Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ο Άσαντ έπιασε το αμερικανικό καθεστώς στον ύπνο! Περικύκλωσε τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και τους ισλαμιστές κατσιαπλιάδες μισθοφόρους τους στη Νότια Συρία

Ρωσικός Στρατός: "Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έφτασαν στα σύνορα με το Ιράκ. Ο Συνασπισμός των δυνάμεων υπό τη καθοδήγηση των ΗΠΑ, το μόνο που κάνει είναι να εμποδίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις από το να καταπολεμήσουν το Νταές ". 


Κάντε κλικ για να δείτε το χάρτη πλήρους μεγέθους

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο συριακός αραβικός στρατός (ΣΑΣ) κατάφερε να φτάσει στα σύνορα με το Ιράκ μετά από μια ταχεία προέλαση στη συριακή νοτιοανατολική έρημο.
Ο ΣΑΣ κατέλαβε επίσης έναν δρόμο της έρημου στα βόρεια της Αλ-Τανφ και περιοχές που είχαν καταλάβει ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και ο Συριακός Ελεύθερος Στρατός (FSA, ΣΕΣ). Σύμφωνα με τον χάρτη που κυκλοφόρησε ο ρωσικός στρατός, οι κυβερνητικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της περιοχής γύρω από την Αλ-Μπαουντάχ.




Κάντε κλικ για να δείτε το χάρτη πλήρους μεγέθους

« Βλέπουμε ότι οι δράσεις του Συνασπισμού αποτρέπουν μόνο τις κυβερνητικές δυνάμεις από το να συντρίψουν τους τρομοκράτες του Νταές [Daesh, ISIS]», είπε ο επικεφαλής του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων, συνταγματάρχης στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι (Sergei Rudskoy).

« Ενώ δηλώνουν οι ΗΠΑ ότι σκοπός τους είναι η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, ο Συνασπισμός πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον των συριακών στρατευμάτων, αφήνοντας μαχητές του Daesh [ISIS] έξω από τις περιοχές περικύκλωσης, ενισχύοντας έτσι, τις τρομοκρατικές μονάδες κοντά στην Παλμύρα και τη Ντέιρ αζ-Ζορ.»



Πιστεύεται ότι ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις μπορεί να συμμετείχαν στην επιχείρηση παράλληλα με τον ΣΑΣ. Περαιτέρω, υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για την ανάπτυξη δυνάμεων του ρωσικού στρατού στο δρόμο για να εμποδίσουν τον Συνασπισμό υπό την αμερικανική ηγεσία να επιτεθεί στο ΣΑΣ .

Τα μίντια της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσαν επίσης τα κέρδη στα σύνορα με το Ιράκ.

Με αυτή τη προέλαση, ο ΣΑΣ επέστρεψε στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Ο ΣΑΣ είχε χάσει το δρόμο Βαγδάτης-Δαμασκού μετά την επίθεση του Νταές στην Αλ-Τανφ το 2014.

Τώρα, θα είναι σχεδόν αδύνατο για τον ΣΕΣ και τον Συνασπισμό υπό αμερικανική ηγεσία να επιτεθούν στη Ντέιρ εζ-Ζορ από τα νότια, διότι ο ΣΑΣ μπλόκαρε το δρόμο, και το Ιράκ δεν θα επιτρέψει στον αμερικανικό Συνασπισμό να ξεκινήσει μια επιχείρηση προς την Ντέιρ εζ-Ζορ από την επικράτειά του.

Ο αμερικανικός Συνασπισμός διατηρεί πολύ προχωρημένες θέσεις στην περιοχή Shaddadi, βόρεια της Ντέιρ εζ-Ζορ και το χωριό Wadi Baqar βόρειο-ανατολικά της Ντέιρ εζ-Ζορ. Ωστόσο, οποιαδήποτε επίθεση από τον αμερικανικό Συνασπισμό κατά του Νταές από το βορρά μπορεί να διευκολύνει την πίεση του ΣΑΣ στη Ντέιρ εζ-Ζορ και να επιτρέψει στις κυβερνητικές δυνάμεις να την ανακαταλάβουν πλήρως.
Συνεπώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διεξάγουν αυτή την κίνηση.

Ο επόμενος στόχος του ΣΑΣ μπορεί να είναι ο σταθμός διέλευσης των συνόρων Al-Qa'amστα συρο-ιρακινά σύνορα. Η πιθανή κίνηση προς το Qa'am μπορεί να είναι μια κοινή επιχείρηση του ΣΑΣ μαζί με τις Ιρακινές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (MPU).

Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 9.6.2017
southfront.org

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...