Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Στο στρατοδικείο οι στρατιωτικοί που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν μετανάστες- Πλήθος κόσμου στο πλευρό τους: «Ελλάς Ελλάς ή ταν ή επί τας»

Στο στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν σήμερα οι στρατιωτικοί που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.


Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον υπαξιωματικό και τον αξιωματικό από μέλη του ΕΠΑΜ και πολίτες μπροστά στην είσοδο του Στρατοδικείου στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο στρατιωτικοί, ένας υπαξιωματικός και ένας αξιωματικός αρνήθηκαν να υπηρετήσουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ΑΛΕΞΥΛ στο Δερβένι.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του εθνικισμού για τις κυρώσεις που δέχθηκαν δύο στρατιωτικοί.

Γιατί αρνήθηκαν να υπηρετήσουν

«Αρνήθηκα να υπηρετήσω στο κέντρο φιλοξενίας για λόγους πολιτικής ανυπακοής στο πολιτικό καθεστώς, γιατί αυτά είναι στρατόπεδα εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα και σχέδιο από την ΕΕ για αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού», δήλωσε στη Voria.gr ο υπαξιωματικός Ευάγγελος Φώτης και πρόσθεσε: «Πέρασα πειθαρχικό και κινδυνεύω με απόταξη αλλά δεν μου δίνουν την απόφαση».

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς Ελλάς ή ταν επί τας» ζητώντας την αθώωση των στρατιωτικών.

Εικόνα από τη συγκέντρωση έξω από τη δίκη:


https://voria.gr/article/sigkentrosi-allilengiis-se-stratiotikous-pou-den-ipiretisan-se-camp

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...