Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο λαός και ο εξευτελισμός της Ορθοδόξου Πίστεως

 
Γράφει ο π. Ιερόθεος Στάμος

Ο Ελληνικός λαός έχει αρκετά χαρίσματα. Έχει έντονη προσωπικότητα, αξίες, παραδόσεις, ιδανικά, πίστη στην οικογένεια. Έχει φιλότιμο.
Δυστυχώς ο ελληνικός λαός έχει ένα βασικό ελάττωμα. Ένα ελάττωμα που σπεύδουν να εκμεταλλευθούν όσοι το έχουν αντιληφθεί.
Ο ελληνικός λαός είναι ευκολόπιστος και έχει κοντή μνήμη.
Πριν μερικά χρόνια υφίστατο ένα κόμμα ονόματι Ελλήνων συνέλευσις. Κόμμα ενός υπόδικου ανθρώπου με αρκετά χρέη, ο οποίος διατεινόταν πως κατέχει 600 δις ευρώ περιουσία και θα αποπληρώσει το ελληνικό χρέος. Εν τέλει οι ταλαίπωροι υποστηρικτές του πλήρωναν 20 ευρώ ενίσχυση προς το κόμμα.
Η περίπτωση Βελόπουλου δεν διαφέρει πολύ.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος εντόπισε δυο πράγματα στην Ελλάδα των μνημονίων και τα εντόπισε σοφά:

Αρχικά την βαθειά και αληθινή πίστη του Έλληνα στην Ορθόδοξη Πίστη και
Την αγάπη του Έλληνα στην πατρίδα, γεγονός που βάσει του μεταναστευτικού αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια διογκώθηκε και έλαβε διαστάσεις κινηματικού χαρακτήρα.
Ο άνθρωπος αυτός φέρεται από μόνος του να φωτογραφίζεται στο Άγιο Όρος, μόνος του να δηλώνει πως έχει τη στήριξη της Εκκλησίας (που σε καμιά περίπτωση δεν έχει), μόνος του να λέει πως τον στηρίζουν οι Ρώσοι (που δεν τον στηρίζουν), μόνος του να πουλάει έγγραφα δήθεν του Ιησού και κοιραληφές δήθεν από το Άγιο Όρος εξευτελίζοντας πλήρως την Ορθόδοξη Πίστη. Παρουσιάζει με έναν φαιδρό, αισχρό θα έλεγα τρόπο την Εκκλησία για να φανατίσει τους πλανεμένους οπαδούς να τον ψηφίσουν για να λάβει και αυτός οικονομική ενίσχυση από το Κράτος.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος χθες έλαβε πάνω από 4 τοις εκατό πουλώντας τα παραπάνω αφηγήματα και απευθείας ανέπτυξε το μόνιμο, γόνιμο αφήγημα πως όλοι τον κυνηγούν. (Γνωρίζοντας πως η μάζα θα ταυτιστεί με τον διωκόμενο πατριώτη).
Έλληνα, είσαι άξιος τη μοίρας σου.

13 σχόλια:

 1. Νέος Καμμένος ή Άδωνις του συστήματος κι αυτός, ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν σαν βουλευτής του Καρατζαφέρη έχει ψηφίσει μνημόνια. Οι Ρώσοι (οι οποίοι γνωρίζουν ποιός είναι) δεν τον θέλουν, απλώς το σύστημα τον προωθεί ώστε στην κατάλληλη στιγμή να κάνει την κωλοτούμπα του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κάποιο απο τα κόμματα της εξουσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η τοποθέτηση σου είναι σωστή αλλά η κριτική σου είναι απαίσια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω ότι όφειλε η εκκλησία νά ενημερώσει τον κόσμο για όλα τα προηγούμενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και τι θα ψηφίσει ο Βελόπουλος στην Βουλή , αν μπει στις εκλογές ; Πιθανόν θα ψηφίσει υπέρ των Γενοκτονιών των παππούδων μας από τους Τούρκους . Θα ψηφίσει κατά της Β Μακεδονίας . Θα ψηφίσει κατά της ουδετεροθρησκιας . Θα κάνει καθετί να μην αποσχιστεί η Θράκη , από την Ελλάδα . Πιθανόν να ψηφίσει κατά για καθετί εναντίον της οικογένειας .
  Λοιπόν έχει δίκιο στο συμπέρασμα του Ο Πάτερ Ιερόθεος , που πιθανόν ψήφισε κάτι καλύτερο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις φίλε ανώνυμε.
   Και ο συριζα καλά τα έλεγε προτού βγει στην εξουσία.
   Το ίδιο και ο GAP.
   Το ίδιο και άλλοι.
   Πότε θα μάθουμε να μην πιστεύουμε ψεύτες και τηλεπερσόνες;
   Πότε θα μάθουμε να ψηφίζουμε ταπεινούς και άσημους χριστιανούς;
   Βέβαια πλέον δεν βρίσκεις ούτε καλής ποιότητας χριστιανούς να ψηφίσεις, αλλά έστω τους κακής ποιότητας βρε παιδί... αρκεί να είναι ορθόδοξοι και να έχουν φόβο Θεού.

   Διαγραφή
 5. Συμφωνώ, αλλά αυτός για να βγει δεν έλεγε αερολογίες, όπως μερικοί άλλοι, θρήσκοι και μη.
  Έβγαινε σε κανάλια για να πει τις απόψεις του για εθνικά θέματα, σωστές ή λάθος.
  Οι αερολόγοι που ήθελαν να τους ψηφίσουν γιατί είναι όμορφοι, έξυπνοι, πετυχημένοι, γνωστοί, διάσημοι ή γιατί υποστήριξαν πέντε γενικόλογες απόψεις πήραν μαύρο. Και καλά να πάθουν. Εκτός φυσικά από τα διάσημα κόμματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κτλ, που τα βόδια-ψηφοφόροι πήγαν και τα ψήφισαν με τα μούτρα. Τι να κάνουμε... το 80% ψηφίζει με λογική ζώου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο θεομπάιχτης και πατριδόκάπηλος Βελόπουλος είναι όργανο του συστήματος όπως ήταν ο Καμμένος και ο Καρατζαφέρης πριν από αυτόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ρε παιδιά ο Βελόπουλος είναι αιρετικός. Για όνομα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το ήθος του Βελόπουλου φάνηκε όταν ψήφισε το 1ο μνημόνιο με το λάος. Είναι ένας από τους προδότες πολιτικούς της κρίσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο Βελόπουλος μαζί με άλλους πολιτκούς έχει δηλώσει παρρησία ότι θα συμμαχούσε και με τον αντίδικο για το ¨καλό¨ του λαού. Υπάρχει σχετικό βίντεο, το έχει αναρτήσει και η παρούσα ιστοσελίδα στο παρελθόν, ψάξτε το..
  Γενικά, όποιος πιστεύει ακόμη ότι υπάρχει ελπίδα στην πολιτική, νομίζω ειλικρινά ότι δεν στέκει στα καλά του. Η ελπίδα είναι ΜΟΝΟ στον Θεό. Αυτό που καθορίζει το ποιόν των πολιτικών δεν είναι οι συμφωνίες τους στις σιωνιστικές στοές, αλλά η μετάνοια του λαού. Έχουμε άρχοντες κατά τις καρδίες μας. Ας κοιτάξει ο καθένας μέσα του, ας ρίξει και μια ματιά στο χαρτί που γράφει τις αμαρτίες του πριν πάει για εξομολόγηση και θα καταλάβει. Με εξαιρέσεις μικρά κόμματα που ξεκίνησαν και σταμάτησαν αποκαρδιωμένα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ήρωες χριστιανοί που προσπαθούν ακόμα (όπως αυτό της Ελεύθερης Πατρίδας), θεωρώ ότι όλα τα υπόλοιπα στελεχώνονται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με την εκκλησία. Στην καλύτερη περίπτωση την εκμεταλλεύονται (Βελόπουλος). Στην συνηθέστερη την πολεμούν (Τσίπρας). Στην χειρότερη την προδίδουν.

  Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι: Επικοινωνιακά καθοδηγούμενη και επιβαλλόμενη οχλοκρατία.

  Τα περί δημοκρατίας είναι απλά για να καταμερίζεται η ευθύνη ώστε να μην νιώθει κανείς ότι είναι υπεύθυνος σε ¨κριτικό¨ βαθμό. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κερδίζει με μαθηματική ακρίβεια και χωρίς εξαιρέσεις το κόμμα που δαπανά περισσότερα χρήματα σε προεκλογικές εκστρατείες και σε εθνικές προδοσίες με αντάλλαγμα την στήριξη ξένων δυνάμεων.

  Να δώσει ο Θεός να περάσει ανώδυνα η εξουσία στον προφητευμένο Βασιλέα Ιωάννη. Μέχρι τότε ας ψηφίσουμε κατά το πνεύμα της τελευταίας ρήσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου:
  Όχι τον καλύτερο, αλλά τον Αγιότερο.
  Αμήν. Γένοιτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Οι εχθροί εφαρμόζουν στην ελλάδα το "διαίρει και βασίλευε" με απόλυτη επιτυχία, ενώ οι ίδιοι είναι ενωμένοι μεταξύ τους. Ποιος απο τους εμφανιζόμενους υποψήφιους σωτήρες της χώρας έχει σπουδάσει πολιτικές ή οικονομικές επιστήμες για να εχει την επιστητή γνώση να απελευθερώσει την χώρα από τη οικονομική σκλαβιά στην οποίαν μας έχουν σύρει τυλίγοντάς μας σε τέσσερεις κόλες χαρτί που είναι τα τεσσερα μνημόνια; Για να αντισταθεί κάποιος πολιτικός στα θηρία που μας έχουν αλισσοδεμένους δεν χρεαζεται μόνον η καλη προθεση, χρειάζεται και γεναιότητα μέχρι αυτοθυσίας, χρειάζεται και η καλή γνώση του επιστητού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...