Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

«Οι Χριστιανοί εγκαταλείπουν την Ιερουσαλήμ λόγω των Ισραηλινών»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ιερουσαλήμ, κατηγόρησε το Ισραήλ για ασκήσεις πιέσεων προς την χριστιανική κοινότητα για να εγκαταλείψει την πόλη, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Ο Αντνάν αλ Χουσεΐνι, υπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής για θέματα της Ιερουσαλήμ, συναντήθηκε στη Ραμάλα, χθες, με εκπροσώπους του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος και παρουσίασε την κατάσταση μεταξύ του ισραηλινού και του παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ.
 
Ο Χουσεΐνι, όπως σημειώνει το ισραηλινό ‘Inn’, κατηγόρησε την ισραηλινή προσπάθεια να μετατρέψει τη σύγκρουση σε μια θρησκευτική διένεξη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση οδηγεί το λαό του Ισραήλ στην άβυσσο, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί πάλι στους ιερούς τόπους του Ισλάμ και του Χριστιανισμού και ιδιαίτερα με το Αλ Ακσά Τζαμί και την περιοχή της Σιλβάν, την οποία οι Εβραίοι αποκαλούν ‘πόλη του Δαυίδ’.
 
Ο Χουσεΐνι ανέφερε στους Βρετανούς ότι ο αριθμός των Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ μειώθηκε. Το 1967 ανέρχονταν στο 40 % , ενώ σήμερα είναι στο 1% . Αυτό έγινε και γίνεται λόγω των ισραηλινών πιέσεων προς τη χριστιανική κοινότητα και την τρέχουσα ισραηλινή πολιτική που επιδιώκει να αδειάσει την παλιά πόλη από τους παλαιούς μόνιμους κατοίκους της, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...