Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Η πρόβλεψη του Κίσινγκερ για «Παγκόσμιο Πόλεμο» και το μήνυμα στην Γερμανία


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Die Welt» και πρόεδρος του «Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανών Εκδοτών Εφημρίδας», Mathias Döpfner, συνάντησε τον «γερόλυκο» της παγκοσμιοποιητικής εξωτερικής πολιτικής, Χένρι Κίσινγκερ, στην Αμερικανική Ακαδημία της Νέας Υόρκης.
Εκεί ο «αγαπητός» Χένρι έδωσε μία «προφητεία», όπως σχολιάζει η εφημερίδα, για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ενώ έστειλε μήνυμα και προς την Γερμανία.
Αναφερόμενος στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ δήλωσε:

«Στην κινεζική πλευρά υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν την κατάρρευση των ΗΠΑ ως τελειωμένη υπόθεση.
Από την αμερικανική πλευρά υπάρχουν εκείνοι που πίστευαν πως η σύγκρουση με την Κίνα είναι αναπόφευκτη.
Άπαξ και αυτά τα πρόσωπα αναλάβουν την εξουσία, εδώ όπως εκεί, τότε οι δύο υπερδυνάμεις, Αμερική και Κίνα, θα οδηγηθούν κατευθείαν σε πόλεμο, ο οποίος θα είναι χειρότερος από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Αυτή ήταν η «προφητεία του κατσουφιασμένου μάντη», όπως χαρακτήρισε η εφημερίδα τον Κίσινγκερ.
Ο διπλωμάτης της Νέας Τάξης δεν μπορούσε να μην αναφερθεί με ανησυχία για στις πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία, στην οποία η Εθνική Δεξιά (βλ. Πούτιν Τραμπ) διεκδικεί ρόλο στα δρώμενα, απειλώντας τις παραδοσιακές διεθνιστικές δυνάμεις σε Αριστερά, Κεντροαριστερά και κομμάτι της Κεντροδεξιάς.
«Ας ελπίσουμε όλοι πως από την παρούσα κρίση θα επέλθει μία σταθερή κυβέρνηση. Η Γερμανία πρέπει να οδηγηθεί στην σταθερότητα και να αποφύγει εθνικές διενέξεις. Αυτό συνιστά μεγάλη πρόκληση για την επόμενη φάση», τόνισε ο Κίσινγκερ, με την σκέψη του, όπως σχολιάζει η έτερη γερμανική εφημερία «Handelsblatt» να είναι στην προώθηση των διατλαντικών σχέσεων και άρα στην εγκαθίδρυση δυτικότροπης-διεθνιστικής παγκόσμιας κυβέρνησης.
Ωστόσο, οι εξελίξεις στην Γερμανία αλλά και ο κίνδυνος ξεσπάσματος πολέμου με παγκόσμιο αντίκτυπο στην Άπω Ανατολή (ΗΠΑ, Κίνα, Β. Κορέα) δείχνουν να τον ανησυχούν, όπως και οι εξελίξεις σε σχέση με το Ιράν, το οποίο χαρακτήρισε ως «επαναστατικό πρότζεκτ».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...