Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Θαυμαστό περιστατικό κατά την επίσκεψη του Γέροντα Ελπιδίου στην Μονή Ιβήρων!


Ο Γέροντας, π. Ελπίδιος (1918-1983)

Σε μια επίσκεψη του [ο Γέροντας, π. Ελπίδιος, δίδυμος αδελφός του Ιερομάρτυρα Αγίου Φιλουμένου] στην Ιερά Μονή Ιβήρων, συνέβη και το ακόλουθο θαυμαστό περιστατικό, στο οποίο φαίνεται ότι και η Κυρία Θεοτόκος αγαπούσε ιδιαιτέρως το πνευματικό της τέκνο:
Όταν ο Γέροντας εισήλθε στη μονή, τον υποδέχθηκε ο π. Μάξιμος [μοναχός του μοναστηριού], ο οποίος τον πήγε στον χώρο όπου φυλάσσονταν τα ιερά λείψανα της μονής, για να προσκυνήσει.
Τα λείψανα βρίσκονταν σε γυάλινες προθήκες, ενώ πάνω τους υπήρχε σειρά από αρχαίες εικόνες. Την ώρα που προσκυνούσε ο π. Ελπίδιος, μια εικόνα της Παναγίας, που ήταν κρεμασμένη ψηλά στον τοίχο, έπεσε με δύναμη πάνω στην γυάλινη προθήκη, ακριβώς μπροστά του.
Η εικόνα στάθηκε όρθια, χωρίς να κάνει την παραμικρή ζημιά στο γυαλί. Ο π. Ελπίδιος, με απλότητα, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα το παράξενο, έκανε αργά και με ευλάβεια το σημείο του σταυρού, την προσκύνησε και πήγε παρακάτω.
Ο π. Μάξιμος που τον συνόδευε, παρακολούθησε έκπληκτος το συμβάν και, αφού κρέμασε την εικόνα πάλι στη θέση της, συνέχισε συγκινημένος την ξενάγηση του Γέροντα.


Από το βιβλίο ο “Γέροντα Ελπίδιος, (1913-1983)”. Έκδοση Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου, Ορούντα – Κύπρος


http://www.pemptousia.gr 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...