Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Έλεγε πως είναι «πρίγκηπας του Μαυροβουνίου» και ...απόγονος του Μεγάλου Κωνσταντίνου (pics)

Ο 56χρονος Stefan Cernetic επί χρόνια τριγυρνούσε στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας υποδυόμενος έναν ανύπαρκτο πρίγκηπα.

Είχε πείσει ότι είναι απόγονος του Μέγα Κωνσταντίνου, των Παλαιολόγων κ.α. και -όπως γράφει στο σάιτ του- "Πρίγκηπας του Μαυροβουνίου και της 'Μακεδονίας', της Σερβίας, της Αλβανίας και της Βοϊβοντίνας". Στον υπότιλο μάλιστα αναφέρει περί Αυτοκρατόρων 'Κωνσταντινούπολης, Ρουμανίας και Ελλάδας" με τους οποίους διασυνδέεται ...κληρονομικώς!

Ταξίδευε σε όλη την Ευρώπη σε μια μαύρη Mercedes στην οποία είχε τοποθετήσει σημαίες του Μαυροβουνίου και ψεύτικα βασιλικά διακριτικά.

Στο σάιτ και τα σόσιαλ μίντιά του αναρτούσε διαρκώς φωτογραφίες του με γαλαζοαίματους -όπως ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό- αριστοκράτες από τους πλέον γνωστούς Οίκους της Ευρώπης -όπως Savoy, Hapsburg, Hohenzollern- ηθοποιούς, διάσημους αθλητές.

 

Το σάιτ του

Δεν έλειπε από δεξιώσεις που διοργάνωναν πραγματικές βασιλικές οικογένειες, συναντούσε καρδιναλίους και ορθοδόξους αρχιερείς. Φωτογραφία έχει και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπως και με την αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Ειρήνη.


Ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Monopoli, Emilio Morani, οργάνωσε δεξίωση προς τιμήν του, λίγο μετά την υπόσχεση του Cernetic να προωθήσει επιχειρηματικά σχέδια για την περιοχή. "Το μόνο που με παρηγορεί", είπε ο δήμαρχος, "είναι πως δεν είμαι ο μόνος. Την πάτησαν κι άλλοι".

Με τον πρίγκηπα Αλβέρτο

Ο 57χρονος «πρίγκηπας» ήταν τόσο πιστευτός που κατάφερε την Pamela Anderson να γονατίσει μπροστά του για να της απονείμει τον τίτλο της «δούκισσας» σε επίσημη τελετή στην Γένοβα. Πέρασε το σπαθί του στους ώμους της, όπως και σ' εκείνους των γιων της, Brandon και Dylan, τους οποίους έχρισε ιππότες


«Η Αυτού Μεγαλειότητα, πραγματικά με τίμησε και είναι ευγνώμων και συγκινημένη από τη γενναιοδωρία του», είχε πει τότε, το 2015, η ηθοποιός.

Σαν να μην ήταν αρκετά αυτά, είχε και επίτιμο πρόξενο, ο οποίος ταξίδευε στην Ευρώπη ως πρεσβευτής της «Βασιλικής Βουλής του Μαυροβουνίου». Το όνομά του είναι Maurice Andreoli, και όπως ο Cernetic είναι απολύτως ...ψεύτικος.

Με την Πάμελα Άντερσον

Ο Cernetic, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ιταλία και κατοικεί στο Τορίνο, κίνησε το ενδιαφέρον των Αρχών τον περσινό Ιούλιο έχοντας παραμείνει, δίχως να πληρώσει, για αρκετές μέρες στο πολυτελές ιταλικό θέρετρο Fasano. Συναντούσε επιχειρηματίες και πολιτικούς αλλά όταν το ξενοδοχείο του ζήτησε να πληρώσει αυτός τους παρέπεμψε στην πρεσβεία των Σκοπίων στην Ρώμη. Η απάντηση που πήραν ήταν: «Μη μας στείλετε τους λογαριασμούς, δεν έχουμε πρίγκιπα και σίγουρα δεν τον μοιραζόμαστε με το Μαυροβούνιο».

 

Με τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών, ειδοποιήθηκε για το θέμα και ξεκίνησε σχετική έρευνα.

Τελικά η Ιταλική αστυνομία μετά από ένα χρόνο, εισέβαλε στα σπίτια του ψεύτικου πρίγκιπα του Μαυροβουνίου και του ψεύτικου πρεσβευτή του και βρήκε πλαστά διαβατήρια -ανάμεσά τους και διπλωματικά- ψεύτικους τίτλους και παράσημα της «Βασιλικής Βουλής του Μαυροβουνίου», ακόμη και ...βασιλική σφραγίδα. Όπως είπε αξιωματικός "έχουμε δει πολλά, αλλά τέτοιο πράγμα, πρώτη φορά".


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...