Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΡΩΣΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ : «ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΣ ΘΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ!»

toyrkos
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Ρώσοι κομάντος κατόπιν προσωπικής εντολής του ίδιου του Πούτιν,
για να βρουν τον Τούρκο οπλαρχηγό των Τουρκομάνων της Συρίας, Alparslan Çelik από το Ελαζίγ της Τουρκίας, που φέρεται όπως ο ίδιος καυχήθηκε στα τουρκικά κανάλια, να είναι ο δολοφόνος του Ρώσου πιλότου Oleg Peskov όταν βλήθηκε το αεροπλάνο του στις 25 Νοεμβρίου από τα τουρκικά F-16 και πέφτοντας στο έδαφος με το αλεξίπτωτο του, πιάστηκε από τους Τουρκομάνους και εκτελέστηκε εν ψυχρώ.
Ο Ρώσος πιλότος ανακηρύχτηκε ήρωας από τον πρόεδρο Πούτιν και οι Ρώσοι επικήρυξαν τον δολοφόνο του ο οποίος, όπως ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet, κρύβεται για να μην τον βρουν.
Σημειωτέον ότι η Ρωσία ζήτησε επίσημα από την Τουρκία την έκδοση του για να δικαστεί σε ρωσικό δικαστήριο, αλλά οι Τούρκοι έκαναν… την «πάπια» και δεν απάντησαν στην ρωσική αίτηση.
Το εντυπωσιακό είναι στην υπόθεση αυτή ότι σύμφωνα με τις τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Ρώσοι κομάντος δεν αποκλείεται να έχουν εισέρθει σε τουρκικό έδαφος για να βρουν την κρυψώνα του Alparslan Çelik, να τον συλλάβουν και να το σύρουν ζωντανό στην Ρωσία για να δικαστεί για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Ρώσου πιλότου.
Μάλιστα αναφέρεται ότι έχουν ορκιστεί να φέρουν σε πέρας με όποιο τίμημα την αποστολή αυτή, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στα τουρκικά ΜΜΕ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...