Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας: «Πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας – Βάλετε ένα κήπο, πέντε κότες»

σχόλιο Γ.Θ : Μέχρι και πριν λίγο καιρό όποιος αναπαρήγαγε τα προφητικά λόγια του Αγίου Παϊσίου περί κήπου και προετοιμασίας, κάποιοι μέσα από το χώρο της Εκκλησίας, των ειρωνεύονταν ως συνομοσιολόγο και τον κατηγορούσαν με κάθε λογής χαρακτηρισμούς... 
Σήμερα που και οι ίδιοι οι πολιτικοί, κατόπιν εορτής, κατάλαβαν αυτό που έρχεται και λένε και οι ίδιοι αυτά που έλεγε ο Άγιος Γέροντας, μπορεί αυτοί που μας ειρωνεύονταν να δώσουν επιτέλους βάση... αφού με τους πολιτικούς έχουν δυστυχώς συνσχηματιστεί


Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης μίλησε στο Antennes FM μετά και το περιφερειακό συμβούλιο της Κυριακής.
Το γάλα δεν είναι μολυσμένο – Έρχονται περιορισμοί στις μετακινήσεις

Δεν υπάρχει επιστημονική βάση να λέμε ότι το γάλα της περιοχής είναι μολυσμένο, είναι παιχνίδια των εμπόρων, συνέχισε μετά και την αναφορά του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για γαλακτοκομική μονάδα των Ιωαννίνων που αρνήθηκε να λαμβάνει γάλα από κτηνοτρόφους της περιοχής του Γράμμου.

Έγιναν λάθη που δεν έπρεπε να είχαν συμβεί και τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβουν κάποιοι πρωτοβουλίες.

Θα μπουν περιορισμοί, θα υπάρχουν ελεύθερες μετακινήσεις μόνο για υγεία και γεωργία, όπως έγινε στη Δαμασκηνιά.

Το χωριό σώθηκε με τρεις νεκρούς πρόσθεσε με το τίμημα φυσικά να είναι βαρύ.

Το να έρθουν τώρα γιατροί είναι δύσκολο συνέχισε ο περιφερειάρχης όταν σε άλλες περιπτώσεις οι προκηρύξεις σε παθολόγους, παιδιάτρους ήταν άγονες στα νοσοκομεία της περιοχής.

Όσο για την έλευση των 300 και πλέον συντοπιτών από το Μιλάνο στην έκθεση γούνας επικοινώνησε και η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κα Ντιο με τον ΕΟΔΥ και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Αποστόλης Τσούκας.

Αν δεν έχετε συμπτώματα συνεχίστε την κανονικότητά σας είχε πει τότε ο ΕΟΔΥ στους γουναράδες, όπως ανάφερε ο περιφερειάρχης.

Τότε η επιστημονική κοινότητα έδινε τέτοιες οδηγίες.

«Αν αυτό το ξέραμε τότε θα έμπαιναν όλοι σε καραντίνα με τα σημερινά δεδομένα και οι 300, αλλά ένα μήνα νωρίτερα δεν είχε δοθεί τέτοια οδηγία» πρόσθεσε.
«Θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκ της ιδιότητάς του είχε και η αναφορά του στη μείωση των πρώτων υλών για τρόφιμα λόγω της αυξημένης ζήτησης.

«Μετά το καλοκαίρι αν δεν προλάβουμε την καλλιεργητική περίοδο, θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα, πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας».

Κάλεσε όλους τους Δυτικομακεδόνες: «Τώρα φροντίστε να βάλετε ένα κήπο, πέντε κότες, να υπάρχει μια αυτάρκεια γιατί υπάρχει μείωση κατά 54% στις πρώτες ύλες για τα τρόφιμα».

Πηγή: prlogos.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...