Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αντιπαράθεση πολιτών με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης

Η "Κίνηση Πολιτών κατά της παιδοφιλικής εταιρείας Σκοπιάς "
εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων "την Κυριακή μετά τον εκκλησιασμό, πολίτες που έχουν ενημερωθεί για την κακοποιό δράση της εταιρείας «Σκοπιάς» διεθνώς, στήνουν και αυτοί δύο τροχήλατα αμαξίδια όπου αναρτούν δημοσιεύματα σχετικά με την παιδοφιλική δράση των Μαρτύρων του Ιεχωβά και την κάλυψή τους από την ηγεσία της εταιρείας". Aναλυτικά:
Συνεχίζεται στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης η αντιπαράθεση πολιτών με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Οι τελευταίοι στήνουν τέσσερα τροχήλατα αμαξίδια, δύο προ του κινηματογράφου «Ολύμπιον» και δύο προ του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα».
Σε αντιπαράθεση, την Κυριακή μετά τον εκκλησιασμό, πολίτες που έχουν ενημερωθεί για την κακοποιό δράση της εταιρείας «Σκοπιάς» διεθνώς, στήνουν και αυτοί δύο τροχήλατα αμαξίδια όπου αναρτούν δημοσιεύματα σχετικά με την παιδοφιλική δράση των Μαρτύρων του Ιεχωβά και την κάλυψή τους από την ηγεσία της εταιρείας. Συγκεκριμένα το ένα δημοσίευμα αναφέρει:
Το BBC αποκαλύπτει την πολιτικής της εταιρείας ΣΚΟΠΙΑΣ έναντι περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Σύμφωνα με την εκπομπή PANORAMA του BBC (https://www.youtube.com/watch?v=Ep4h2lKWRlg) η εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ, με έδρα το Μπρούκλιν των ΗΠΑ, έχει κατάλογο με 23.720 μέλη της από τις ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη, που κατηγορήθηκαν για παιδοφιλία.

 Τις πληροφορίες αυτές τις πήρε από εσωτερική βάση δεδομένων ο πρώην Πρεσβύτερος των Μαρτύρων του Ιεχωβά Bill Bowen. Ο ανωτέρω άρχισε εκστρατεία με το όνομα «Σιωπηλοί Αμνοί» καταγγέλλοντας την πολιτική συγκάλυψης του αποτρόπαιου αυτού φαινομένου από την ηγεσία της Εταιρείας. Κατά την διάρκεια της εκστρατείας αυτής εμφανίστηκαν 5.000 θύματα που κακοποιήθηκαν. Τα γεγονότα αυτά είναι πολύ σοβαρά ώστε να προκαλέσουν και το ενδιαφέρον των ελληνικών δικαστικών αρχών, οι οποίες θα μπορούσαν να ζητήσουν κατάλογο των ελλήνων παιδεραστών από το αρχηγείο της ΣΚΟΠΙΑΣ στη Νέα Υόρκη. Ένας τέτοιος κατάλογος αποστέλλεται εκεί από τα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στην Αθήνα. Αυτού του είδους εγκλήματα δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται μέσα σ’ένα ευνομούμενο κράτος.


 Το άλλο δημοσίευμα προέρχεται από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 28ης Ιουλίου 2015 και έχει ως εξής:


ΣΟΚ! Τα τέρατα του Ιεχωβά κακοποίησαν 1.000 παιδιά.


Σάλος στην Αυστραλία από τις αποκαλύψεις για βιασμούς ανηλίκων που είχαν αρχίσει από το 1950.


Το βαρύ πέπλο σιωπής, που είχε πέσει εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα πάνω στην Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αυστραλία, σκέπαζε ένα τεράστιο, ανομολόγητο σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο στο οποίο ουσιαστικά συμπυκνώνεται το αποτέλεσμα της άσκησης της δύναμης και της επιρροής των ισχυρότερων απέναντι στα πιο αδύναμα μέλη των τοπικών κοινωνιών - τα οποία και στην περίπτωση αυτήν, δεν ήταν άλλα από τα εκατοντάδες μικρά παιδιά, που φέρεται ότι έπεσαν θύματα των αρρωστημένων σεξουαλικών επιθυμιών διεστραμμένων ενηλίκων.


Σοκαρισμένη η αυστραλιανή -και όχι μόνο- κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που γίνονται στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου, το οποίο λάμβανε χώρα στους κόλπους της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά. Οι εκπρόσωποί της, όμως, όπως προκύπτει από τις έρευνες, δεν κατήγγειλαν ποτέ στην αστυνομία πάνω από 1.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, οι οποίες χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια.


Μάλιστα, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με τις ενέργειες της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά, ο Άνγκους Στιούαρτ, ανώτερος σύμβουλος της Αυστραλιανής Βασιλικής Επιτροπής για τις Θεσμικές Αντιδράσεις στη Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών (η οποία θεσπίστηκε το 2013, εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα), δήλωσε: «Ενώπιον της Βασιλικής Επιτροπής θα κατατεθούν στοιχεία, από τα οποία θα προκύπτει ότι, από τους 1.006 φερόμενους ως δράστες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που αναγνωρίστηκαν από την Εκκλησία από το 1950, ούτε ένας δεν καταγγέλθηκε από αυτήν στις Αρχές».


Συνεχίζοντας, δε, τόνισε πως «αυτό υποδηλώνει ότι πρόκειται για πρακτική της Εκκλησίας Μαρτύρων του Ιεχωβά να αποκρύπτει τις πληροφορίες που αφορούν τα αδικήματα για παιδική σεξουαλική κακοποίηση και να μην τα καταγγέλλει στην αστυνομία ή στις άλλες αρμόδιες Αρχές».


Σύμφωνα με τον Στιούαρτ, η Εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά, ή οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, αριθμεί παγκοσμίως περίπου 8.000.000 μέλη, ενώ στο αυστραλιανό παρακλάδι της έχουν εγγραφεί περίπου 68.000 μέλη. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι η εκκλησία διέγραψε 401 μέλη της έπειτα από εσωτερικές ακροαματικές διαδικασίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, επέτρεψε τελικά σε 230 από αυτά να επιστρέψουν στους κόλπους της.
Οι διερχόμενοι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης διαβάζουν τις αναρτήσεις-και εκπλήττονται, καθώς ενημερώνονται για εγκλήματα που καλύπτονται από ανθρώπους που θέλουν να μας διδάξουν «τι λέγει η Αγία Γραφή» και εμφανίζονται ως κριτές των πάντων. Σχετική ενημέρωση υπάρχει και στο διαδίκτυο, πλην όλοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα πρόσβασης.

Πάντως η κίνηση των πολιτών κατά της παιδοφιλικής εταιρείας «Σκοπιάς» ενημερώνει τους διερχόμενους με έντυπα και προφορικώς και εύχεται την παρουσία και άλλων συνανθρώπων μας για να αντιπαρατεθούμε στους υπαλλήλους της σκοτεινής αυτής εταιρείας και να προστατεύσουμε τυχόν θύματά τους.
Θεσσαλονίκη 23-01-2016


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΣΚΟΠΙΑΣ»

http://www.agioritikovima.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...