Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Όταν δείτε του Τούρκους να «ασχολούνται» με τις Εκκλησίες τότε θα πάτε να τελέσετε Θείες Λειτουργίες

Στο παρόν απόσπασμα ο Πανιερώτατος αναφέρει ότι ένα σημείο των καιρών είναι ότι τόσο οι Ορθόδοξες Θείες Λειτουργίες που τελούνται σε κατεχόμενα μέρη και σε άλλα μη Ορθόδοξα κράτη όσο και η ασχολία των Τούρκων με τους Ορθόδοξους ναούς της περιοχής της Μ. Ασίας.
Η θέση αυτή προέρχεται από την προφητική ρήση του Αγίου Παϊσίου ο οποίος είχε πει: «Όταν δείτε τους Τούρκους να φτιάχνουν Εκκλησίες στην Μ. Ασία και σε άλλα κατεχόμενα μέρη τότε να ξέρετε ότι η Πρόνοια του Θεού είναι να τους βάλει να αρχίσουν να συντηρούν Εκκλησίες, να επαναλειτουργούνται αρκετές από αυτές γιατί σύντομα θα χρειαστεί να πάμε σε αυτά τα μέρη και θα πρέπει να έχουμε έτοιμους ναούς για τη Θεία Λειτουργία».

Αυτό γιατί η Θεία Λειτουργία είναι η κατεξοχήν πράξη της ειρήνης και της συμφιλίωσης μεταξύ των ανθρώπων, των λαών, των κρατών και τελικά του παγκοσμίου ανθρώπου με τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό.


Η συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτος παραχωρήθηκε στην εκπομπή "Μαζί" του ΡΙΚ με θέμα, «Σημεία των καιρών» (4.4.2017) με την Ελίτα Μιχαηλίδου.

Επεξεργασία & Επιλογή: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...