Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πολεμικό συμβούλιο Ρωσίας-Συρίας με "μενού" την Τουρκία - Ξεκίνησε η επέλαση των Κούρδων

ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΞΟΝΕΣ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ


Πολεμικό συμβούλιο Ρωσίας-Συρίας έλαβε χώρα στη Μόσχα όπου έχει μεταβεί η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας με ρωσικά και συριακά ΜΜΕ να μεταδίδουν ως πολύ πιθανή μια τουρκική κίνηση ενόψει της γενικής αντεπίθεσης στον άξονα Χαλέπι-Τζαραμπλούς τη στιγμή που οι Κούρδοι ξεκίνησαν και επίσημα την επέλαση τους.
Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως υπάρχει διάχυτος φόβος για ρωσική αντεπίθεση από δύο άξονες αν εμπλακεί στρατιωτικά η Άγκυρα: από τη βάση Hmeym και από τη βάση στο Καμισλί που βρίσκεται Β.Α. της Χασάκα και μπορεί να πλήξει την βάση στο Ιντσιρλίκ καθώς έχουν μεταφερθεί α/α συστήματα και σύγχρονος εξοπλισμός.
Χαρακτηριστικό είναι ότι διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως "η αντεπίθεση των κούρδων του YPG στο βόρειο Χαλέπι μπορεί να σημάνει την πρώτη φορά που Τουρκικά στρατεύματα θα εμπλακούν στην συριακή σύγκρουση"!
Ταυτόχρονα Ρώσοι στρατιώτες και στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν μεταβεί στο Καμισλί και στην ευρύτερη περιοχή της Hasakah και εκπαιδεύουν τις δυνάμεις Gozarto (GPF) ενώ ρωσικά μαχητικά προσφέρουν "ασπίδα" στους Κούρδους.
Πιο αναλυτικά, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού συζήτησε με τον ομόλογο του Fahd Jassem al-Freij την διμερή στρατιωτική συνεργασία και την πρόοδο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Συρία κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στην Μόσχα.
"Οι δυο πλευρές συζήτησαν ζητήματα των κοινών επιχειρήσεων Ρωσίας-Συρίας και την στρατιωτική και τεχνική τους συνεργασία συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών που στοχεύουν στην εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων" ανακοίνωσε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Επιπλέον οι δύο αξιωματούχοι αντάλλαξαν απόψεις για την τωρινή κατάσταση ασφαλείας στην Μέση Ανατολή.
"Η συνάντηση έλαβε χώρα σε μια φιλική ατμόσφαιρα και επιβεβαίωσε ότι και οι δυο πλευρές σκοπεύουν να ενδυναμώσουν κάθε πτυχή της συνεργασίας τους μεταξύ των υπουργείων Άμυνας".
Ρωσικά ΜΜΕ ανακοινώνουν την έναρξη της κουρδικής προέλασης των μονάδων YPG στην βόρεια Συρία. Οι Κούρδοι ετοιμάζονται να σφραγίσουν μια περιοχή 60 μιλίων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία και να κλείσουν τους δρόμους ανεφοδιασμού των ισλαμιστών καταλαμβάνοντας τις πόλεις Jarablus, Manbij και Azaz.
Oι Κούρδοι διοικητές τονίζουν πως τα στρατιωτικά σχέδια ένωσης Hasakah-Kobane-Efrin έχουν καταστρωθεί και οι επιχειρήσεις ξεκινούν.
Στόχος είναι να ανακαταληφθεί η πόλη Azaz και η αεροπορική βάση Menagh.
Αν οι Κούρδοι τα καταφέρουν και καταλάβουν Azaz, Jarabulus και τα χωριά που βρίσκονται μεταξύ τους τότε οι κουρδικές δυνάμεις ενώνονται.
Την ίδια στιγμή ο συριακός Στρατός πλησιάζει στο προπύργιο του ISIS, το al-Bab.
Δείτε το βίντεο με την εκπαίδευση των Κούρδων πατώντας ΕΔΩ και στο τελευταίο βίντεο στο δεύτερο λεπτό και μετά δείτε την εκπαίδευση με τυφέκια dragunov svd και με πολυβόλο PKM.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink

http://www.triklopodia.gr/


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...