Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Επιτέλους! Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για δωροδοκία στην υπόθεση Novartis ζητά η εισαγγελέας

σχόλιο Γ.Θ : Στον Σημίτη πότε θα φτάσουμε να δούμε να του ασκείται ποινική δίωξη;
Μάλλον μετά την απελευθέρωση της Πατρίδας από την μασονία και τους Δυτικούς...



Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με την υπόθεση της Novartis ζητεί η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας με διάταξή της θέτει στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν προέκυψε σε βάρος τους καμία ένδειξη περί τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός διαβιβάζει (όπως προβλέπει ο νόμος και το Σύνταγμα), μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή τη δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο, ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας (κακούργημα).

Κι αυτό διότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις» για την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη Βουλή και ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει.

Ο πρώην υπουργός είχε κληθεί και είχε δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι επί υπουργίας του (την περίοδο Απρίλιος 2011-Μαΐος 2012) εισήχθησαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα παραμένει «ανοιχτή» για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

https://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/1008393/poiniki-dioxi-kata-toy-andrea-loverdoy-gia-dorodokia-stin-ypothesi-novartis-zita-i-eisaggeleas

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...