Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Σοβαρή κατηγορία Ζ.Μπολσονάρου: «Οι ΜΚΟ καίνε τον Αμαζόνιο επειδή τους έκοψα τη χρηματοδότηση»

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες τις τελευταίες ημέρες πως οι φωτιές στον Αμαζόνιο χρησιμοποιούνται για να πλήξουν την κυβέρνηση της Βραζιλίας.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου απήθυνε χθες δριμύ κατηγορώ στις ΜΚΟ, ότι βάζουν οι ίδιες τις φωτιές στον Αμαζόνιο για να τον πλήξουν επειδή τους έκοψε τη χρηματοδότηση.
«Όλα δείχνουν ότι ΜΚΟ πηγαίνουν στον Αμαζόνιο για να βάλουν φωτιές στο δάσος», δήλωσε ο Μπολσονάρου κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας live συνομιλίας μέσω Facebook που έχει με τους πολίτες. 
Όταν ρωτήθηκε αν διαθέτει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος απάντησε ότι «δεν διαθέτω κάποιο γραπτό σχέδιο» και πρόσθεσε «έτσι γίνεται».
Εξήγησε μάλιστα ότι πιθανό κίνητρο των ΜΚΟ είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας περιόρισε τη χρηματοδότησή τους. «Υπάρχει έγκλημα», επεσήμανε ο Μπολσονάρου. 
«Λείπουν χρήματα από αυτούς τους ανθρώπους».
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επεσήμανε χθες Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που μαίνονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, οι οποίες έχουν φτάσει φέτος σε αριθμό ρεκόρ.
Το κέντρο διαστημικής έρευνας της Βραζιλίας (INPE) έχει καταγράψει μέχρι στιγμής το 2019, 72.843 πυρκαγιές. 
Όταν ρωτήθηκε για την επέκταση των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών, ο Μπολσονάρου απέρριψε τις επικρίσεις, λέγοντας ότι αυτή την περίοδο του έτους οι αγρότες βάζουν φωτιά για να καθαρίσουν τα χωράφια.
«Με αποκαλούσαν λοχαγό αλυσοπρίονο. Τώρα είμαι ο Νέρωνας που βάζει φωτιά στον Αμαζόνιο», σχολίασε.
Ο Μπολσονάρου επιτέθηκε χθες και στη Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή, εξηγώντας ότι αν ήταν τόσο καλή, οι ΗΠΑ θα είναι παραμείνει σε αυτή. Αλλά πρόσθεσε ότι προς το παρόν η Βραζιλία δεν θα αποχωρήσει από τη συμφωνία.

Πάντως αν κρίνουμε από τη δράση των ΜΚΟ στο μεταναστευτικό δεν μας φαίνεται καθόλου απίθανο να βάζουν και οι ίδιες τις φωτιές στα δάση όπως μεταφέρουν και οι ίδιες τους παράνομους μετανάστες.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...