Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ο θρυλικός ήρωας του μεσαιωνικού Ελληνισμού

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

http://karfotiko.blogspot.gr/2017/11/blog-post_2027.html

3 σχόλια:

 1. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ30 Νοεμβρίου 2017 - 1:23 π.μ.

  Προσωπικώς έχω ως πρότυπό μου τον Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά.

  Ο Νικηφόρος Φωκάς είναι το αρχέτυπο του πολεμιστή-ασκητή Βασιλέα, ο "λευκός θάνατος" των απίστων, θεμελιωτής και προστάτης της Αθωνικής Πολιτείας.

  Τώρα βεβαίως θα μπουν εδώ μέσα διάφοροι "δημοκράταροι" και θα με κατηγορήσουν πάλι ως "φιλομοναρχικό" κλπ κλπ.

  Δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

  Τι να κάνουμε βρε παιδιά, μου αρέσει το Βυζάντιο !!

  Για μένα το Βυζάντιο αποτελεί ζωντανή Παράδοση και όχι απλώς "φολκλορική" ανάμνηση όπως για τους περισσοτέρους σήμερα.

  Η πλύση εγκεφάλου 200 ετών "διαφωτισμού" από την "πεφωτισμένη" Δύση έχει πείσει τους Έλληνες Ορθοδόξους Χριστιανούς ότι ο κοινοβουλευτισμός είναι το αυτονόητο και ιδανικό πολίτευμα.

  Σίγουρα πάντως ο Διγενής Ακρίτας δεν αγωνίστηκε για κανένα κοινοβούλιο, αλλά για την Αυτοκρατορία και την Ορθοδοξία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ταυτίζομαι. Νικηφόρος Φωκάς (λευκός θάνατος) και Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος οι αγαπημένοι μου μαζί με τον αυτοκράτορα της Νίκαιας Ιωάννη Δούκα Βατάτζη.Επίσης Λατρεύω την αυτοκρατορία των Ρωμηών που καπώς επικράτησε ως Βυζάντιο.

   Διαγραφή
 2. Αλεξάνδρα Ιωάννου1 Δεκεμβρίου 2017 - 12:22 μ.μ.

  Για να υπερασπιστείς την φιλομοναρχικά σου συναισθήματα μας βαπτίζεις όλους οπαδούς του κοινοβουλευτισμού. Φέρεσαι με κουτοπονηριά δηλαδή. Κανείς Ελληνορθόδοξος δεν είναι ταυτισμένος με την ψευτοδημοκρατία της Δύσης. Στο Ουρανό δεν υπάρχει πολίτευμα. Είναι επίσης κουτοπόνηρο να ταυτίζεις την Ουράνια κατάσταση με την δυναστική επίγεια μοναρχία. Αλλά αφού έχεις κολλήσει με τις μοναρχικές ιδέες να σου υπενθυμίσω ότι στο Βυζάντιο είχαμε και βασιλείς τέρατα. Χειρότερα και από τον μασονικό οίκο των Γλύξμπουργκ. Θέλεις να σου πω για τους Ίσαυρους, θέλεις για τους Παλαιολόγους, θέλεις για τους απόγωνους του Μ.Κωνσταντίνου, θέλεις για των οίκο των Αγγέλων που κάλεσαν τους σταυροφώρους; Αυτοί ήταν η πλειοψηφία των βασιλέων στο Βυζάντιο αλλά και παντού που υπήρχε βασιλεία γιατί το πολίτευμα αυτό από μόνο του δεν προωθεί τον πιο άξιο αλλά τον εκάστοτε κληρονόμο. Κοίτα να αναθεωρήσεις γιατί με πολύ αγάπη σου το λέω ότι είσαι λάθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...