Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ματέρα, η πιο φανταστική πόλη στην Ιταλία

Έχει ακόμα έναν ανεξερεύνητο αέρα


Στη Ματέρα θα περάσετε πολύ χρόνο σε σπηλιές. Θα κοιμηθείτε σε μια σπηλιά, θα φάτε σε μια σπηλιά, θα πιείτε ένα aperitivo σε μια σπηλιά, και θα δείτε ακόμα τη σύγχρονη γλυπτική σε μια σπηλιά. 
Οι αρχαίες γειτονιές, γνωστές ως sassi, είναι μια σειρά από σπήλαια λαξευμένα από ασβεστόλιθο, χαραγμένα στην άκρη μιας ρεματιάς. Είναι ένα από τα πιο μοναδικά και θεαματικά μέρη που έχουμε επισκεφτεί στην Ιταλία ή οπουδήποτε στον κόσμο.


 
Μέχρι τη δεκαετία του 1950, η Ματέρα ήταν πηγή ντροπής για την Ιταλία, μια χώρα φτώχειας, ελονοσίας και υψηλών ποσοστών παιδικής θνησιμότητας, όπου οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό ή λύματα. Το βιβλίο του Carlo Levi, Christ Stopped at Eboli, αύξησε την επίγνωση των απεγνωσμένων συνθηκών που ζούσαν οι άνθρωποι και περίπου το ήμισυ των 30.000 κατοίκων μεταφέρθηκαν σε νέα σπίτια στο σύγχρονο τμήμα της πόλης μεταξύ του 1953 και του 1968.


 
Η Ματέρα βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη γωνία της νότιας Ιταλίας στη μικρή περιοχή Basilicata. Δεν είναι το πιο εύκολο μέρος για να φτάσετε και γι 'αυτό έχει καταφέρει να παραμείνει σχετικά άγνωστη, ειδικά στους ξένους τουρίστες, παρόλο που από τον Ιούνιο του 1993 χαρακτηρίστηκε παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται σιγά-σιγά και πολλά από τα σπήλαια έχουν μετατραπεί σε κομψά ξενοδοχεία και εστιατόρια.


 
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μοναστηριακό συγκρότημα Madonna delle Virtu και San Nicola del Greci, την εκκλησία του San Pietro Caveoso, την εκκλησία Santa Maria D' Idris και την εκκλησία Santa Lucia alle Malve. Το Parco della Murgia Materana είναι ένα εθνικό πάρκο με καταπληκτική θέα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...