Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Μην το χάσετε! Βυζαντινό πάθος by Antoine Helbert +pics

σχόλιο Γ.Θ : Θα σας συναρπάσει και θα σας κάνει να σιγοψιθυρίσετε εκείνο το χιλιοειπωμένο και πονεμένο "αχ τι είχαμε", που η Ρωμιοσύνη ολόκληρη θα αναφωνεί έως ότου η Αγία Ρωμανία νεκραναστηθεί
 



Ο Antoine Helbert από το Στρασβούργο της Γαλλίας είναι ζωγράφος, γλύπτης, εικονογράφος, γραφίστας, σκηνογράφος όπερας, ψηφιακός καλλιτέχνης κ.ά. 
Πριν μερικά χρόνια έλαβε ως δώρο από τη μητέρα του ένα βιβλίο για το Βυζάντιο και τόσο εμπνεύστηκε από αυτόν τον μυστηριώδη πολιτισμό που αγνοούσε μέχρι τότε που δημιούργησε μερικούς ψηφιακούς πίνακες εμπνευσμένους από αυτόν.
Τους ονόμασε μάλιστα με το γενικό τίτλο Βυζαντινό πάθος (PASSION BYZANTINE), ενώ απεικονίζουν βυζαντινή αρχιτεκτονική, πορτρέτα και στιγμιότυπα καθημερινής ζωής.
Αυτά, τα εμπνευσμένα από το Βυζάντιο, δημιουργήματα του Antoine Helbert είναι εξαιρετικά, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε παρακάτω σε δείγματα της δουλειάς του.



































Από τη σειρά PASSION BYZANTINE, RECONSTITUTION, DE VUES ET DE MISES EN SCÈNES DE CONSTANTINOPLE À PARTIR DE PHOTOGRAPHIES ACTUELLES IV ème SIÈCLE AU XIII ème SIÈCLE:

Καταπληκτική παρουσίαση. Εξαίρετη εργασία. Τι μεγαλούργημα θα ήταν η Βασιλεύουσα σε μιαν εποχή που ο υπόλοιπος γνωστός κόσμος βρισκόταν στο σκοτάδι του Μεσαίωνα!

Sic transit Gloria Mundi!

http://www.nobile.gr/2278/vyzantino-pathos-antoine-helbert
http://krasodad.blogspot.gr/2014/02/by-antoine-helbert-pics_9.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...