Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Πατριάρχης Σερβίας: Η ποινή στον Ράτκο Μλάντιτς είναι ‘ έργο του διαβόλου’

Ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος, δήλωσε στην εφημερίδα ‘Alo’ ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Ράτκο Μλάντιτς από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι ‘έργο του διαβόλου’.
Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Σέρβοι κρίνονται ένοχοι για όλα, ενώ οι υπόλοιποι είναι αθώοι.

Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, πρότεινε να συσταθεί το Ινστιτούτο Μελέτης για την περίπτωση του δικαστηρίου της Χάγης. Ο Σέσελι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το σερβικό κοινοβούλιο και η Σερβία πρέπει να δώσουν ποιοτική και εξειδικευμένη απάντηση σε ό, τι συμβαίνει στο δικαστήριο της Χάγης και ότι οι πολιτικές φράσεις δεν αρκούν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σερβική κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Δικαισύνης δεν πρέπει να δέχονται παθητικά την ποινή του Ράτκο Μλάντιτς.
Ο Ράτκο Μλάντιτς καταδικάστηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία σε ισόβια κάθειρξη μετά την καταδίκη του σε 10 από τα 11 σημεία της κατηγορίας- για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ενώ η Δύση έχει κηρύξει τον Μλάντιτς εγκληματία πολέμου, πολλοί Σέρβοι στη Σερβία αλλά και στην Βοσνιακή Σερβική Δημοκρατία πιστεύουν ότι είναι εθνικός ήρωας τους.

(Στοιχεία από Alo. Rs)

The Hellenic Information Team

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...