Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Erdogan κατά ΗΠΑ: Θα πληρώσετε κάθε σταγόνα τουρκικού αίματος από αμερικανικά όπλα

σχόλιο Γ.Θ : Αν το δούμε από την σκοπιά του, δεν έχει άδικο. Ο Ρετζέπ προσπάθησε και πέτυχε την ανεξαρτητοποίηση της τουρκιάς από τους ιδρυτές της (βλέπε Δύση). Η Δύση τώρα στρέφεται σε άλλα πιόνια, σε άλλα προτεκτοράτα (βλέπε Κούρδους). Φυσικά ο Ρετζέπ δεν αναφέρει ότι όλοι αυτοί, που σήμερα κατηγορεί, ήταν οι φυσικοί προστάτες της οθωμανίας για χρόνια και καιρούς απέναντι στις Ρωσικές ταξιαρχίες των τσαρικών Δικέφαλων Αετών.
Η κόντρα της τουρκιάς και της Δύσης επιβεβαιώνει το ρητό ότι το κακό αλληλοκαταστρέφεται.


Απειλές κατά της Ουάσιγκτον εξαπέλυσε ο Tayyip Erdogan σε ομιλία του την Κυριακή λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα πληρώσουν κάθε σταγόνα τουρκικού αίματος από αμερικανικά όπλα που έχουν δοθεί σε κούρδους μαχητές.
Ο Τ. Erdogan αμφισβήτησε την ειλικρίνεια των διαβεβαιώσεων των ΗΠΑ ότι η αμερικανική υποστήριξη Σύρους Κούρδους μαχητές του YPG θα τερματιστεί όταν το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί στο Ιράκ και στη Συρία.

«Όσοι πιστεύουν ότι εξαπατούν την Τουρκία λέγοντας ότι θα πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δώσει στην τρομοκρατική ομάδα YPG θα καταλάβουν ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος τελικά, αλλά αυτοί θα ζημιωθούν» δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος σε σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ James Mattis σε επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του Fikri Isik.

«Θα προσκομίσουμε το τιμολόγιο για κάθε σταγόνα αίματος που θα χυθεί από αυτά τα όπλα στους πραγματικούς ιδιοκτήτες αυτών των όπλων. Δεν θα επιτρέψουμε ένα τρομοκρατικό κράτος στη βόρεια Συρία να εγκατασταθεί στα σύνορά μας», δήλωσε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο τουρκικός στρατός «θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο στη Συρία».

«Όπως τόνισα στην τελευταία σύνοδο στις Βρυξέλλες θα απαντούμε σε κάθε τρομοκρατική επίθεση από τη Συρία ή το Ιράκ στην Τουρκία στα δικά τους εδάφη» προειδοποίησε ο Erdogan.

Απευθυνόμενος στους εταίρους του στο ΝΑΤΟ είπε ότι «από τη μια πλευρά θα είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, αλλά από την άλλη πλευρά θα ενεργείτε μαζί με τρομοκρατικές οργανώσεις. Τότε το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επανεξετασθεί . Όλες αυτές οι κινήσεις είναι εναντίον του ΝΑΤΟ».

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «μέσα από την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, είχαμε διακόψει τις προσπάθειες δημιουργίας ενός τρομοκρατικού διαδρόμου παράλληλα με τα σύνορά μας με τη Συρία. Δυστυχώς, χώρες που αποκαλούμε ‘’συμμάχους’’, και γνωρίζαμε ως φίλες, δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα στη συνεργασία με τρομοκρατικές ομάδες που εποφθαλμιούν την εδαφική μας ακεραιότητα».

http://www.liberal.gr/arthro/147868/epikairotita/2017/Erdogan-kata-ipa-tha-plirosete-kathe-stagona-tourkikou-aimatos-apo-amerikanika-opla.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...