Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Τραμπ: «Τελειώνω την καραντίνα - Αν το αφήσουμε στους γιατρούς θα μας κλείσουν όλους μέσα»!


Μετά το χθεσινό tweet του, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τις θέσεις του για τον κορωνοϊό,
επισημαίνοντας πως δεν μπορεί ολόκληρη η Αμερική να μπει σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, αφού η οικονομική καταστροφή θα επισκιάσει κάθε πιθανό όφελος.

Μάλιστα λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αυτές το αμερικανικό χρηματηστήριο σημείωσε «ράλι» ανόδου επανακάμπτοντας από την σημαντική πτώση των προηγούμενων ημερών.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως δεν θα διστάσει να «σπάσει» την καραντίνα και να άρει τα περιοριστικά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, προκειμένου να διασώσει την αμερικανική οικονομία και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, όπως δήλωσε από το προεδρικό βήμα στον Λευκό Οίκο.
Ο Ντόναντ Τραμπ νωρίτερα είχε δηλώσει πως οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα με΄τρα προστασίας ενώ ενέκρινε και κάποιους περιορισμούς σε ορισμένες πολιτείες οι οποίοι όμως, σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορούν να κρατήσουν για πολύ καιρό.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σε τρεις εβδομάδες είναι διατεθειμένος να άρει το μέτρο του περιορισμού, προκειμένου να επανεκκινηθεί η αμερικανική οικονομία και να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.

«Η χώρα μας δεν κτίστηκε για να είναι σε καραντίνα. Αν το αφήσουμε στους γιατρούς, θα μας πουν κλείστε το. Κλείστε όλον τον κόσμο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνωρίζει πως έχει διαφορά η επιστημονική άποψη από την πολιτική απόφαση.
Ένας γιατρός για το μόνο που πρέπει να ανησυχεί είναι να σταματήσει την επιδημία, άρα όπως είναι λογικό θα προτείνει κάθε μέσο ανεξαρτήτως κόστους ,αλλά ένας πολιτικός ηγέτης πρέπει να βλέπει τα πράγματα πιο σφαιρικά καθώς εκτός από την υγεία είναι υπεύθυνος και για άλλους τομείς της ζωής των πολιτών του, όπως η οικονομία και η κοινωνική συνοχή.
Έτσι ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να παίρνει το βάρος της πολιτικής ευθύνης, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις των ιατρών και στην οικονομική ευημερία των πολιτών του.
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...