Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Η παραβολή των Bitcoins

 
Μόλις ένας έμπορος εμφανίστηκε στο χωριό ανακοίνωσε στους κατοίκους ότι θα αγοράσει πιθήκους από αυτούς για $ 10. Οι χωρικοί, βλέποντας πόσοι πίθηκοι βρίσκονταν στη ζούγκλα, εγκατέλειψαν τα οικόπεδα τους και άρχισαν να πιάνουν πιθήκους. Ο έμπορος αγόρασε χιλιάδες πιθήκους για $ 10, αλλά ο αριθμός των πιθήκων άρχισε να μειώνεται και έγινε όλο και πιο δύσκολο να τα πιάσεις.

Στη συνέχεια, ο έμπορος αύξησε την ανταμοιβή για τη σύλληψη κάθε μαϊμούς σε $ 20. Και οι άνθρωποι ξανά άρχισαν να πιάνουν πιθήκους. Σύντομα υπήρχε πολύ λίγο φαγητό στο χωριό και οι χωρικοί άρχισαν αργά να επιστρέφουν στα χωράφια τους. Ο έμπορος αύξησε την τιμή στα $ 50. Ωστόσο, έπρεπε να φύγει από την πόλη με δική του επιχείρηση και άφησε έναν βοηθό στη θέση του.

Ο βοηθός συγκέντρωσε όλους τους χωρικούς και τους πρόσφερε μια συμφωνία: Κοιτάξτε όλα αυτά τα κλουβιά με τους χιλιάδες πιθήκους που έχετε πιάσει. Είμαι έτοιμος να τα δώσω σε σας $ 35, τον έναν και όταν ο έμπορος επιστρέψει, θα τα πουλήσετε σε αυτόν για 50 δολλαρια!

Οι χωρικοί σκέφτηκαν, μέτρησαν, συγκέντρωσαν τότε όλες τις αποταμιεύσεις τους, συγκέντρωσαν χρέη και αγόρασαν όλους τους πιθήκους για 700 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά από αυτό, δεν είδαν ποτέ τον έμπορο και τον βοηθό. Αλλά είχαν ακόμα μεγάλα χρέη και τους πιθήκους που ήταν τελείως περιττοί γι 'αυτούς.

Αυτό είναι μόνο που πρέπει να ξέρετε για τα bitcoins.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...