Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Ηλεκτρικά υπερ-αυτοκίνητα φιλοδοξεί να παράξει η ρωσική Kalashnikov Concern

Μία νέα τεχνολογία για τη δημιουργία ηλεκτρικών υπερ-αυτοκινήτων επεξεργάζεται η ρωσική εταιρεία Kalashnikov Concern, με στόχο τη δημιουργία οχημάτων πολλαπλάσιας ιπποδύναμης.

Τεχνολογία ηλεκτρικών υπερ-αυτοκινήτων αναπτύσσει η ρωσική εταιρεία Kalashnikov Concern, ευελπιστώντας να καταστεί ο κύριος ανταγωνιστής της Tesla, η οποία μέχρι στιγμής κυριαρχεί στη συγκεκριμένη αγορά.


«Αναπτύσσουμε τη δική μας ιδέα γύρω από τα ηλεκτροκίνητα υπερ-οχήματα, η οποία βασίζεται στα πρωτότυπα συστήματά μας. Αυτή η τεχνολογία θα μας επιτρέψει να ανταγωνιστούμε τις παγκόσμιες εταιρείες του κλάδου, όπως η Tesla» ανέφερε η εταιρεία, μιλώντας στο Sputnik.

Μάλιστα, όπως διαβεβαίωσε, τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα διαθέτουν ένα κοινό σύστημα οδήγησης, χάρη στο οποίο θα καθίσταται εφικτός ο έλεγχος της μηχανής και της μπαταρίας.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, παράλληλα, τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι ικανά να αναπτύσσουν ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα.

Αυτή τη στιγμή, συγκεκριμένα, τα τωρινά οχήματα διαθέτουν ιπποδύναμη 50 κιλοβάτ, αναπτύσσοντας ταχύτητες έως 80 χιλιόμετρα/ώρα. Χάρη στη νέα τεχνολογία, όμως, η δύναμη των μελλοντικών αυτοκινήτων εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 500 κιλοβάτ!

https://sputniknews.gr/texnologia/20180823746942-ilektrika-autokinita-oximata-tesla-kalashnikov/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...