Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Δέκα στοιχεία τα οποία θα έπρεπε ο καθένας να ξέρει για το Ισραήλ

Anthony Bellchambers, Global Research (Καναδάς)
1. Από τα 14,2 εκατομμύρια Εβραίων στον κόσμο (το 2016), μια μειοψηφία του 43% ζει στο Ισραήλ.
2. Παρά το γεγονός ότι το 75% των Ισραηλινών είναι Εβραίοι, το 21% είναι γηγενείς Άραβες των οποίων τα πολιτικά δικαιώματα είναι περιορισμένα.
3. Το Ισραήλ έχει τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον ανεπτυγμένο κόσμο, με μέσο όρο τρία παιδιά ανά γυναίκα.
4. Η κυβέρνηση Νετανιάχου λαμβάνει σήμερα πάνω από έξι δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το Κογκρέσο των ΗΠΑ και την AIPAC (το ισχυρό φιλο-ισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ), ήτοι το ισοδύναμο των $ 1.000 ετησίως για κάθε Ισραηλινό Εβραίο, με την ευγενική χορηγία των Αμερικανών φορολογουμένων.
5. Το Ισραήλ έχει οδηγήσει πάνω από 500.000 πολίτες του να εγκατασταθούν παράνομα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την προσπ’αθεια του ΟΗΕ να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος για πέντε εκατομμύρια αυτόχθονες Άραβες.


6. Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο με πυρηνικά όπλα που δεν έχουν δηλωθεί, του οποίου το μυστικό οπλοστάσιο φέρεται να περιλαμβάνει έως και 400 πυρηνικές κεφαλές. Δεν είναι συμβαλλόμενο κράτος στη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT), στην οποία η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και ακόμη και το Ιράν υποχρεώνονται, η οποία προβλέπει επιθεωρήσεις από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) του ΟΗΕ.
7. Η Άνγκελα Μέρκελ παραχώρησε μονομερώς στο Ισραήλ, την πυρηνική ικανότητα για μια δεύτερη θανάσιμη επίθεση  υπό τη μορφή ενός στόλου γερμανικών υποβρυχίων της κλάσης Dolphin, ο οποίος είναι τώρα πιο ισχυρός από ό, τι διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας ή της Γερμανίας, καθιστώντας το σύνολο της Ευρώπης επικίνδυνα ευάλωτο.
8. Ο Νετανιάχου προσέβαλε απευθείας την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αυτή την εβδομάδα εγκρίνοντας άλλη μια απαλλοτρίωση της γης στα κατεχόμενα εδάφη, η οποία παραβιάζει τις διατάξεις της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών, καλώντας έτσι την ΕΕ να επιβάλει δασμούς στις ισραηλινές εξαγωγές στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
9. Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες στατιστικές, το Ισραήλ είναι το πιο επικίνδυνο μέρος για να ζήσει ένας Εβραίος, σε σύγκριση με τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.
10. Ο πατέρας του σημερινού Ισραηλινού Πρωθυπουργού ήταν ο προσωπικός γραμματέας του Βλαντιμίρ Zhabotinsky, ιδρυτή της Irgun, μιας ρεβιζιονιστικής σιωνιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης. Δύο από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις του Irgun ήταν ο βομβαρδισμός του ξενοδοχείου King David στην Ιερουσαλήμ στις 22 Ιουλίου 1946 και η σφαγή του Deir Yassin, μαζί με το Λεχί, στις 9 Απριλίου 1948.

* Όλα τα παραπάνω πραγματικά στοιχεία είναι επαληθεύσιμα και διατίθενται στο κοινό.

Μετάφραση από τα γαλλικά, Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά, 29.01.2016

Anthony Bellchambers


Σημειώσεις

Αρχικό άρθρο στα αγγλικά:  Ten Facts Everyone Needs To Know About Israelδημοσιεύθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2015.
Μεταφράστηκε από τα αγγλικά στα γαλλικά από τον Daniel για τη Mondialisation.ca

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι Mondialisation.ca
Copyright © Anthony Bellchambers, Mondialisation.ca, 2016

http://www.mondialisation.ca/dix-faits-que-tous-devraient-savoir-a-propos-disrael/5504121
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/01/blog-post_309.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...