Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ρωσική βάση στα σύνορα Συρίας-Ιράκ… μεγάλο παιχνίδι!


Εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και θέλουν τους Ρώσους να δημιουργούν στρατιωτική βάση στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ,

έχει μεγάλη σημασία και εντάσσεται στο «σκάκι» που «παίζουν» στην περιοχή η Ουάσιγκτον και η Μόσχα. Πρόκειται σαφώς για ευθεία αμφισβήτηση των Αμερικανών, που φαίνεται ότι ετοιμάζονται να μπουν πιo δυναμικά στο παιχνίδι, με αποστολή κι άλλων στρατευμάτων. Οι Αμερικανοί δείχνουν να μην επιθυμούν να επιτρέψουν την αποκατάσταση της συριακής κυριαρχίας, που είναι ορατό ενδεχόμενο να συμβεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας στους επόμενους μήνες.

Η συμμαχία είναι ξεκάθαρη, το Ισραήλ (που δεν φαίνεται) και η Σαουδική Αραβία που θέλουν να αποκόψουν το σιιτικό τόξο, το οποίο μέσω Ιράκ και νότιας Συρίας καταλήγει στον Λίβανο και από την άλλη οι Ρώσοι με τον Άσαντ, τους Ιρανούς (με τη Χεζμπολάχ μαζί) και τις σιιτικές πολιτοφυλακές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι Κούρδοι και οι Τούρκοι. Οι Κούρδοι δεν θα πρέπει να κάνουν το λάθος να ταυτιστούν απόλυτα με τους Αμερικανούς, καθότι τα δύο καντόνια, το Αφρίν και το Κομπάνι τα προστατεύουν από τους Τούρκους οι Ρώσοι και ο Άσαντ αντιστοίχως!


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι επίσης στριμωγμένος γιατί μετά την κατάρριψη του συριακού μαχητικού αεροσκάφους και τις ρωσικές απειλές πρέπει να αποδείξει στο πεδίο της μάχης ότι τα εννοεί, για να μην υποστεί απώλειες στο επίπεδο της αξιοπιστίας που έχει οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Ήδη οι Αμερικανοί επιχείρησαν προσεκτικά να κινηθούν προς την κατεύθυνση της απαξίωσης της ρωσικής αποτρεπτικής απειλής με την κατάρριψη του ιρανικού μη επανδρωμένου αεροχήματος.

Ναι μεν είναι ένα βήμα λιγότερο από αυτό που θα συνεπαγόταν η κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους, επανδρωμένου, όμως και τα UAV εάν είναι οπλισμένα, την ίδια δουλειά θα έκαναν, θα βομβάρδιζαν τους συμμάχους τους! Μεγάλο παιχνίδι…


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...