Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Τα ανίκητα όπλα της Ρωσίας που μπορούν να εξαφανίσουν τις ΗΠΑ από τον χάρτη σε μερικές ώρες

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ)

» Ηχηρό μήνυμα» προς πάσα κατεύθυνση απέστειλε η Μόσχα με την εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου ο οποίος προσομοίωσε θανατηφόρο πλήγμα κατά ΝΑΤΟϊκού στόχου.

Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο πραγματοποίησε μια επιτυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου «Bulava», ανέφερε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο την διοίκηση του πολεμικού ναυτικού.

Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό υποβρύχιο ( όπως το ονομάζουν οι Ρώσοι) «Yury Dolgoruky» εκτόξευσε με επιτυχία ένα βαλλιστικό πύραυλο «Bulava» εν καταδύσει στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Ο πύραυλος βρήκε το προκαθορισμένο στόχο στην Χερσόνησο Καμτσάτκα και στο πεδίο βολής ΚURA προκαλώντας ανησυχία στο ΝΑΤΟ για τις δυνατότητες των ρωσικών υποβρυχίων.

Επισημαίνεται ότι το 2017 έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10 εκτοξεύσεις πυραύλων στο πλαίσιο ελέγχου και δοκιμής προηγμένων όπλων.

Την ίδια στιγμή το Πεντάγωνο κατονομάζει τα νέα ρωσικά επιτεύγματα όπως το υπερηχητικό όχημα ZIRCON «εξαιρετικά δύσκολο στόχο» για την αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα.



Το Πεντάγωνο έχει αναγνωρίσει ότι το υπερηχητικό όχημα που αναπτύσσουν από κοινού Ρωσία και Κίνα, είναι πολύ «δύσκολος στόχος» για το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού των ΗΠΑ.

«Ο «υπερηχητικός σχεδιασμός οχημάτων που πετούν με απίστευτες για τον άνθρωπο ταχύτητες (πέντε ή και περισσότερες φορές πάνω από την ταχύτητα του ήχου), ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης τους πετούν κάτω από το μέσο ύψος των βαλλιστικών πυραύλων, τα καθιστά τρομερά δύσκολα αναχαιτίσιμα οχήματα», αναφέρεται στην έκθεση των Πληροφοριών του Κέντρου Αεροναυτικής και Διαστήματος που ανήκει στην στρατιωτική επιτροπή πληροφοριών για τη μελέτη των βαλλιστικών πυραύλων των ΗΠΑ.

«Ο συνδυασμός της υψηλής ταχύτητας, ευελιξίας, και σχετικά χαμηλού ύψους τους καθιστά εξαιρετικά δύσκολους στόχους για ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», αναφέρει το έγγραφο.

Στην έκθεσή τους , οι αμερικανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες προβλέπουν ότι η Ρωσία θα διατηρήσει μεγάλο αριθμό στρατηγικών πυραύλων , μεταξύ όλων των χωρών, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Επιπλέον, οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι «η Κίνα εξακολουθεί να είναι πολύ δραστήρια , έχοντας το πιο μυστήριο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων στον κόσμο», ενώ το Ιράν μπορεί σύντομα να κατασκευάσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η ανάπτυξη βαλλιστικών και πυραύλων τύπου cruise σε όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, την Ρωσία και την Κίνα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, και αυτό αυξάνει την πιθανή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους ο αμερικανικός τύπος ανέφερε ότι το Πεντάγωνο θα πρέπει σύντομα να αναπτύξει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας που θα δύναται να αντιμετωπίσει τις νέες απειλές υψηλής τεχνολογίας, όπως τα υπερηχητικά οχήματα , τα οποία αναπτύσσουν τη Ρωσία και την Κίνα…αλλιώς θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα στην αεράμυνα της χώρας.

Το ρωσικό οπλοστάσιο σύμφωνα με τα «συμφραζόμενα» των Αμερικανών ενισχύεται ταχύτατα και σε συνδυασμό με τους νέους πυραύλους SARMAT, θα καταστεί πραγματικά τρομερό.

Η δημοσίευση του νέου τρομερού μη ανασχέσιμου ρωσικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Sarmat» που μπορεί να μεταφέρει 10-155 κεφαλές ή συνδυασμό κεφαλών και αντιμέτρων κατά αντιβαλλιστικών συστημάτων σε απάντηση της αμερικανικής πολιτικής του προληπτικού πλήγματος, έχει προκαλέσει εδώ και καιρό πανικό στην δύση .



Η επίσημη ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας παραγωγής πυραυλικών συστημάτων «Academician V.P.Makeyev State Rocket Centre» παρουσίασε το νέο βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο «Sarmat» της Ρωσίας.

Η Ρωσία ήδη εργάζεται σε έναν νέο πύραυλο βαρέως τύπου που θα αντικαταστήσει τους σε υπηρεσία και ιδιαίτερα επίφοβους για όλο το ΝΑΤΟ RS-20V Voevoda (κατά ΝΑΤΟ — SS-18 Satan).

Ο νέος πύραυλος θα μπορεί να έχει διαφορετικές εκδόσεις εμβέλειας και μεταφερόμενου φορτίου αναλόγως της αποστολής και εύκολος στην κατασκευή για την αντιμετώπιση κάθε απειλής με βάρος κεφαλής τους 10 τόνους.

Το πρωτότυπο θα φέρει το ίδιο βάρος και τις ίδιες διαστάσεις με το πρότυπο παραγωγής ενώ απλά δεν θα ενεργοποιηθεί το σύστημα καύσης ώστε απλά να δοκιμαστεί το σύστημα εξόδου από το σιλό και κατόπιν απλά να πέσει στο έδαφος λίγα μέτρα πιο μακριά.

Το όχημα MIRV θα μπορεί να φέρει αρκετές ανεξάρτητης σκόπευσης πυρηνικές κεφαλές.

Ο RS-28 Sarmat ήSS-X-30 θα κάνει χρήση υγρών καυσίμων και επίσης θα αντικαταστήσει και τους R-36.





Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...