Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Φλέγεται η Deir Ezzor: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί με τον συριακό Στρατό σε απόσταση αναπνοής από την πόλη και τους «Αλιγάτορες» ασταμάτητους

Του Βασίλη Καπούλα

Φλέγεται ολόκληρη η Deir Ezzor μέσα και έξω με δεκάδες νεκρούς τζιχαντιστές και τον συριακό Στρατό να πετυχαίνει σημαντική νίκη συνεπικουρούμενος από τους συμμάχους του καθώς απελευθερώθηκε η περιοχή Humaymah και επόμενη στάση είναι η αεροπορική βάση T2. Ποτέ εδώ και πέντε χρόνια δεν έφτασε τόσο κοντά ο συριακός Στρατός.

Η νίκη αυτή ήταν στρατηγικής σημασίας καθώς η περιοχή βρίσκεται δίπλα στην βάση Τ2 εντός της εμβέλειας πλέον του συριακού Στρατού.

Η Ρωσική Αεροπορία σφυροκοπά με τους «Αλιγάτορες» Κa-52 τις γραμμές του ISIS στα σύνορα με το Ιράκ με την περιοχή να έχει πυρποληθεί.

Η Ρωσική και η συριακή Αεροπορία σφυροκοπούν ανηλεώς τις θέσεις του ISIS, τις οδούς ανεφοδιασμού, και τις κινήσεις των τζιχαντιστών σε Al Panorama, Al Rushdiyeh, Al Huweiqa, Huweijet Saqr, Al Matar Al Qadim, Al Mawared, Al Sinaa,Al Orfi, Ayash, Al Hamidiyeh, Al Ardi και το νεκροταφείο της Deir Ez Zour.

Ταυτόχρονα η συριακή Αεροπορία εξολόθρευσε μια ολόκληρη φάλαγγα του ISIS που προσπάθησε να περάσει κατά μήκος του περάσματος Huwayjah κοντά στη βόρεια περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Deir Ezzor.

Ενα συριακό μαχητικό βομβάρδισε τέσσερα οχήματα του ISIS στην προσπάθεια να διασχίσουν την περιοχή και να οργανώσουν αντεπίθεση κατά των μονάδων του συριακού Στρατού.

Οι μονάδες του συριακού Στρατού και συγκεκριμένα η 5η μηχανοκίνητη Λεγεώνα μαζί με την Χεζμπολάχ και την Liwaa Fatemiyoun, θα επιχειρήσουν πλέον να ανακαταλάβουν την περιοχή Τ2.

Οι μάχες με το ISIS στην περιοχή είναι σκληρές καθώς η τρομοκρατική οργάνωση προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα στα σημεία ελέγχου του συριακού Στρατού στον νότιο άξονα της Deir Ezzor.

Το ISIS έχει υποστεί βαριές απώλειες στην περιοχή.

Μονάδες του συριακού Στρατού έχουν εμπλακεί σε συγκρούσεις στις περιοχές Al Panorama, στα περίχωρα του 137 Συντάγματος, στο Tal Brouk και τη σχολή οδήγησης νότια της Deir Ez Zour.

Δεκάδες τρομοκράτες είναι νεκροί, ανάμεσα τους ο Nizar Al Damami, διαβόητος σαουδάραβας τρομοκράτης και ένας από τους ηγέτες του ISIS.

Το ISIS πλέον καταρρέει στην περιοχή και είναι θέμα χρόνου η Deir Ezzor να απελευθερωθεί. Οπλα, πυρομαχικά και εργαλεία εξόρυξης πετρελαίου από το χωριό Bukrus στην ανατολική Deir Ez Zor έχουν καταστραφεί.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...