Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Στο κένο η προσπάθεια του Βαρθολομαίου να προκαλέσει διάσπαση στο στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

Ουνίτες και σχισματικοί ψευτορθόδοξοι ακολουθούν την νέα "εκκλησία"


Στο κένο η προσπάθεια του Βαρθολομαίου να προκαλέσει διάσπαση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Η "Ελληνική" Οδησσός μαζικά είπε ΟΧΙ στα σχέδια του Βαρθολομαίου. Πάνω από 400 ιερείς της Επισκοπής Οδησσού ψήφισαν της παραμονής του ίδιου στάτους στην κανονική Εκκλησία και τέθηκαν στο πλευρό του Ονούφριου. Μια σειρά από άλλες Ουκρανικές Επισκοπές επίσης απέριψαν τις κινήσεις Βαρθολομαίου


Ο Μητροπολίτης και η σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία του κλήρου της επισκοπής της ιστορικής Οδησσού υποστηρίζουν τον Μητροπολίτη Ονούφριο και τη διατήρηση του υπάρχοντος στάτους στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. 

Οι ιερείς εξέφρασαν τη θέση τους σε μια σύναξη της Επισκοπής που διαδραματίστηκε στη Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Οδησσό στις 22 Οκτώβρη. 
Ο Μητροπολίτης Οδησσού και Izmaïl Aγαθάγγελος, κάλεσε τους κληρικούς σε μια ανοιχτή συζήτηση στα προβλήματα που σχετίζονται με την ανακοίνωση χορήγησης Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας. 
Ο Μητροπολίτης υπενθύμισε στους ιερείς την ευθύνη τους έναντι στο Χριστό και στην ιστορία και επίσης τους κάλεσε σε πίστη στον ιερό όρκο της χειροτονίας τους. 
Ο επίσκοπος του Youjnensk ο Diodore, τοποτηρητής της επισκοπής Οδησσού εξήγησε τις λεπτομέρειες στη σύναξη, παρέθεσε το χρονικό των γεγονότων που σχετίζεται με τη σύγχρονη κατάσταση της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία.. 
Ο επίτροπος του Θεολογικού Σεμιναρίου της Οδησσού, ο αρχιερέας Aνδρέας Νικολαΐδης, διευκρίνισε τις κανονικές πτυχές του ζητήματος της επιθετικής ανάμειξης του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στις υποθέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
Mετά τη συζήτηση μια μυστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε.Τους τέθηκε το ερώτημα: «Υποστηρίζετε τη διατήρηση του σύγχρονου στάτους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και τη θέση του προκαθήμενού της, του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριου;» 
Από τους 413 παρόντες ιερείς οι 406 απάντησαν «ναι», 3 «όχι» και 4 ήταν απόντες. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Μητροπολίτης Aγαθάγγελος ευχαρίστησε το κλήρο γι αυτή την προσήλωσή τους στις αρχές που εκφράζονται από την υποστήριξη στην εκκλησιαστική ενότητα και το ανόθευτο της ορθόδοξης πίστης. 
Η ιεραρχία τους ευχήθηκε να έχουν τη βοήθεια του Θεού στο δύσκολο ποιμαντορικό έργο τους για το καλό της Ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας. Αξιοσημείωτο είναι προηγουμένως ότι οι επίσκοποι και οι ιερείς των επισκοπών Voznesensk, Toultchino, Rovono, Chersonèse και Kirovograd εκδήλωσαν την προσήλωση τους στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και στον επικεφαλή της.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...