Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Στα Χανιά της Κρήτης η οικουμενική σύνοδος των ορθοδόξων εκκλησιών μετά από πίεση της Ρωσίας!

σχόλιο Γ.Θ : Όπως όλα δείχνουν το 2016 θα γραφτεί στην ιστορία της ανθρωπότητας για πολλούς λόγους... 

Στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η Πανορθόδοξη Σύναξη υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η απόφαση για σύγκληση στο Κολυμπάρι του νομού Χανίων, αντί στην έδρα (Κωνσταντινούπολη) του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπαγορεύθηκε από τις «έκτακτες αντικειμενικές περιστάσεις» (σ.σ: η πρόσφατη ρωσοτουρκική κρίση), οι οποίες εμποδίζουν βασικά τον πατριάρχη Μόσχας, Κύρλλο και την υπ' αυτόν αντιπροσωπεία του να μεταβεί στην Πόλη. Αυτός είναι και ο λόγος, που η παρούσα σύναξη των Προκαθημένων συνέρχεται στη Γενεύη και όχι στο Φανάρι, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Ιουνίου και συγκεκριμένα από τις 16 έως τις 27, αφού αυτές ήταν οι ημέρες που συμφωνήθηκαν από τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Αναμένεται το επίσημο ανακοινωθέν που θα αναφέρει την θεματολογία της Συνάξεως των Προκαθημένων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Προκαθήμενους στα τέλη του Ιουνίου είναι:
1) Ορθόδοξη Διασπορά.
2) Το Αυτοκέφαλο και ο τρόπος ανακήρυξής του.
3) Τα Δίπτυχα.
4) Το ζήτημα κοινού ημερολογίου.
5) Κωλύματα γάμου.
6) Αναπροσαρμογή των περί νηστείας εκκλησιαστικών διατάξεων.
7) Σχέσεις Ορθοδόξων Εκκλησιών προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο.
8) Συμβολή των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών εις την επικράτηση των χριστιανικών ιδεωδών της ειρήνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της αγάπης μεταξύ των λαών και άρση των φυλετικών και λοιπών διακρίσεων.


dogma/romfea/olympia

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...