Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

«The Great Reset»: Το βιβλίο-έμμεση «δήλωση» του Κ.Μητσοτάκη στο γραφείο του γι αυτό που ετοιμάζουν μετά την πανδημία

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε σε όσους παρατηρητικούς πρόσεξαν κάτι το φαινομενικά «τυχαίο», σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης: Επάνω στο γραφείο  του βρισκόταν ένα βιβλίο με τον τίτλο “ Covid-19: The Great Reset ” το οποίο θεωρείται -και είναι- η «Βίβλος» του δεύτερου κύματος της νέας παγκοσμιοποίησης μετά τον κορωνοϊό.

Ένα βιβλίο που εξηγεί γιατί όσα φαινομενικά απίστευτα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στον πλανήτη με αφορμή έναν ιό που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια γρίπη υψηλής φονικότητας σε μεγάλες ηλικίες ατόμων από υποκείμενα νοσήματα, έστω υψηλής μεταδοτικότητας, δεν είναι τίποτε λιγότερο από την προετοιμασία για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Σύμφωνα με το… επίσημο σενάριο, λοιπόν, ο φακός «έπιασε τυχαία» επάνω στο γραφείο του πρωθυπουργού, το βιβλίο η «Μεγάλη Επαναφορά» ή η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που έχουν γράψει οι Klaus Schwab και Thierry Malleret ανώτερα στελέχη του διεθνιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Η έμμεση αυτή «δήλωση» του πρωθυπουργού, δείχνει ότι ο Κ.Μητσοτάκης να θέλει να δείξει ποιο είναι το μέλλον που επιλέγει και ο ίδιος, προφανώς ενστερνιζόμενος το νέο δόγμα της, πριν και της μετά, κορωνοϊού εποχής, όπου σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου η πανδημία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αιτία για την «μεγάλη παγκόσμια  μεταρρύθμιση».

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να αντιληφθεί κάποιος  τους σκοπούς του σχεδιασμού αυτού: Δημιουργία οικονομικής ασφυξίας και κατάρρευσης προκειμένου ο κόσμος να οδηγηθεί σε ένα νέο «οικονομικό μοντέλο» άκρατης παγκοσμιοποίησης, μιλώντας για  «νέα εποχή», ως συνέχεια της «νέας παγκόσμιας τάξης» που είχε εγκαινιάσει ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος το 1990.

Έτσι το “Great Reset” θα γίνει αφορμή για να δούμε  κινήσεις μεγάλων παγκόσμιων θεσμών, όπως είναι η Τριμερής Επιτροπή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση να «μεταρρυθμίζονται» και να «μεταρρυθμίζουν» άλλους, ενίοτε και  δια απειλών.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως «το 2021 πρέπει να είναι η χρονιά της ‘μεγάλης επανεκκίνησης».

H «Μεγάλη επανεκκίνηση» είναι ένας όρος που ακούγεται συνέχεια τον τελευταίο καιρό και αφορά τον νέο κόσμο που θα διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Όμως  τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την «επανεκκίνηση» για να επιβάλλουν την ατζέντα τους που δεν είναι άλλη από την κατάργηση των εθνών και την επιβολή «παγκόσμιων κανόνων» και φυσικά μια επίσης «παγκόσμια επιδημία» θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για το ξεκίνημα της «νέας» αυτής «εποχής».

Φυσικά εχθρός της «νέας εποχής» σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των συγγραφέων του βιβλίου θα είναι  η άνοδος του εθνικισμού και του προστατευτισμού κάτι που θα αποτελέσει αποτελεί τροχοπέδη στην αναζήτηση της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Οι Schwab και Malleret όμως θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω. Ο στόχος τους είναι ότι η ανοιχτή έκθεση των αδυναμιών στις υπάρχουσες παγκόσμιες δομές «μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες», δηλαδή όπως οι ίδιοι και οι ελίτ που αντιπροσωπεύουν θεωρούν την αντικατάσταση των κανόνων (εθνικές νομοθεσίες) και των διαδικασιών.

Έτσι επιθυμούν παγκόσμιο μετασχηματισμό όπου τα συστήματα και η εποχή του αλγορίθμου θα υπερισχύσουν των πολιτικών θεσμών.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/936870_great-reset-vivlio-emmesi-dilosi-toy-kmitsotaki-sto-grafeio-toy

12 σχόλια:

 1. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΗ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.. ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΒΛΕΠΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.. ΕΧΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΕΩΝΕΣ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Η ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε φίλε
   Θεούσες και Χριστιανοί και πειραγμένο μυαλό ψήφισαν τον λεγάμενο

   Διαγραφή
  2. ΑΪΝΤΑ !! ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ !!
   ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤ(Ι)Α(ΣΜΑΤΑ !!
   ΞΑΝΟΙΞΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ,ΦΙΛΕ !

   Διαγραφή
 2. ΔΕΝ ΠΑ'ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ !!
  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Χριστός νικά, εμείς και η αντίχριστη Ελλάδα χάνουμε.

   Διαγραφή
  2. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ.
   Η ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

   Διαγραφή
 3. ΑΔΙΚΑ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το καλύτερο σημείου το άρθρου είναι αυτό το σχόλιο! Να είσαι καλά!

   Διαγραφή
 4. ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Η ΚΑΘΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ,ΔΕΝ ΚΟΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΚΕΛΙΑ"... ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ; ΜΑΛΙΣΤΑ.. ΝΑ ΠΩΣ!!! ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΟΥ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ! ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!! ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Η Τ Ε Λ Ε Ι Α ΑΓΑΠΗ-ΘΥΣΙΑ-ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ-ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ-ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΕΙΡΑ ΑΛΛΑ! ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΥΦΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ! ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΓΙΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΑΔΕΡΦΙΑ!! ΚΥΡΙΩΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ. Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΦΩΣ! ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΣ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΜΗ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όποιος έχει όρεξη να διαβάσει τις σκέψεις των σκοτισμένων νοών:
  https://straight2point.info/wp-content/uploads/2020/08/COVID-19_-The-Great-Reset-Klaus-Schwab.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η κατάρα του κομματισμού όπου να νε ξεψυχά υπομονή αδέλφια,όλοι τους το ίδιο ειναι,χλιαροί χριστιανοι,χλιαροί Έλληνες, ο Θεός θα τους εμέσοι δεν πάει άλλο, Καλή λευτεριά. Αμην.και τω θεώ Δόξα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...