια, ούτε συναναστροφή μαζί μας.
“Εγώ τολμώ να λέω σε όλους: Εμένα με λένε Αισέ Ιμάμ. Σε όποιον αρέσει! Τολμώ να λέω ότι είμαι Ελληνίδα και δεν φοβάμαι. Μακάρι κάποιος να μπορούσε να δει τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια. Αυτή η χώρα ανήκει και σε μένα και θέλω να ανήκει και στα δικά μου παιδιά και εγγόνια…..».

πηγή

6 σχόλια:

 1. Η σημαια αγαπητη μου εχει Σταυρο επανω.Τον πιστευεις;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σοβαρά το λες;! Σου λέει ότι αισθάνεται και είναι Ελληνίδα κι εσύ ρωτάς αν πιστεύει στο Σταυρό; Τι θες να της πείς δηλαδή, να γίνει και τουρκάλα; ..

   Διαγραφή
  2. Εντελώς φιλικά στο λέω. Δεν κερδίζεις έτσι κόσμο μοιρασμένο στα δύο βάση των απόψεων του. Τον στέλνεις στην απέναντι με τέτοια συμπεριφορά.

   Διαγραφή
  3. ΜΑΓΚΑ!!!
   Αντε ρώτησε την.
   Καί άν δέν πιστεύει κανε της κατήχηση και γίνε ο Ανάδοχος της.

   Διαγραφή
 2. Εσυ που μιλας για σταυρο εισαι καλητερος η βλεπεις μονο το δεντρο και δεν βλεπεις το δασος ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ !Η ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ,ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ !
  ΒΑΠΤΙΣΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΣΟΥ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...