Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η ζωή εν υγρώ τάφω -Οξυγόνο για άλλες 48 ώρες έχουν οι ναύτες του χαμένου υποβρυχίου

σχόλιο Γ.Θ : Η προσευχή μας μπορεί να κάνει το θαύμα. Ας πιάσουμε όλοι τα κομποσκοίνια μας και ας βοηθήσουμε τους αδελφούς μας

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των ναυτικών του αργεντίνικου υποβρυχίου «Σαν Χουάν», που χάθηκε πριν από πέντε ημέρες.
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το πλήρωμα του υποβρυχίου έχει πλέον οξυγόνο για άλλες 48 ώρες -αν φυσικά, όπως εκτιμάται ότι συμβαίνει, τα μέλη του είναι εν ζωή.
Οι ομάδες διάσωσης δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν το υποβρύχιο, παρότι υπήρξαν ελπίδες από κάποιους ήχους που ακούστηκαν και προσομοίαζαν σε χτύπημα με εργαλεία στα τοιχώματα του υποβρυχίου.

Τελικά αποδείχθηκε, όπως είπε αξιωματούχος του ναυτικού των ΗΠΑ στο CNN, ότι επρόκειτο για «λάθος συναγερμό» και ότι ενδεχομένως «αυτοί οι θόρυβοι να προήλθαν από κάποιο ζώο της θάλασσας».

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, μίλησε στους συγγενείς των 44 ναυτών του υποβρυχίου, προσπαθώντας να τους εξηγήσει την κατάσταση.

Όπως αποκαλύφθηκε, το «Σαν Χουάν» είχε αναφέρει μηχανικό πρόβλημα κατά την τελευταία του επικοινωνία.

Ο αρχηγός του ναυτικού της Αργεντινής Γκαμπριέλ Γκαλεάτσι είπε ότι μετά από αυτή την επικοινωνία «ζητήσαμε από το υποβρύχιο να αλλάξει ρότα και να κατευθυνθεί στο Μαρ ντελ Πλάτα. Τέτοιου είδους προβλήματα δεν σημαίνουν απαραιτήτως και κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και αυτό διότι τέτοια πολεμικά σκάφη έχουν πολλά υποστηρικτικά συστήματα, που τους επιτρέπουν να μετακινούνται ακόμα κι αν υπάρχει μηχανικό πρόβλημα».

Την ίδια στιγμή, δεκάδες σκάφη και αεροπλάνα εξερευνούν την περιοχή στην οποία εκτιμάται ότι χάθηκε το υποβρύχιο, ωστόσο οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν δυσκολεύουν τις προσπάθειές τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πλέον οι βασικές προσπάθειες εντοπισμού τού «Σαν Χουάν» γίνονται από αέρος, με αεροπλάνα να σκανάρουν διαρκώς την περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Το υποβρύχιο βρισκόταν στη νότια θάλασσα της Αργεντινής, 268 μίλια από τις ακτές της Παταγονίας, όταν έδωσε το τελευταίο στίγμα του:

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...