Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Έκτακτο - Οι Κούρδοι Απειλούν να Ακυρώσουν την Επιχείρηση Κατάληψης της Ράκα Μετά την Τουρκική Επίθεση στο Καντόνι Αφρίν

σχόλιο Γ.Θ : Όταν οι κούρδοι αποφάσισαν να γίνουν πιόνια των αμερικανοσιωνιστών και να επιτεθούν αναίτια στον στρατό της Συρίας, είχαν μόλις υπογράψει τη θανατική τους καταδίκη. Η επίθεση στον Πρόεδρο Άσσαντ ισοδυναμεί με επίθεση στη Ρωσία. Αυτό οι αμερικανοσιωνιστές παρέλειψαν να το εξηγήσουν στα πιόνια τους. Τώρα οι καρποί των πράξεών τους είναι η τουρκική επίθεση εναντίον τους. Τώρα δεν θα τους γλυτώσει ούτε η Ρωσία και φυσικά ούτε ο Άσσαντ και ο στρατός του. Φυσικά μέχρι το τέλος του πολέμου οι συμμαχίες θα έχουν αλλάξει 129 φορές, αλλά τώρα οι στιγμές που θα περάσουν οι κούρδοι αλλά και οι τούρκοι θα είναι δύσκολες...


Ο Απεσταλμένος του Προέδρου των ΗΠΑ, Brett McGurk, μετά τις επιθέσεις των Τούρκων στο Αφρίν, επισκέφθηκε χθες εκτάκτως το μέτωπο της Ράκκα, όπου άκουσε τις ενστάσεις των Κούρδων
Russia Insider 28-6-17
Η Τουρκία άρχισε από το βράδυ της Τρίτης καταιγιστικό βομβαρδισμό της υπό κουρδική κατοχή βορειοδυτικής άκρης της Συρίας πέριξ της πόλης Αφρίν. Οι Τούρκοι επί ημέρες και εβδομάδες συγκέντρωναν στρατιωτικές δυνάμεις πέριξ του θυλάκου της Αφρίν. Ισχυρίζονται ότι αντικειμενικός σκοπός τους είναι μόνο βομβαρδισμός αντιποίνων, αλλά οι Κούρδοι υποπτεύονται ότι πρόκειται για προπαρασκευή ολοκληρωτικής επίθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν σημειωθεί ορισμένες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων μαχητών και ανταρτών υπό τουρκική προστασία. Οι Κούρδοι υποπτεύονται πως τουρκικός στρατός και αντάρτες θα επιχειρήσουν να καταλάβουν της πόλη Ταλ Ριφάτ. Οι Κούρδοι είχαν καταλάβει την πόλη από τους αντάρτες τον Φεβρουάριο του 2016 –ακριβώς όταν ο συριακός στρατός προήλαυνε σε βάρος των ανταρτών σ’ αυτό το τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού.

Η τουρκική επίθεση πραγματοποιείται στην χειρότερη στιγμή για τους Κούρδους, όταν οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής τους είναι εστιασμένες στην μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» για την πόλη της Ράκα, σε ένα τελείως διαφορετικό τμήμα της χώρας. Ακόμη και μια μονάδα Κούρδων μαχητών του Αφρίν βρίσκονται στη Ράκα, έχοντας διασχίσει ελευθερωμένα εδάφη της χώρας, μετά από μια συμφωνία για την μετακίνηση των νομιμοφρόνων δυνάμεων δια των υπό κυβερνητικό έλεγχο εδαφών την βόρειο-ανατολικής Συρίας.
Όπως μπορούσε να αναμένεται, πληροφορίες αναφέρουν τώρα πως οι Κούρδοι δηλώνουν ότι θα εγκαταλείψουν την επιχείρηση στη Ράκα εάν οι τουρκικές ενέργειες εναντίον της Αφρίν δεν σταματήσουν. Οι Κούρδοι νοιάζονται πολύ περισσότερο για τους ομογενείς τους στην Αφρίν, παρά για την αραβική Ράκα. Οι Αμερικανοί όμως ενδιαφέρονται πάρα πολύ να πετύχουν οι υπό την ηγεσία τους δυνάμεις να εκτοπίσουν του Τζιχαντιστές του Ι.Κ., από την ανεπίσημη πρωτεύουσά του, όπως την αποκαλούν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Μήνυμα στο Τουίτερ από «Οργή του Ευφράτη»: Πηγές από την τηλεόραση STERK TV μου λένε πως η επιχείρηση Ράκα θα σταματήσει εάν τουρκικές επιθέσεις εναντίον Αφρίν συνεχιστούν// Οργή του Ευφράτη//YPG// SDF 11.30 P.M-27Jun 2017Οι Κούρδοι διαπραγματεύονται την συμμετοχή τους στην υπό αμερικανική ηγεσία επιχείρηση στη Ράκα για να ασκήσουν πίεση στις ΗΠΑ να κρατήσει την Τουρκία σε απόσταση από την Αφρίν. Και δεν τελούν καθόλου σε θέση αδυναμίας απέναντι στους Αμερικανούς. Οι ΗΠΑ ήταν η μόνη δύναμη πρόθυμη να τους παράσχει στρατιωτική βοήθεια, αλλά και αυτοί είναι η μόνη διαθέσιμη δύναμη εξυπηρέτησης των Αμερικανών στη Συρία.
Παράγοντας που περιπλέκει την θέση των Αμερικανών είναι δεν έχουν παρουσία στην Αφρίν. Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ δεν είχαν ποτέ καμιά διασύνδεση με την απελευθερωτική από τους τζιχαντιστές δύναμη της Αφρίν και ουδέποτε την εκπαίδευσαν ή την εφοδίασαν. Οι Αμερικανοί εσκεμμένα την αγνόησαν, κρίνοντας πως δεν έχουν λόγο να προκαλέσουν την Τουρκία για έναν θύλακο που δεν εφάπτεται του «Ισλαμικού κράτους» και που δεν θα μπορούσε επομένως να συμβάλει στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών.
Αλλά με τον Ερντογάν να αντιλαμβάνεται ότι έτσι η περιοχή της Αφρίν αποτελεί γι’ αυτόν εύκολη λεία, η περιφρόνησή της από τους Αμερικανούς ανοίγει ένα ρήγμα στη συμμαχία τους με τους Κούρδους. Ιδανικά οι ΗΠΑ θα ήθελαν να έχουν αποδοτικές σχέσεις συνεργασίας τόσο με την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία όσο και με τους στηριζόμενους από το Πεντάγωνο Κούρδους της Συρίας. Όμως και οι δύο άλλες πλευρές του τριγώνου συνεχώς δοκιμάζουν την σχέση των ΗΠΑ με την άλλη πλευρά και μοιάζουν αποφασισμένες να αναγκάσουν τις ΗΠΑ να διαλέξει.
Την τελευταία φορά που η τούρκο-κουρδική σύγκρουση απείλησε τις σχέσεις των ΗΠΑ με τις δύο εχθρικές δυνάμεις, ρωσικές ενέργειες συνέβαλαν στο να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες σε βάρος των ΗΠΑ. Τι θα γίνει όμως αυτή τη φορά;


Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού


Κούρδοι της Συρίας: Αν οι Τούρκοι περάσουν τα σύνορα, αρχίζει ο πόλεμος - Εμείς θα αντισταθούμε

Μετά τις μετακινήσεις σοβαρού αριθμού τεθωρακισμένων, πυροβόλων και μάχιμων μονάδων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) στις κατεχόμενες περιοχές της Συρίας, στα πλαίσια της Ασπίδας του Ευφράτη, και τους βομβαρδισμούς με πυρά πυροβολικού των θέσεων των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας του YPG/PYD σε διάφορες περιοχές του Καντονιού του Αφρίν, η π΄ρωτη αντίδραση των Κούρδων.

Ο σύμβουλος των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), Nasır Hac Mansur, μιλώντας στο Reuters, δήλωσε ότι έχουν λάβει απόφαση να πολεμήσουν με τον τουρκικό στρατό.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι "σε περίπτωση που περάσουν από τα γνωστά σύνορα, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας θα δώσουν σκληρή απάντηση στον τουρκικό στρατό.
Επίσης, ο Μανσούρ οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, θα προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στις επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη εναντίον του ΙΚ, με κύρια αυτή της απελευθέρωσης της Ράκκας.
Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...