Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΣΟΚ! Τρομοκράτες παρήγγειλαν μέσω Λάμπρου τον νόμο Παρασκευόπουλου!

Διάλογος – φωτιά που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ αποκαλύπτει υπαγόρευση του νόμου σε σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης  
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας θα έρθουν νέοι, ακόμη πιο αποκαλυπτικοί, διάλογοι – ρουκέτες, μεταξύ μελών κορυφαίων κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του περιβόητου κ. Πάνου Λάμπρου (πρώην συμβούλου του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου) με τρομοκράτες και βαρυποινίτες, οι οποίοι υπαγορεύουν τον νόμο – έκτρωμα 4322/2015 περί αποφυλάκισης.
Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης
Τα συγκεκριμένα στελέχη φέρονται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, να κατείχαν ρόλο μεσαζόντων μεταξύ βαρυποινιτών (ποινικών και τρομοκρατών) και κυβερνητικών στελεχών, ενώ ορισμένοι κατέχουν κρίσιμα κυβερνητικά αξιώματα. Τα συγκεκριμένα κομματικά στελέχη βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με ποινικούς κρατουμένους και τρομοκράτες, προκειμένου να προωθήσουν ευνοϊκές γι’ αυτούς νομοθετικές ρυθμίσεις, κάτι που, όπως όλα δείχνουν, έγινε με τον ισχύοντα πλέον νόμο. Από την πλευρά των έγκλειστων, κεντρικό ρόλο φέρονται να διαδραμάτισαν φυλακισμένο μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και βαρυποινίτης που περιγράφεται ως ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών.

Τι συζητούσαν Π. Λάμπρου και τρομοκράτες-βαρυποινίτες 

Με βάση τα στοιχεία που αναφέρει αξιόπιστη πηγή από το χώρο της δικαιοσύνης υπάρχει διάλογος, όπου το μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» λέει στον τότε σύμβουλο του Παρασκευόπουλου, Πάνο Λάμπρου, «ακούς τι σου λέω εγώ; Είχαμε συμφωνήσει ότι αμέσως μόλις αναλάβετε θα φέρετε τον νόμο για τις αποφυλακίσεις». Ο δε κ. Λάμπρου φέρεται να απαντά «δεν προλάβαμε, αλλά τώρα όλα θα φτιάξουν… Θα τον κάνουμε, περιμένετε λίγο»!
Δύο άλλοι έγκλειστοι ακούγονται να κάνουν από κοινού τις διαπραγματεύσεις – συνεννοήσεις με άλλα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και να συμφωνούν για την ανάγκη απομάκρυνσης του τότε αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών (αρμοδίου για θέματα Προστασίας του Πολίτη) Γιάννη Πανούση. Πάντως, εκτός από τον κ. Πανούση οι φυλακισμένοι φαίνεται να απαιτούσαν και την απομάκρυνση του Νίκου Παρασκευόπουλου, καθώς τον θεωρούσαν αναξιόπιστο, αφού καθυστερούσε να φέρει σε ψήφιση τις μεταξύ τους συμφωνημένες ευνοϊκές διατάξεις – ρυθμίσεις, καθώς και το περιεχόμενο του νόμου 4322 που τελικά όμως, νομοθέτησε…
Παρέμβαση εισαγγελίας Αρείου Πάγου
Στο μεταξύ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η axia news μέσα από το RPNTV.gr θα έρθει στο φως της δημοσιότητας το πλήρες κείμενο αναφοράς – φωτιά του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία κατέθεσε ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, όπου καταγράφονται τουλάχιστον τέσσερα παραδείγματα κακοποιών βαρυποινιτών που με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου αφέθηκαν ελεύθεροι και διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα. Οι ειδικοί φρουροί ζητούν να γίνει έρευνα σχετικά με το πόσοι συνολικά αποφυλακίστηκαν και ποιοι απ’ αυτούς έχουν ξανακάνει αδικήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της axia news η εισαγγελέας έκανε αμέσως δεκτή την αναφορά την οποία τη χρέωσε σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διατάξει κατεπείγουσα έρευνα, ενώ κοινοποιήθηκε και στους κ. Σταύρο Κοντονή (υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και Νίκο Τόσκα (αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη).

Ο ΡΟΛΟΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ – ΚΛΕΙΔΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» 

«…Από την έναρξη της ισχύος του εν λόγω νομοθετήματος που αφορά στην κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ Τύπου και στην υφ’ όρων απόλυση των κρατουμένων από τα καταστήματα κράτησης της ελληνικής επικράτειας ανάλογα με το ύψος της ποινής του το ποσοστό έκτισης της αλλά και την φύση του αδικήματος ένας μεγάλος αριθμός καταδίκων κρατουμένων σε φυλακές για σοβαρότατα αδικήματα κατά της ζωής της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας συμπολιτών μας έχει ευεργετηθεί από τις διατάξεις του εν λόγω νόμου, που έχει σαν αποτέλεσμα την απολύτως πρόσκαιρη αποφυλάκιση τους και την επιστροφή τους στην κοινωνία δίχως να καταστεί πασιφανές εάν η μέχρι την αποφυλάκιση τους έκτιση της ποινής τους συνετέλεσε στην πραγματική και ουσιώδη συμμόρφωση τους αλλά και στον εν γένει σωφρονισμό τους.
Στην πραγματικότητα όμως κατά τα δύο έτη ισχύος του νόμου έλαβε χώρα στην ελληνική επικράτεια, πλείστες όσες σοβαρότατες εγκληματικές ενέργειες από ανθρώπους που έτυχαν ευεργεσίας από τις διατάξεις του εν λόγω νόμου και δυνάμει αυτών αποφυλακίστηκαν πάρα πολλές δε από αυτές τυγχάνουν ιδιαζόντως ειδεχθείς έχοντας δει το φως της δημοσιότητας καθιστάμενες ως εκ τούτου γνωστές σε όλο το πανελλήνιο. Πέραν της υπόθεσης ληστείας εντός οικίας που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου Αττικής προτιθέμεθα να σας παραθέσουμε μερικές επιπλέον οι οποίες επίσης έχουν πραγματοποιηθεί από αποφυλακισθέντες εξ αυτού του νόμου καταδίκους σε βαρύτατες ποινές για βαρύτατα ποινικά αδικήματα.

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ – ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ,
Πιο συγκεκριμένα,
1) Η υπόθεση του Αφγανού που κατηγορείται για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας η οποία βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Dreisa στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας είναι ο μετανάστης, ο οποίος είχε επιτεθεί το 2013 σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας χτυπώντας την για να της αρπάξει την τσάντα στέλνοντας τη στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις. Ο Αφγανός μετανάστης είχε τότε συλληφθεί για την επίθεση από την ελληνική αστυνομία αλλά αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου.
Ειδικότερα ο νεαρός Αφγανός όταν συνελήφθη για την επίθεση εναντίον της 20χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα είχε δηλώσει ότι είναι 17 ετών και καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη. Όπως δήλωσε όμως η πληρεξούσια δικηγόρος του ο Αφγανός μετανάστης έκανε χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου υπ’ αριθμόν 4322/2015 και κατάφερε να αποφυλακιστεί 31 Οκτωβρίου του 2015.
2) Με τις διατάξεις του εν λόγω Νόμου είχε αποφυλακιστεί ο 38χρονος Γεωργιανός Ρομπέρτο Σ. που πυροβόλησε θανάσιμα τον 27χρονο κοσμηματοπώλη Θόδωρο Παπαδόπουλος, μπροστά στα μάτια της ίδιας του της μητέρας μέσα στο κοσμηματοπωλείο που διατηρούσαν στην Νεάπολη της Θεσσαλονίκης. Ο 38χρονος Γεωργιανός αποφυλακίστηκε στις 7 Αυγούστου, είχε δε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για σωρεία βαρύτατων ποινικών αδικημάτων. Στην προκείμενη μάλιστα περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως νομικοί κύκλοι είχαν εκφράσει αμφιβολίες για το αν πρέπει ο εν λόγω 38χρονος να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου 4322/2015 καθώς είχε κριθεί ως ιδιαίτερα επικίνδυνος.
Επιπροσθέτως, 3) τρία μέλη της σπείρας που κατηγορείται ότι στις 16 Αυγούστου 2015 βασάνισε μέχρι θανάτου τον 67χρονο εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα είχαν αποφυλακιστεί με τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου. Μεταξύ των αποφυλακισθέντων ήταν και ο φερόμενος αρχηγός της σπείρας των Γεωργιανών, ο οποίος είχε δει την «έξοδο» των φυλακών έναν μήνα πριν την στυγερή δολοφονία που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων.
Άλλοι δύο Γεωργιανοί μέλη της σπείρας είχαν επίσης αποφυλακιστεί λίγες μέρες νωρίτερα (στις 14 Ιουλίου και τις 9 Ιουνίου 2015 αντιστοίχως). Ο πρώτος είχε πάρει αποφυλακιστήριο από το κατάστημα κράτησης κορυδαλλού όπου κρατούνταν για κλοπές και ο δεύτερος από τις δικαστικές φυλακές Τρικάλων όπου κρατούνταν επίσης για κλοπές και ληστείες, ενώ παράλληλα φέρεται ότι κατά τη διάρκεια της κράτησης τους είχαν παρουσιάσει και οι δύο ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά. Εκτός από τους τρεις και οι υπόλοιποι τέσσερις Γεωργιανοί που συμμετείχαν στη δολοφονία μπαινόβγαιναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις φυλακές. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε αντιδράσει αρνητικά όταν μεταδόθηκε και κατέστη γνωστό πως οι ανωτέρω Γεωργιανοί είχαν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των διατάξεων αυτού του νόμου.
Επιπλέον, 4) ο κακοποιός Σαντέρ Πεμάι στενός συνεργάτης του Αλβανού μακελάρη Μάριαν Κόλα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών και αποφυλακίστηκε την άνοιξη του 2015. Πριν από λίγες μέρες συνελήφθη εκ νέου για την συμμετοχή του σε διακίνηση ναρκωτικών. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται ότι ήταν ο αρχηγός μίας εκ των πέντε ομάδων που απάρτιζαν την εγκληματική οργάνωση και είχε στενές επαφές με τον έγκλειστο εγκέφαλο του κυκλώματος. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα εις βάρος συνολικά 43 ατόμων έξι εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε φυλακές για τα κατά περίπτωσιν αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου της κατάχρησης εξουσίας και παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριαν Κόλα μαζί με τον Σαντέρ Πεμάι τον Φεβρουάριο 2010 στον Βύρωνα σκότωσαν έναν αθώο πολίτη και τραυμάτισαν σοβαρά δύο αστυνομικούς του τμήματος Ληστειών της ασφάλειας.
Άπαντα τα ανωτέρω αναφερόμενα χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ένα ελάχιστο μέρος των όσων εγκληματικών ενεργειών έχουν λάβει χώρα από πρώην καταδίκους που αποφυλακίστηκαν δυνάμει του εν λόγω νόμου και εξαιτίας όλων τούτων που ακολούθησαν τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου διαμαρτυρόμεθα ευσχήμως και ευπροσώπως προς εσάς καθώς είναι απολύτως προφανές πως από τα αναλυτικά ανωτέρω αναφερόμενα αποτελέσματα που επέφερε ο νόμος 4322/2015 πρώτοι άμεσα ζημιωθέντες τυγχάνουμε άπαντες οι αστυνομικοί κάθε τάξεως και βαθμού, οι οποίοι, κάτω από δυσχερείς έως και εχθρικές συνθήκες έχοντας απέναντι μας εξαιρετικά επικίνδυνους κακοποιούς οι οποίοι δε θα δίσταζαν να προβούν σε αφαίρεση ανθρώπινων ζωών και που τυγχάνουν απολύτως εχθρικά διακείμενοι απέναντι στους αστυνομικούς θέτουμε τους εαυτούς μας απέναντι τους με κίνδυνο της ίδιας μας της ζωής με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσουμε την προστασία κάθε πολίτη.
Οι εν λόγω προσπάθειες στόχοι και θυσίες απάντων των ειδικών φρουρών και των εν γένει αστυνομικών πίπτουν ουσιαστικά στο κενό από την στιγμή που οι προαναφερόμενοι κατάδικοι – εγκληματίες αποφυλακίζονται με όρους από τα καταστήματα κράτησης σε σκανδαλωδώς σύντομο χρονικό διάστημα επιστρέφουν στην κοινωνία και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προβαίνουν σε επανάληψη τέλεσης σοβαρότατων εγκληματικών πράξεων ευρισκόμενοι για άλλη μία φορά εναντίον μας δίχως να δύναται κανείς να προβλέψει αν αυτήν την φορά θα υπάρξει θύμα αστυνομικός προερχόμενο από τελεσθέντα από μέρους τους ποινικά αδικήματα.
Εν όψει όλων των ανωτέρω και καθώς όπως τυγχάνει απολύτως αυτονόητο έχουμε έννομο συμφέρον προς τούτο παρακαλούμε θερμώς όπως μας γνωστοποιήσετε τον συνολικό αριθμό των κρατουμένων καταδίκων, οι οποίοι απολύθηκαν υφ’ όρων από Καταστήματα Κράτησης της Ελληνικής Επικράτειας δυνάμει του Νόμου 4322/2015 Περί αποσυμφόρησης των φυλακών καθώς και όπως λάβουμε γνώση των στοιχείων και του αριθμού των εν λόγω καταδίκων οι οποίοι αποφυλακίστηκαν και κατόπιν επανετέλεσαν ανάλογες εγκληματικές πράξεις.
Συνοψίζοντας, εξ’ όλων των ανωτέρω αναλυτικά αναφερομένων λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να σας καταστήσουμε γνωστό πως θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκκινήσει εξ υπαρχής συζήτηση περί της εξακολούθησης ή μη της ισχύος του εν λόγω νομοθετήματος ή περί της μερικής κατάργησης ή ουσιαστικής τροποποίησης των άρθρων που αφορούν τις προϋποθέσεις υφ’ όρων απόλυσης καταδίκων – κρατουμένων σε Καταστήματα Κράτησης της Ελληνικής Επικράτειας». 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...