Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Γιώργος Τράγκας: Σκιά θανάτου απλώνεται σε όλο το δυτικό ημισφαίριο

Οι αλήθειες και τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Θα πληρώσουμε αυτές τις ημέρες 5 δις στους δανειστές;

Μην εφησυχάζετε και μην παραβιάζετε την καραντίνα. (σχ.Γ.Θ: Γα τους ναούς φίλε Τράγκα θα την παραβιάζουμε). Αν θέλουμε να είμεθα ειλικρινείς, δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στην πατρίδα μας, τις επόμενες εβδομάδες. Ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η πορεία της νόσου, πόσες χιλιάδες κρούσματα θα έχουμε και πόσοι άνθρωποι θα καταλήξουν σε ένα σύστημα υγείας που ήδη φαίνεται ότι δεν αντέχει. Κάποιοι είτε από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, είτε από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, είτε εδώ στην Ελλάδα, δεν μας λένε τα πράγματα με το όνομά τους ή αποφεύγουν να πουν την αλήθεια ή δεν θέλουν να πουν το κακό σενάριο ενός ιού που μεταλλάσσεται από χώρα σε χώρα, ακολουθώντας διαφορετικές ταχύτητες εξάπλωσης και έχοντας ανομοιογενή θανάσιμη αποτελεσματικότητα από κράτος σε κράτος.

Σε άλλους πιάνουν τα υπάρχοντα φάρμακα, σε άλλους δεν πιάνουν. Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας και τα οποία καθημερινά αφηγούνται ο κος Τσιόδρας και τα μέσα ενημέρωσης, από τότε που άρχισε η πανδημία, ένας στους πέντε/ έξι έχει πάρει εξιτήριο. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 30.000 ανάμεσά τους χιλιάδες νέοι και άνθρωποι μέσης ηλικίας και οι τρεις γενικές βασικές διαπιστώσεις είναι ότι 1ον ο ιός δεν έχει ήπια συμπτώματα 2ον οι συνδυασμοί φαρμάκων σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νοσούντων δεν είναι αποτελεσματικοί και 3ον, όπως διαπιστώνεται παγκοσμίως, τα εθνικά συστήματα υγείας φάνηκαν αδύναμα και στις περισσότερες περιοχές κατέρρευσαν. Ακολουθεί – όπως όλοι προβλέπουν – ένας παγκόσμιος οικονομικός χειμώνας. Αυτό που έρχεται – φίλες και φίλοι – θα οδηγήσει την παγκόσμια κοινότητα σε εντάσεις – σοκ, ψυχροπολεμικά μέτωπα, αναπόφευκτη διάλυση της ευρωπαϊκής ένωσης και μεγάλη – πρωτοφανή οικονομική καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας. Εξαιτίας της σχέσης μας με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Ζούμε σε ένα πλανήτη που δεν παράγει σε ικανούς αριθμούς μάσκες, γάντια και αναπνευστήρες. Ζούμε σε ένα πλανήτη που καταστρέφει τους πνεύμονες οξυγόνου και η φύση – κακά τα ψέματα – μας εκδικείται με ένα φονικό ιό, ο οποίος προβάλλει άμεσα και καίρια το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Σαν να θέλει να του δείξει, πόσο υποφέρει η ίδια και πόσο αναπνέει δύσκολα, από τις πράξεις του εναντίον του οικοσυστήματος και της φυσικής τάξης πραγμάτων.

Εδώ στην Ελλάδα – όπως και σε άλλες χώρες στον κόσμο – η πολιτική ηγεσία δεν λέει όλη την αλήθεια. Το πολιτικό κάδρο των τριών εκπροσώπων, που μας ενημερώνουν κάθε απόγευμα τις 18.00, είναι αυστηρά λακωνικό και σοβαρό αλλά ο υφυπουργός δεν λέει όλη την αλήθεια και καλώς πράττουν οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς που δεν απαντούν σε ερωτήματα, που άπτονται της δυναμικότητας ή των ελλείψεων του εθνικού συστήματος Υγείας.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση πήρε εγκαίρως μέτρα, με ελαφρά καθυστέρηση αλλά για την ενίσχυση του ΕΣΥ και με βάση το ταμείο του κράτους, λαμβάνει εμβαλωματικές λύσεις και αποσπασματικά μέτρα, προσευχόμενη να μην κάτσει το κακό σενάριο. Ήταν εκπληκτική η αφήγηση γιατρού που βγήκε στην ΕΡΤ στο δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου και η παρουσιάστρια του κρατικού καναλιού επιχειρούσε να τον διακόψει συνεχώς και να τον βγάλει από την οθόνη της φιλοκυβερνητικής ΕΡΤ. Ο άνθρωπος, κάποια στιγμή είπε κάτι το πολύ αληθινό. Λένε συνεχώς στους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι και να επικοινωνούν με το γιατρό τους. Με ποιο γιατρό; Τον προσωπικό τους, της γειτονιάς, της πρωτοβάθμιας φροντίδας, με ποιο γιατρό; Είπε επίσης ο άνθρωπος, όπως και όλοι οι συνάδελφοί του στα νοσοκομεία, σημαντικά πράγματα για τις ελλείψεις. Σκεφτείτε ότι έφτασε στο σημείο, ο περίφημος κος Κικίλιας, φορώντας αυτός μάσκα και μη αντιλαμβανόμενος, τι σημαίνει αυτό για το κοινό που τον βλέπει, να πει ότι : όλοι γνωρίζουμε τη μάχη που δίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο για μάσκες, γάντια και αναπνευστήρες!

Ίσως έχει ξεχάσει ο ελλιπαβαρής, ότι τα τελευταία 10 χρόνια, λόγω της μνημονιακής γερμανικής κατοχής, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, έφτασαν στο σημείο να κάνουν ρεφενέ για να αγοράσουν γάντια, γάζες και άλλα αναλώσιμα υλικά.

Μην έχετε καμία αμφιβολία και προετοιμαστείτε ψυχολογικά, με βάση την προϊούσα αύξηση κρουσμάτων που έχουμε στη χώρα μας αλλά και την ασυνειδησία διαφόρων που σπάνε την καραντίνα, μετακινούνται και διασπείρουν τον ιό σε διάφορες περιοχές, θα μείνουμε μέσα τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα διασώσει από πλευράς τουριστικής κίνησης, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Στο Μαξίμου σκέφτονται – όπως μαθαίνω- να υπάρχουν συνεργεία στα αεροδρόμια που θα θερμομετράνε τους εισερχόμενους τουρίστες. Και όσοι έχουν ύποπτη θερμοκρασία, θα υφίστανται και το απαραίτητο τεστ.

Έχω την αίσθηση, ότι είναι αιθεροβάμονες όσοι πιστεύουν ότι θα υπάρξει παγκόσμιος τουρισμός φέτος. Δηλαδή ότι μετακινούμενες μάζες ανθρώπων θα επιλέξουν την Ελλάδα αντί να πάνε σε άλλες χώρες, όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία ή και Τουρκία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και γενικά ο πολιτικός κόσμος, θα πρέπει να προετοιμάζεται για έναν από τους μεγαλύτερους χειμώνες στον κόσμο και στην Ελλάδα. Εδώ, ο περίφημος Ρουμπινί αλλά και άλλοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι ο κορονοϊός θα γκρεμίσει από 30 έως 40% τα χρηματιστήρια και θα θάψει τα όνειρα επανεκλογής του Τραμπ. Οι Ιταλοί θεωρούν φωλιά με φίδια τις Βρυξέλλες και τους Γερμανούς και δεν είναι μόνο ο Σαλβίνι που επετέθη με σφοδρότητα αλλά και ο μετριοπαθής Ιταλός Πρόεδρος ο κος Ματαρέλα. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι βαθαίνοντας η κρίση σε Ιταλία και Ισπανία, τόσο ο Εμανουέλ Μακρόν, που μιλάει για μια διχασμένη Ευρώπη, όσο και ο Ισπανός Σάντσεθ που βγαίνει φιγουρίνι και με καλοσιδερωμένη χωρίστρα κάθε μέρα στον Ισπανικό λαό, θα ευθυγραμμιστούν απόλυτα στην άποψη, ότι πραγματικά η Ευρώπη ρίπτεται στον καιάδα της Ευγονικής των Γερμανών. Οι Ούννοι ποτέ δεν άλλαξαν απόψεις για τη φύση του υπερανθρώπου. Εξακολουθούν να θέλουν μνημόνια και να κερδίζουν πάνω στα φέρετρα χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών.

Η έχουσα πολλούς φιλογερμανούς ελληνική κυβέρνηση, (για να μην αναφέρω πάλι, τους Πικραμένους που έχει στα σωθικά της), πρέπει να πάρει αποφάσεις πριν είναι πολύ αργά. Ο βαρύς οικονομικός χειμώνας, θα πλήξει καίρια τη Δημοκρατία μας. Θα εξαερώσει το πολιτικό σύστημα και θα φέρει έκπτωση όλων των ατομικών δικαιωμάτων.

Ο κος Μητσοτάκης υποτονθορύζει όταν μιλάει με τους Γερμανούς. Ευθυγραμμίζεται με τις μεσογειακές χώρες, κάνει κάποιες δηλώσεις, αποφεύγοντας να εντοπίσει το πρόβλημα στην κα Μέρκελ και στο Βερολίνο αλλά πρέπει να είναι έτοιμος για την πολιτική του εξαέρωση. Ο λαός δεν αντέχει άλλα μνημόνια. Ούτε μπορεί να αντέξει νέους όρους. Αυτές τις ημέρες του Μαρτίου, αρχές Απριλίου – αν δεν κάνω λάθος – πρέπει να πληρώσουμε 5 δις στον ειδικό λογαριασμό χρέους που έχει ο κος Στουρνάρας. Αυτά τα χρήματα θα τα πληρώσετε κε Μητσοτάκη, ενώ ο λαός υποφέρει, βρίσκεται στα σπίτια του και πνίγεται από την αβεβαιότητα;

Έως πότε κε Μητσοτάκη, τόσο εσείς, όσο και ο Τσίπρας που ετοιμάζεται πάλι να καταλάβει την εξουσία λόγω πελώριο κύματος ένδειας και οικονομικής συντριβής χιλιάδων επιχειρήσεων και εργαζομένων, θα δίνεται βορά τις ζωές των Ελλήνων στα γερμανικά ταμεία;

Ο κος Μητσοτάκης πρέπει να διαλέξει. Ή τον ελληνικό λαό ή τα ταμεία των δάνειων δυνάμεων. Θα κλείσουν οριστικά και αμετάκλητα χιλιάδες επιχειρήσεις και θα βγουν στο δρόμο πάλι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Ο κος Μητσοτάκης πρέπει να διαλέξει. Ή θα μιλήσει ελληνικά ή θα μιλήσει γερμανικά. Μείξη των δύο γλωσσών δεν μπορεί να υπάρξει. Ή θα ακολουθήσει το δρόμο του πατριωτισμού, της λογικής και της εθνικής επιβίωσης ή θα παίξει αυτός, ο Πικραμμένος, ο Στουρνάρας και διάφορα γνωστά ονόματα, το παιχνίδι του Βερολίνου. Εάν σύμφωνα με τις προβλέψεις, κάτσει το 30-40% της αμερικανικής οικονομίας, μπορεί κάποιος να φανταστεί τι θα συμβεί στην Ευρώπη, πόσο από την αμερικανική κρίση, θα μετακυληστεί στη Γηραιά Ήπειρο και τι τίμημα θα καταβάλλει ο γερμανικός δορυφόρος που λέγεται Ελλάς.

Ας μην περιμένει αυτή η κυβέρνηση εύσημα, για την περίπτωση που τα πράγματα από πλευράς κορονοϊού εξελιχθούν καλύτερα στην πατρίδα μας. Ας μην περιμένει ότι οι πεινασμένοι ή οι άνεργοι Έλληνες ή οι επιχειρηματίες που θα κλείσουν θα πούνε μπράβο Μητσοτάκη που μας έκλεισες 3 ή 4 ή 5 μήνες στα σπίτια μας. Ακόμη και τώρα υπάρχει θέμα με τις ελλείψεις του ΕΣΥ και ο κόσμος καταλαβαίνει τι έχει φταίξει και γι’ αυτό υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Γνωρίζει ποιοι υπέγραψαν τα θανάσιμα μνημόνια για την Ελλάδα και ποιοι φώναζαν ότι το ευρώ θεραπεύει πάσα νόσον. Τώρα αντιλαμβανόμεθα ποιοι κέρδιζαν, ποιοι υποδούλωσαν το κράτος και ποιοι εξακολουθούν να παίζουν με τις ζωές μας. Η Ευρώπη έχει τελειώσει στο μυαλό των Ιταλών, των Ισπανών, των Γάλλων και των Ελλήνων. Μόνο οι γερμανόφιλοι των Αθηνών και 10 οικονομικοί παράγοντες που τρέμουν τα χείλια τους από φόβο για τη ζωή τους και τα πουγκιά τους, εξακολουθούν να σκύβουν το κεφάλι στη γερμανική πρεσβεία και στο Βερολίνο.

Είναι απορίας άξιο, γιατί ακόμη ο κος Πρωθυπουργός λέει ΝΑΙ και σκύβει το κεφάλι στην κα Μέρκελ και παρά το γεγονός, ότι ευθυγραμμίζεται με τις μεσογειακές χώρες, κάνει ακόμη τα χατίρια της καγκελαρίου. Π.χ. πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, γιατί δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή να φιλοξενεί στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κάρπαθο και στο Καστελόριζο τους μετανάστες από τη Λιβύη. Όπως είναι γνωστό, καμία χώρα της Μεσογείου, δεν τους δέχεται πλέον. Γιατί, ο κος Μητσοτάκης είπε πάλι ΝΑΙ στο Βερολίνο;

Μην αγοράζετε γερμανικά, ολλανδικά, φινλανδικά και αυστριακά προϊόντα. Ας είμεθα λίγο ρεαλιστές. Θέλουν το θάνατό μας. Γιατί πρέπει εμείς να αγοράζουμε τα προϊόντα τους;

Η Ευρώπη διαλύεται, η αποκρουστική Μέρκελ και η Ευγονική του Βερολίνου

Μην αγοράζετε τυριά, ζαμπόν, τρόφιμα που παράγονται στη Γερμανία, την Ολλανδία και στις βόρειες ανθελληνικές συμμαχικές χώρες τους. Πρέπει να επιδιώξουμε την αυτοσυντήρησή μας και την αυτάρκειά μας. Η Ευρώπη διαλύεται, γκρεμίζεται, οι άνθρωποι πεθαίνουν και αυτοί το μόνο που θέλουν είναι να κερδίσουν από το θάνατό μας. Μην αγοράζετε υπηρεσίες ή ηλεκτρονικά προϊόντα που παράγονται στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φιλανδία και την Αυστρία. Όλοι στην Ευρώπη είναι εναντίον αυτής της φρικαλέας μορφής που λέγεται Άγκελα Μέρκελ. Ακόμη και η Αλβανία έστειλε 30 γιατρούς στην Ιταλία. Αυτοί – όπως μεταδίδει ένα πλήθος γιατρών – μπλόκαραν ολόκληρα φορτία με αναλώσιμο νοσοκομειακό υλικό που πήγαινε στην Ιταλία.

Σκεφτείτε ότι Ρώσοι, Αλβανοί και άλλα κράτη σπεύδουν να βοηθήσουν τους Ιταλούς. Οι Γερμανοί που θέλουν να έχουν τον έλεγχο της Ευρώπης δέχθηκαν μόνο κάποιους ασθενείς από τη Γαλλία και την Ιταλία σε μονάδες εντατικής θεραπείας που είχαν ελεύθερες στο κρατίδιο της Έσσης. Μην αγοράζετε τίποτα που να προέρχεται από την Γερμανία. Επικοινωνείτε επίσης με όλους τους φίλους σας στην Ευρώπη και διαδίδετε την επαναλαμβανόμενη φρικαλεότητα της Γερμανικής Ευγονικής. Εδώ στην Αθήνα δεν πρόκειται να μας γελάσει καμία φαινομενική σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ενώ θα έρχονται τα κύματα όχι μόνο των κρουσμάτων από τον ιό αλλά κυρίως της φτώχειας και της ανεργίας. Επίσης, πρέπει όλοι να γνωρίζετε ότι ο γενικός επαναπατρισμός δεν απαγορεύτηκε μόνο για ορθούς λόγους μη διάδοσης του ιού και επειδή δεν αντέχει και το εθνικό σύστημα υγείας αλλά και για λόγους αποφυγής μεγαλύτερης οικονομικής επιβάρυνσης. Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι με 800 ευρώ δεν ζει κανείς ούτε σε καραντίνα. Δεν φτάνουν – που λέει ο λόγος – ούτε για αγορά τραχανά από χωριό.

Μην αγοράζετε γερμανικά και ολλανδικά προϊόντα, μην κάνετε πλούσιες τις μητρικές γερμανικές και ολλανδικές εταιρίες.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...