Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

25.000 μαχητές της Xεζμπολάχ επιστρέφουν Λίβανο: «Σιίτες και Χριστιανοί μια γροθιά ενωμένοι» – Ηχεί κόκκινος συναγερμός σε Ιράν-Συρία – Δηλώσεις Νετανιάχου

«Mε μια γροθιά Σιίτες και Χριστιανοί θα αντιμετωπίσουμε τους Σιωνιστές και τους Σαουδάραβες» φωνάζουν μαχητές της Χεζμπολάχ και απαντούν στις ξεκάθαρες απειλές του Μ.Νετανιάχου
(βίντεο παρακάτω) ο οποίος είπε ότι το Ιράν ζήτησε αεροπορική βάση από την Συρία και τόνισε ότι «το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει το Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία και δίπλα στη Μεσόγειο. Αν δεν το σταματήσουμε τώρα, θα έχουμε μια κατάσταση πιο επικίνδυνη από τη Β.Κορέα, ένα πυρηνικό Ιράν που ψάχνει παγκόσμια κυριαρχία».

Αν ισχύουν οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες περί επιστράτευσης Σιιτών σε Συρία και Ιράκ τότε είμαστε πολύ κοντά, πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία χρόνια, σε νέο μεγάλο θρησκευτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες δόθηκε διαταγή από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ να επιστρέψουν άμεσα στο Λίβανο 25.000 δυνάμεις της οργάνωσης μαζί με εθελοντές Σιίτες από Συρία και Ιράκ.

Η Χεζμπολάχ πιστεύει πως η επιχείρηση θα είναι κοινή μεταξύ Σ.Αραβίας και Ισραήλ ενώ συνεισφέρουν σε επίπεδο Υπηρεσιών Πληροφοριών τα ΗΑΕ και το Κουβέιτ.

Τα σαουδαραβικά μαχητικά θα βομβαρδίσουν χρησιμοποιώντας τον εναέριο χώρο της Ιορδανίας, τη Νότια Συρία και το Λίβανο.

Την ώρα του διαγγέλματος του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χ.Νασράλα, ισραηλινά μαχητικά παραβίαζαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου προχωρώντας σε πολλαπλές παραβιάσες.

Η Χεζμπολάχ συγκεντρώνει δυνάμεις όπως είπαμε από Ιράκ και Συρία. H μετακίνηση των μαχητών έχει ήδη ξεκινήσει.

Ακόμη και η Δαμασκός συγκεντρώνει δυνάμεις για το Λίβανο.

Επικρατεί μεγάλος αναβρασμός σε στρατιωτικά φυλάκια κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο.

Πολλοί Ιρανοί αξιωματούχοι και άνδρες των Ιρανών Φρουρών έχουν μεταφερθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Mezze.

Εδώ και ώρες ηχεί «κόκκινος συναγερμός» στην 4η Μεραρχία που είναι υπό τη διοίκηση του Mahir Assad, του αδερφού του Προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad.

Χιλιάδες Σιίτες είναι έτοιμοι να σπεύσουν στο Λίβανο σε περίπτωση έναρξης επίθεσης.

Συνάντηση των Αρχηγών ΕΔ Ιράν-Πακιστάν.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Πακιστάν, Qamar Javed Bajwa, συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ιρανών Φρουρών (IRGC), Mohammad Ali Jafari, στη Τεχεράνη. Σκοπός η αντιμετώπιση της στρατηγικής των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ μέσω της στρατηγικής τους σε Αφγανιστάν στοχεύουν σε Πακιστάν ενώ απειλούν ευθέως το Ιράν.

Ο Jafari προέτρεψε τον Bajwa να δημιουργήσει μια δύναμη παρόμοια με την “Basij”, μια παραστρατιωτική εθελοντική ομάδα στο Ιράν ενώ εξέφρασε την ιρανική ετοιμότητα να συνεργαστεί με τον Πακιστανικό Στρατό ώστε να αντιμετωπιστούν«αυτοί που αποσταθεροποιούν την ασφάλεια του Πακιστάν».

Είναι γνωστό ότι Σιίτες από Αφγανιστάν-Πακιστάν πολεμούν στη Συρία…

«Εχετε απαγάγει τον Πρόεδρο μας»!

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε σήμερα (11.11.2017) πως οτιδήποτε έχει πει ή μπορεί να πει ο πρωθυπουργός Σαάντ αλ-Χαρίρι «δεν αντανακλά την πραγματικότητα». Ο ίδιος τόνισε ότι μυστήριο καλύπτει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Χαρίρι από την περασμένη εβδομάδα που παραιτήθηκε ενώ βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου ζήτησε σήμερα (11.11.2017) από τη Σαουδική Αραβία να διευκρινίσει τους λόγους που εμποδίζουν τον πρωθυπουργό Σαάντ αλ-Χαρίρι να επιστρέψει στη Βηρυτό, ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου.

Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δήλωσε πως «ο Λίβανος δεν δέχεται ο πρωθυπουργός του να βρίσκεται σε μια κατάσταση που αντιβαίνει στις διεθνείς συνθήκες και στους καθιερωμένους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ κρατών».

Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν αναφέρει σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πως κάθε τοποθέτηση ή κίνηση του Χαρίρι «είναι αποτέλεσμα της ύποπτης και μυστηριώδους κατάστασης που βιώνει στο βασίλειο».

Οι λιβανικές αρχές πιστεύουν πως ο Χαρίρι κρατείται στη Σαουδική Αραβία, απ’ όπου ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την παραίτησή του, έχουν δηλώσει δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της λιβανικής κυβέρνησης, ένας ανώτερος πολιτικός που πρόσκειται στον Χαρίρι και μια τέταρτη πηγή.

Εξάλλου στο Κάιρο έγινε γνωστό από το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών πως ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι έστειλε σήμερα τον υπουργό του επί των Εξωτερικών για συνομιλίες σε αραβικές χώρες σχετικά με την περιφερειακή κρίση που έχει προκαλέσει η παραίτηση του Χαρίρι.




Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...