Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

«Eπέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ν.μ.» – Ρίχνουν «στάχτη» στα μάτια των Ελλήνων;

Εν μέσω αποκαλύψεων για το μέγα σκάνδαλο και τις χρηματοδοτήσεις Σκοπιανών μέσω Κοτζιά έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΞ ανάμεσα σε Τσίπρα και Κοτζιά. Με αιχμές για τα κονδύλια και σε έντονο πολιτικό κλίμα ανακοίνωσαν την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο κατά 12 μίλια. Αυτό, αν και θετικό, ενδέχεται να αποβλέπει στον αντιπερισπασμό, ενώ ισχυρή είναι η πιθανότητα να δόθηκαν ανταλλάγματα στα Τίρανα.

Πιθανός στόχος των Αριστερών εθνομηδενιστών είναι να επικεντρωθούν στο εν λόγω ζήτημα παρουσιάζοντας το ως επιτυχία, την στιγμή που η κυβέρνηση βάλλεται με κατηγορίες για χρηματισμό δημοσιογράφων με σκοπό την προπαγάνδα και την στιγμή που η ταπεινωτική Συμφωνία των Πρεσπών παίρνει μορφή «εθνικής γραμμής” κόντρα στη βούληση των Ελλήνων.

Ο επαίσχυντος Κοτζιάς παραδίδοντας τα καθήκοντά του στον όμοιό του Τσίπρα, τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του έδωσε να “αναμετρηθεί με τα προβλήματα” και ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας για την επέκταση από τα 6 στα 12 μίλια των χωρικών υδάτων από τους Οθωνούς μέχρι και τα Αντικύθηρα.

Μίλησε για ενεργητική εξωτερική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, η οποία συγκρότησε συμμαχίες, με σοβαρότητα και νηφαλιότητα.

Τι είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κοτζιάς για τα όσα έγιναν επί υπουργίας του στο ΥΠΕΞ:

Σοβαρά βήματα για την ΑΟΖ, έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με Αλβανία, Ιταλία και Αίγυπτο”.

Η εξωτερική μας πολιτική κλείνει ένα ζήτημα 120 ετών και ανοίγει και υλοποιεί την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας. Επεκτείνει από τους Οθωνούς μέχρι τα Αντικύθηρα την αιγιαλίτιδα της ζώνη. Με βάση αυτά γίνεται η επέκταση από τα 6 στα 12 μίλια”.

Το τελευταίο αγκάθι που μένει να λυθεί είναι ο καθορισμός των ΑΟΖ των δύο χωρών, με ελληνικές διπλωματικές πηγές να επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία που θα συμπεριλαμβάνει και την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας μας από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...