Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΠΟΥΤΙΝ : «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ!»

putin-rusya-bild-670
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αποφασισμένος για όλα εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν,
σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην γερμανική εφημερίδα Bild, που αναδημοσιεύτηκε και στον τουρκικό τύπο προκαλώντας μεγάλη αίσθηση αλλά και ανησυχία.
Ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέντευξη αυτή που δόθηκε στην παραλιακή πόλη του Σότσι στην Μαύρη Θάλασσα στους Γερμανούς δημοσιογράφους που είχαν πάει εκεί γι’ αυτόν τον σκοπό, κατονόμασε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Δ. Ευρώπη, σαν τοις κύριες σήμερα απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας την οποία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα υπερασπιστεί με όλα τα μέσα και με κάθε κόστος.
Κατηγόρησε την Δύση ότι παρά του ότι εδώ και πολλά χρόνια έπεσε το τείχος του Βερολίνου και τέλειωσε ο ψυχρός πόλεμος, αυτή εξακολουθεί να ζει σε αυτή την εποχή και να βρίσκει νέους εχθρούς για να διατηρεί την κυριαρχία της.
Σε ερώτηση γιατί ρωσικοί πύραυλοι σημαδεύουν την Τουρκιά, απάντησε με έμφαση ότι η εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων στο τουρκικό έδαφος με απόφαση του Ομπάμα από το 2009 όπως και στην Πολωνία δήθεν για την ιρανική απειλή, έχουν καταστήσει αυτές τις χώρες σαν πρώτη απειλή για την ρωσική ασφάλεια και για τον λόγο αυτό η Τουρκία έχει στοχοποιηθεί από τα ρωσικά ραντάρ και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτεί την ρωσική «απάντηση» με τους ρωσικούς πυραύλους που θα την πλήξουν στο έδαφος της.
Ανέφερε και την τελευταία προσπάθεια του ΝΑΤΟ να επεκταθεί στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στο Μαυροβούνιο και στο Κόσσοβο και την χαρακτήρισε προκλητική και ανεύθυνη.
Ενώ υποστήριξε ότι για την ασφάλεια και την διεθνή ειρήνη χρειάζονται σχέσεις αδελφικές, τόνισε ότι για την ρωσική ασφάλεια δεν αναγνωρίζει σύνορα και ότι η Ρωσία θα κάνει ότι της περνά από το χέρι για να προστατέψει την κρατική της οντότητα.
Όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης προ της Ρωσία, τις χαρακτήρισε αστείες και όπως υποστήριξε δεν κατάφεραν να βλάψουν την ρωσική οικονομία.
Ο Πούτιν δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και την ίδια την Bild, όπως και τα δυτικά ΜΜΕ για μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τις ρωσικές προθέσεις με σκοπό να βλάψουν τις σχέσεις Ρωσίας και Γερμανίας.
Ένας ηγέτης πραγματικός και αποφασισμένος για όλα για την πατρίδα του!
Ας παίρνουν παράδειγμα… κάποιοι άλλοι!
Поздравление!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...