Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Ο Τούρκος πρέσβης απέρριψε το ελληνικό τελεσίγραφο - ''Η Αθήνα κάνει παραβιάσεις''!

Πρόκληση από τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα

σχόλιο Γ.Θ : Ανατριχιαστικά κοντά η προφητεία του Αγίου Παϊσίου...
Αν η Ελληνική κυβέρνηση εν τέλει τον απελάσει, τότε... Ταις Πρεσβείαις της Θεοτόκου...


Η Άγκυρα δεν θα ανεχθεί πράξεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, ήταν η απάντηση του πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, στην έντονη διαμαρτυρία του ΥΠΕΞ, στο οποίο κλήθηκε χθες.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκέργιν συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλή Δεμίρη, αναφέρει το miilitaire.gr.

Οι Τούρκοι λένε ότι , ο Οζουγκέργιν υποστήριξε ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Πρόσθεσε ότι “τα ελληνικά σκάφη ασφαλείας είχαν ενεργήσει κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και οι πράξεις τους δεν μπορούσαν να αξιολογηθούν στο πλαίσιο «αβλαβούς διέλευσης”. Είπε ακόμη ότι η Τουρκία ενήργησε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

σχόλιο Γ.Θ : Την ίδια ώρα στην Άγκυρα...

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη



Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Μιχάλης-Χρήστος Διάμεσης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, από τον Έλληνα πρέσβη ζητήθηκε να σταματήσουν «οι παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, να απευθύνει σύσταση στις μονάδες της στα χερσαία σύνορα και να σταματήσει τις συλλήψεις δημοσιογράφων που καλύπτουν την ανθρωπιστική κατάσταση των προσφύγων στη Ρόδο και τη Μυτιλήνη».
Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι ο πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις σχετικά με τις «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά και την σύλληψη δημοσιογράφων».
Η κίνηση θεωρείται ως παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά τηςΆγκυρας, καθώς το πρωί, εκλήθη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα μετά το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό που συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού ανοικτά της Κω.

viadiplomacy.gr
corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...