Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Τεράστιο σοκ από τη δημόσια παραδοχή του Πατριάρχη Ρωσίας: «Πλησιάζει το τέλος του κόσμου – Οι τρομερές στιγμές της Αποκάλυψης έφτασαν»

Εσχατολογικές προβλέψεις από τον ανώτατο θρησκευτικό άρχοντα της Ρωσίας προκαλούν ρίγη ανησυχίας παγκοσμίως για πιθανό επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο, Ρωσίας –ΗΠΑ.

Ο Πατριάρχης κκ. Κύριλλος της Μόσχας και πασών των Ρωσιών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας « ότι η ανθρωπότητα, ζει μέσα στην διαφθορά και την αμαρτία, πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά το τέλος του κόσμου.

Ο Μεσσίας θα έρθει, και η Αμερική θα καταρρεύσει»: το τέλος του κόσμου και η μοίρα της Ρωσίας είναι μέσα στις «προφητείες».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όλοι οι άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους πρέπει να είναι ενωμένοι , επειδή η ανθρωπότητα μπαίνει σε μια «κρίσιμη περίοδο αναταράξεων » και αυτό το βλέπουμε με γυμνό μάτι.

«Κάποιος πρέπει να είναι τυφλός για να μην δει την προσέγγιση των τρομερών στιγμών της ιστορίας, που αναφέρονται στο βιβλίο της Αποκάλυψης του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη », είπε ο Πατριάρχης μετά τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Σωτήρος Χριστού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με το χριστιανικό δόγμα, το τέλος του κόσμου εξαρτάται από τον ίδιο τον λαό. Κάλεσε όμως όλους να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη της Ρωσίας για ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή ζητώντας να σταματήσει «το ολίσθημα στην άβυσσο του τέλους της ιστορίας».

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι τώρα η αμαρτία εμφανίζεται με τον πιο ελκυστικό τρόπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει μέσω του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ο πατριάρχης επεσήμανε επίσης ότι η τέχνη, η οποία έχει σχεδιαστεί για να εμπλουτίσει την προσωπικότητα, μετατρέπεται σε βάρος που δεν επιτρέπει σε ένα άτομο να «ανέλθει πνευματικά «.

«Δεν εννοώ καθ’ολοκληρία την τέχνη, αλλά αυτή την νέα μόδα που τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο, για να δελεάσει τον λαό, και να μπερδέψει τους ανθρώπους», τόνισε ο πατριάρχης.

Κατά την άποψή του, πολλοί εκπρόσωποι της διανόησης επαναλαμβάνουν το λάθος των προκατόχων τους, «όταν έφεραν την χώρα στο χείλος των επαναστατικών γεγονότων» του 1917. Ο Πατριάρχης προέτρεψε τους πιστούς να μην «πέσουν άβυσσο των ανθρώπινων παθών», επειδή οι άνθρωποι βιώνουν ήδη μια μόνιμη αρνητική επιρροή, «καταστρέφοντας την πνευματική ζωή τους».

Έτσι είναι πρώτα έρχεται η ηθική και πνευματική κατάπτωση και μετά έρχονται όλα τα άλλα .


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...