Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Οι Τούρκοι παραδέχτηκαν ότι έχουν πρόβλημα στον Πόντο: «Πέφτουν κορμιά» σε πολεμική σύγκρουση PKK και τουρκικών επίλεκτων δυνάμεων

ΠΗΡΕ ‘’ΦΩΤΙΑ‘‘ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ



Νεκροί κατά δεκάδες Τούρκοι κομάντος στα βουνά του ελληνικού Πόντου από την παρουσία της οργάνωσης «Bölücü Terör Örgütü» (BTÖ), δηλαδή Τρομοκρατική Αποσχιστική Οργάνωση εναντίον επίλεκτων στρατιωτικών δυνάμεων JÖAK, JÖPER και φυσικά της δύναμης Bordo Bereli, στην Κερασούντα.

Το πολεμικό πεδίο αφορά να μεγάλο τρίγωνο που περιλαμβάνει τις περιοχές Τραπεζούντας, Αργυρούπολης, (Gümüşhane) και Κερασούντας, σε έκταση 120 χιλιομέτρων.

Ο λόγος αφορά νέες συντονισμένες επιχειρήσεις του ΡΚΚ στον Πόντο και στην Μαύρη Θάλασσα, μαζί με μια νέα οργάνωση με την ονομασία (SRS) η οποία μαζί με τα μέλη του ΡΚΚ διαθέτει «μεγάλη δύναμη πυρός».

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο μετά την σύλληψη του Μουσταφά Τολουτσάν, ενός μαχητή του PKK με την κωδική ονομασία «Αράμ» στην επαρχεία της Κερασούντας, οι επιχειρήσεις κατά των ομάδων του PKK που δραστηριοποιούνται εκεί, επεκτάθηκαν.

Σκληρές μάχες με πολλούς νεκρούς είχαμε στις επαρχίες Γιγλιντερέ και Ντερελί, στο πλαίσιο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που βρέθηκαν να πολεμούν για την ζωή μετά από αλλεπάλληλες ενέδρες του PKK.

Η επείγουσα ‘’στράτευση‘‘ των ειδικών δυνάμεων της ομάδας «bordo bereli» του τουρκικού ΓΕΕΔ που στάλθηκαν στην περιοχή, αποτελεί ένδειξη μεγάλου και σοβαρού προβλήματος, διότι μετά από αυτήν την δύναμη δεν υπάρχει άλλη πιο καλύτερα ειδικευμένη για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κύμα νέων επιθέσεων .

Τούρκοι ειδικοί αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχουν πολλές περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό στα Τουρκικά ΜΜΕ, που καταδεικνύουν την γιγάντωση του αντάρτικου στον Πόντο από τον PKK και σε περιοχές που δεν κατοικούν Κούρδοι , σε μια προσπάθεια δημιουργίας δεύτερου μετώπου με τα το τουρκικό Κουρδιστάν.

Ειδικές δυνάμεις των παραπάνω μονάδων μαζί με τους ειδικά εκπαιδευμένους καταδρομείς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Bordo Bereli έχουν ξεκινήσει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή της Τραπεζούντας και ειδικά στα άγρια βουνά αναζητώντας αντάρτες του ΡΚΚ και μέλη άλλων οργανώσεων που δρουν μυστικά εδώ και μεγάλο διάστημα.

Για όσους μπορούν να κατανοήσουν η αποστολή των καλύτερα εκπαιδευμένων τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βουνά της Τραπεζούντας, ερμηνεύεται με στρατιωτικούς όρους και ως κίνηση απελπισίας για την σύλληψη πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένων «ανταρτών» όπως και να τους βαφτίζουν οι νέο-οθωμανοί.

Τα βρήκαν σκούρα οι Τούρκοι στρατηγοί και αποστέλλουν ότι καλύτερο έχουν για να σώσουν την παρτίδα.

Άλλωστε είναι γνωστό το πρόβλημα των Τούρκων ειδικά για αυτήν την περιοχή.

Το PKK έχει εδώ και καιρό τροποποιήσει την στρατηγική του με επιθέσεις στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου με στόχο να να προσελκυθούν και άλλες εθνοτικές ομάδες που ζουν εκεί, όπως Λαζοί, ελληνόφωνοι και αρμενόφωνοι μουσουλμάνοι, Γεωργιανοί κ.ά.

Η ουσία είναι ότι το αντάρτικο στον Πόντο φούντωσε από ότι φαίνεται για τα καλά και θα έχουμε ταχύτατα εξελίξεις.



http://ellinilatris.blogspot.gr/2017/11/blog-post_943.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...