Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για τις πληθυσμιακές μετακινήσεις και την περίοδο του Αντιχρίστου

Σήμερα είναι έντονη η μετανάστευση στη χώρα μας, αλλά στο μέλλον θα υπάρχει μεγάλο μεταναστευτικό κύμα, σημειώνει η Ηγουμένη Ευθυμία (Ι.Μ Αγίου Κοσμά του Αιτωλού) πρίν από 24 χρόνια, σχολιάζοντας τις προφητείες του Αγίου Κοσμά για τη μετανάστευση.

Από την εποχή του Πατροκοσμά μέχρι και τις ημέρες μας όλες οι προφητείες του βρίσκουν την επαλήθευσή τους μέσα στην ιστορία.

Από τον εκπατρισμό των Παργινών το 1819, των Σουλιωτών το 1820, την υποχρεωτική μετακίνηση των ελλήνων της βορείου Ηπείρου το 1970 προς την Βόρεια Αλβανία, μέχρι και τις μέρες μας, η Ελλάς, η ταλαίπωρη αυτή μικρή χώρα, ποτέ δεν έπαψε να σηκώνει στους ώμους της, τις βίαιες ή και τις κατά συνθήκην εκτοπίσεις του πληθυσμού της!

”¨Οταν θα βλέπετε να πάνε άλλοι απάνω κι άλλοι κάτω, τότε κοντά θα είναι”

Ο άγιος Κοσμάς προφήτευσε για πολλά μελλοντικά γεγονότα.

Πού ξέρουμε αν εδώ δεν μιλούσε για κάποιο ”γενικό πόλεμο” ο οποίος θα επίκειται μετά την κίνηση πληθυσμών πάνω-κάτω; ¨Η για κάποιο άλλο σπουδαίο γεγονός μετά από ένα φαινόμενο πληθυσμιακής μετακινήσεως.

”Αλλοί στους κάμπους θάρθουν βρώμικα έθνη, όταν έρθουν μη φοβάσθε, όταν θα φύγουν αναμερίστε”

”Ουαί κι αλλοίμονο στην Ελλάδα, όταν μπούνε τα ξένη έθνη μέσα”

Οι προφητείες του αγίου είναι ξεκάθαρες οδηγίες-προειδοποιήσεις για όσους και όσες βέβαια δέχονται τα λόγια του. Ο άγιος βύθισε το προφητικό του βλέμμα σε όλες αυτές τις καταστάσεις όπως και στις τραγικές επιπτώσεις των διωγμών των Χριστιανών που βρήκαν την επαλήθευσή τους μέχρι και τις μέρες μας, αλλά και για το μέλλον που ακολουθεί..

”Θα ‘ρθει καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη απ’ τη φωτιά, αλλά εσείς να μην αλλάξετε την πίστη σας, όπως θα κάνουν οι άλλοι” (προφ.5 Καν)

Θα σταματήσει η Ορθόδοξη παιδεία. Δεν θα χρειάζονται θρησκευτικά, προσευχές, εκκλησιασμοί, ταυτότητες που να λένε πως είστε ορθόδοξοι χριστιανοί. Θα μείνουν ελεύθεροι και ασύδωτοι οι ”κομιτατζήδες” των αιρέσεων. Η εθνική συνείδηση θα χάνεται σιγά σιγά..Θα πέφτουν τα σύνορα. Θα τα διεκδικούν άλλοι… Ψάξτε τη στάχτη να βρείτε σπίθες… Μέσα σε αυτή, θα βρείτε έστω ένα μικρό κομποσχοινάκι, βάλετέ το στο χέρι σας… έστω αυτή την ελάχιστη σπίθα…μέσα από τη στάχτη. Κρατήστε όσο μπορείτε ”να μην αλλάξετε την πίστη σας”.. απόηχος προφητείας 5 Καντιώτη του αγίου Κοσμά.

”Να έχετε το σταυρό στο μέτωπο, για να σας γνωρίσουν ότι είστε χριστιανοί” {25(β)Αλβ}

Ζούμε στην εισαγωγική εποχή του Αντιχρίστου.

Σε εμάς αφορά αυτή η προφητεία: Ο Χριστιανός οφείλει να αρνηθεί το σφράγισμα του Αντιχρίστου και να κρατήσει την σφραγίδα του δωρεάς του Χριστού!!

Οφείλουμε να ομολογούμε ότι είμαστε χριστιανοί και να διακρινόμαστε γι’αυτό, ακόμα κι αν αφαιρέσουν το θρήσκευμά μας από τις ταυτότητες.

Αν το αφαιρέσουν παρά τη θέλησή μας από εκεί, ένα σταυρό στο μέτωπο.
Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το φρόνημά μας.

Ποιός είπε πώς δεν πρέπει να διακρινόμαστε πως είμαστε χριστιανοί;

Δεν θα φρονούμε τίποτα απ όσα δεν είναι του Χριστού και γι΄αυτό και δεν θα συμμορφωθούμε στις πιέσεις του Αντιχρίστου, ώστε να αρνηθούμε τον Χριστό και να ακολουθήσουμε εκείνον!

πηγή: www.agiospatrokosmas.gr
https://simeiakairwn.wordpress.com 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...