Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ρωσικός πύραυλος έστειλε στον βυθό της Μεσογείου αμερικανικό αεροσκάφος

Ξεκίνησε το «πιστολίδι» στην Συρία ανάμεσα στην Ρωσία και τους συμμάχους ενάντια στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-300 / S-400 άνοιξαν και κατέρριψαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-4 Global Hawk από την Ρωσική ναυτική βάση στην Ταρτούς.

Η Ρωσία απογείωσε μαχητικά τα οποία περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή. Στο βίντεο θα δείτε SU-30.

Αυτό αναφέρθηκε από αυτόπτες μάρτυρες που ζουν στην πόλη-λιμάνι της Ταρτούς.



Σύροι bloggers γράφουν ότι ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικών αντιαεροπορικά S-300 εκτόξευσε πύραυλο και κατέρριψε το drone το οποίο κατασκόπευε τις προετοιμασίες και τον εφοδιασμό της ρωσικής βάσης.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε προς την κατεύθυνση της Α. Μεσογείου.

Αρχικά, οι πληροφορίες εμφανίστηκαν σε κοινωνικά δίκτυα μαζί με σχόλια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι είχαν δει και ακούσει την εκτόξευση πυραύλων.

«Ένας φίλος, ο οποίος ζει κοντά στο λιμάνι, μόλις επιβεβαίωσε ότι ένας πύραυλος S-300 εκτοξεύθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και κατέρριψε αντικείμενο που πετούσε», δήλωσε μάρτυρας.

Είναι γνωστό ότι τα ρωσικά πλοία έχουν αποστολή αεράμυνας περιοχής αλλά υπάρχουν και συστοιχίες πυραύλων S-300 στην βάση στην Ταρτούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η βάση στην Ταρτούς εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθείται από αμερικανικά μη επανδρωμένα οχήματα, που πετούν συνεχώς κοντά στην βάση για να συλλέξουν πληροφορίες .

«Στο τέλος του 2016 στη Συρία παραδόθηκε σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300V4», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov.

Όπως σημειώνει ο Konashenkov, το συγκρότημα εξασφαλίζει την ασφάλεια της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς και τα ρωσικά πολεμικά πλοία από πιθανές απειλές από αέρος που ίπτανται στην παράκτια ζώνη.

Ότι ξεκίνησε στην Συρία δεν θα έχει ειρηνική κατάληξη διότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να επιβάλλουν την παρουσία τους σε μια χώρα που δεν ελέγχουν , δεν είναι φιλική απέναντι τους, ενώ ο κύριος στόχος τους είναι ο Άσαντ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν έναν αυτοκινούμενο εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών από την Ιορδανία στη Συρία και θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, κατήγγειλε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το σύστημα αυτό, γνωστό ως HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), αναπτύχθηκε στη στρατιωτική βάση Ατ Τανφ, ανέφεραν χθες πηγές προσκείμενες σε υπηρεσίες πληροφοριών χωρών της περιοχής.

Η βάση αυτή βρίσκεται στην έρημο, όπου οι Αμερικανοί ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους, καθώς κλιμακώνεται η ένταση αφότου έπληξαν παραστρατιωτικούς υποστηριζόμενους από το Ιράν για να τους εμποδίσουν να προελάσουν προς την Τανφ.

Στο έδαφος Αμερικανοί και Ρώσοι κομάντος συγκρούονται καθημερινά ενώ ετοιμάζονται και χιλιάδες Ιρανοί Φρουροί να εισέλθουν στο συριακό έδαφος . Πρόκειται για το ιδανικό σενάριο έναρξης του τρίτου παγκοσμίου πολέμου.








Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...