Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Πολεμικό Συμβούλιο Ρωσίας-Συρίας στην Μόσχα - Ρώσος ΥΠΑΜ: "Πρέπει να τελειώνουμε με τους ισλαμιστές γιατί έρχεται μεγάλος πόλεμος"!

"Η Ρωσία ανησυχεί σφόδρα ότι σύντομα μπορεί να ξεσπάσει θερμή σύγκρουση στην Μέση Ανατολή με εμπλεκόμενες χώρες την Τουρκία,
την Σ.Αραβία και το Ιράν, αν δεν τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος με τους ισλαμιστές. Δεν πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες στην Γενεύη θα φέρουν αποτέλεσμα".
Αυτό τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού στον Σύρο ομόλογο του στρατηγό Fahd Jaasim Al-Furayj κατά την διάρκεια του, εντυπωσιακής σύνθεσης, πολεμικού συμβουλίου που έλαβε χώρα στην Μόσχα με την συμμετοχή ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας της Συρίας.
Ο Σ.Σοιγκού είπε πως αναμένει να ξεσπάσει μεγαλύτερος πόλεμος και η Ρωσία θέλει να το καταστήσει σαφές στην Συρία στο ανώτατο επίπεδο. 
Για το λόγο αυτό τόνισε πως πρέπει να δημιουργηθεί μια δεύτερη ομάδα συντονισμού για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές κινήσεις στα βόρεια.
Ο Σ.Σοιγκού ενημέρωσε τον Σύρο ομόλογο του ότι η Ρωσία δεν αναμένει τίποτα από τις συνομιλίες στην Γενεύη, αντίθετα θα ενισχύσει την παρουσία της στην Συρία και θα εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί συντριπτικο κτύπημα στους ισλαμιστές πριν το τέλος του καλοκαιριού.
Οι ρωσικές υπηρεσίες ηλεκτρονικής επιτήρησης, αλλά και ανθρώπινες πηγές (HUMINT) των υπηρεσιων πληροφοριών που είναι απλωμένες σε ολόκληρη την τουρκική επικράτειαε, έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι βόρεια της Jarablus και της Al-Manbij εκεί όπου οι κουρδικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει την επέλαση τους κατά του ISIS θα δεχθούν επίθεση από τα τουρκικά στρατεύματα
Δεύτερον, έχει έρθει το χρονικό σημείο για να ξεκινήσει η επίθεση συριακών και ρωσικών δυνάμεων στην Jisr Al-Shughoor.
Πάντως οι Ρώσοι έχουν "παράπονα" από την επίδοση του συριακού Στρατού, ο οποίος φυσικά έχει αποδεκατιστεί σε οτι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό.
Ο Σ.Σοιγκού πίεσε τον Σύρο ομόλογο του να "τελειώνει" με την Kinsibba παρά τις καιρικές συνθήκες και την γεωγραφία της πειροχής.
Του υποσχέθηκε ότι σύντομα οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα παραλάβουν τα νέα οπλικά συστήματα, προκειμένου να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους, αλλά έθεσε προβλήματα εκπαίδευσης και λογιστικής υποστήριξης.
Ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται ότι είναι καθοριστικός στις τοθρκικές κινήσεις
Οι Ρώσοι έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έχει πειστεί από την Σ.Αραβία ότι θα αποζημιωθεί για όλες τις οικονομικές απώλειες από την σύγκρουση με την Ρωσία, άρα θα συνεχίσει την πορεία σύγκρουσης με την Μόσχα.
Αυτό περιπλέκει το σκηνικό καθώς όπως είπε ο Σ.Σοϊγκού αν εμπλακεί η Σ.Αραβία το Ιράν θα απαντήσει...
Γενικά το σκηνικό, όπως διαμορφώνεται, μονο αισιοδοξία δεν εκπέμπει...

http://www.pronews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...