Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ο Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές: Πέρασαν οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια – Τεταμένη η πολιτική ατμόσφαιρα στο κρατίδιο των κλεφτών

Τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας των κλεφτών, όπως προβλέπονται βάσει της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, ενέκρινε αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά από πολύωρη διακοπή για διαβουλεύσεις, το κοινοβούλιο του κρατιδίου.

Τις συνταγματικές αλλαγές ψήφισαν 80 βουλευτές επί συνόλου 120, δηλαδή ακριβώς τα 2/3 της Βουλής, όσοι χρειάζονταν για να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές.

Το μεσημέρι σε σκοπιανά ΜΜΕ είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες πως είχε συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών.

Mέσα στις επόμενες 20 μέρες θα ακολουθήσουν ακόμα δύο ψηφοφορίες στις οποίες απαιτείται η θετική ψήφος των 2/3 της Βουλής. Σε περίπτωση που ο Ζάεφ συγκεντρώσει την πλειοψηφία, η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώνεται οριστικά από την πλευρά των Σκοπίων.

Πλέον αναμένεται η αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά τις καταγγελίες για χρηματισμούς βουλευτών που αρνούνταν να υπερψηφίσουμ τη συμφωνία Σκοπιανό προκειμένου να αλλάξουν γνώμη.

Μετά από μπαράζ αναβολών της ψηφοφορίας στη Βουλή του κρατιδίου των κλεφτών. Αυτή τη στιγμή γίνεται ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του VMRO.

Εξερχόμενος του σκοπιανού Κοινοβουλίου ο Ζάεφ σημείωνε το απόγευμα της Παρασκευής σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ότι «γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή» προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.

Ανοίγουν στόματα στα Σκόπια: To VMRO καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών – Πάνε κι έρχονται οι «μαύρες» βαλίτσες

Πάνε κι έρχονται οι «μαύρες” βαλίτσες στα Σκόπια όπως καταγγέλλει το αντιπολιτευόμενο VMRO, καθώς κάνει λόγω για δωροδοκίες και εκβιασμούς σε βουλευτές με στόχο τον επηρεασμότ ης απόφασής τους.

Χαρακτηριστικά έντονες είναι οι πιέσεις που ασκούνται από τη διεθνή πολιτική σκηνή, που τελικά δημιουργούν κλίμα διπλωματικού θρίλερ με άμεσες και έμμεσες επεμβάσεις από πλήθος κυβερνήσεων και πολιτικών προσώπων.

Η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, με το σκοτεινό παρασκήνιο των υπόγειων παρεμβάσεων καθώς και απειλών, εκβιασμών και δωροδοκιών.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...