Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Υπό τη σκιά του Κορονοϊού, η Αμερικανική πολεμική Μηχανή μετακινείται στην Ευρώπη χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας./ Εκνευρισμός στην Μόσχα από την ανάπτυξη Β-2 στην Ευρώπη

Ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του κορονοϊού, οι ΗΠΑ μετακινούν έναν τεράστιο αριθμό στρατιωτών, αεροσκαφών και τεθωρακισμένων στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της λεγόμενης άσκησης του ΝΑΤΟ “Defender Europe 20”, 29.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ευρώπη .


Οι 20 000 Αμερικάνοι στρατιώτες έρχονται από τις ΗΠΑ. και οι 9.000 υπηρετούν σε αμερικάνικες βάσεις στην Ευρώπη.
Στους συνολικά 37 000 νατοϊκούς που θα συμμετάσχουν στην άσκηση, μόνο οι 8.000 θα προέρχονται από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η άσκηση περιλαμβάνει τη μεταφορά στρατευμάτων, τεθωρακισμένων και πολεμικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας σε Πολωνία , Γεωργία και στις χώρες της Βαλτικής, καθώς οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στα σύνορα των χωρών αυτών με τη Ρωσία.
Οι αμερικανικές στρατιωτικές ασκήσεις , που προγραμματίζονται για τον Απρίλιο και Μάιο του 2020, είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία.
Η χρονική συγκυρία του κορονοϊού και της μιντιακής τρομοκράτησης , δεν αφήνει περιθώρια για αφύπνιση σε σχέση με πιθανή σύγκρουση με Ρωσία.
Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα αντιδράσει σε περίπτωση πρόκλησης ή σύγκρουσης. Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι προετοιμάζονται να απαντήσουν σε ενδεχόμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι θα είναι μια άσκηση κατά της Ρωσίας ή μια πρόκληση.

Ωστόσο, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα ρωσικά σύνορα…
dimpenews.com

Εκνευρισμός στην Μόσχα από την ανάπτυξη Β-2 στην Ευρώπη. Aντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η ανάπτυξη βομβαρδιστικών stealth B-2 στην βάση Lajes στις Αζόρες στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάπτυξης στρατηγικών βομβαρδιστικών στην Ευρώπη για την άσκηση ‘DEFENDER-Europe 20’. «Αυτή η επίδειξη δύναμης δεν θα πετύχει να αλλάξει την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας παρά μόνο να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ρωσίας και του Δυτικού Μπλοκ» ήταν το σχόλιο της ρωσικής πλευράς.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της US European Command (EUCOM) ένας αριθμός Β-2 των 509th και 131st Bomb Wing αφίχθη την 9η Μαρτίου στο Lajes Field έχοντας την υποστήριξη πάνω από τον Ατλαντικό ιπτάμενων τανκερ KC-10 Extender της 305th Air Mobility Wing από την Joint Base McGuire-Dix-Lakehurst στο Νιού Τζέρζυ. Η ανακοίνωση δεν προσδιορίζει πόσα βομβαρδιστικά εστάλησαν, αναφέροντας απλώς ότι τα Β-2 θα επιχειρούν από διάφορες βάσεις στην ζώνη ευθύνης της EUCOM για εκπαίδευση και εξοικείωση των πληρωμάτων με το ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων και την επίδειξη δέσμευσης της Ουάσιγκτον απέναντι σε συμμάχους και εταίρους.




Όπως φρόντισαν να επισημάνουν ρωσικά ΜΜΕ πρόκειται για την δεύτερη ανάπτυξη βομβαρδιστικών του τύπου στην Ευρώπη σε διάστημα έξι μηνών. Η τελευταία ήταν πέρυσι τον Αύγουστο, όταν Β-2 της 509ης Πτέρυγας Βομβαρδισμού έφθασαν στην βάση της RAF στο Fairford για εκπαίδευση με τους συμμάχους των ΗΠΑ. Ωστόσο το Fairford επισκέπτονται τακτικά για τον ίδιο σκοπό και B-52H Stratofortress αλλά αυτά η Μόσχα μάλλον… τα έχει συνηθίσει.
Η πολυεθνική ‘DEFENDER-Europe 20’ ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, με τις κύριες φάσεις της να διεξάγονται τον Απρίλιο και τον Μάιο. Σε αυτήν λαμβάνουν μέρος περίπου 37.000 στρατιώτες από δέκα χώρες, εκ των οποίων 20.000 από τις ΗΠΑ. Ένας από τους λόγους του ρωσικού εκνευρισμού είναι ότι η άσκηση προβλέπει γυμνάσια στην Πολωνία, στην Τσεχία και στις χώρες της Βαλτικής –Λιθουανία, Λετονία, και Εσθονία.
Ο Αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Βαλέρυ Γκεράσιμοφ, είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι η Μόσχα δεν τρέφει αυταπάτες για τον σκοπό ή τον στόχο των συγκεκριμένων γυμνασίων. Η αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας είναι θέμα «σοβαρής ανησυχίας», προειδοποιεί, καθώς όπως λέει τα γυμνάσια θα διεξαχθούν βάσει «αντιρωσικών σεναρίων που περιλαμβάνουν επιθετικές επιχειρήσεις».

Αλέξανδρος Θεολόγου.
ptisidiastima.com
https://corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...